humant 06.07.2012 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2012 Razem z mężem marzymy o elewacji jak ze zdjęcia. Problem po pierwsze polega na tym, że oboje nie wiemy do końca jaki powinniśmy zastosowac kamień, żeby osiągnąc taki efekt (chodzi nam o całośc łącznie z parapetami zewnętrznymi), a po drugie - na dostępności materiału. Budujemy w woj. pomorskim, więc nie jest łatwo. Może ktoś z tego rejonu realizował podobną elewację i nam pomorze. Wszelkie uwagi i rady, nie tylko pomorzan, będą dla nas cenne! Pomóżcie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balto 06.07.2012 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2012 Wyjścia są dwa:1. Jest to wapień lub piaskowiec [na południu w Zawieciu i okolicach tego od diabła] lepiony na zaprawie na bazie białego cementu...2. Jest to sztuczny kamień - z betonu na ten przykład o fakturze i wyglądzie - lepiony podobnie jak wyżej.pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WiesiuS 11.07.2012 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2012 Piaskowiec murowany technologią murarską.w projekcie domu powinien już byc uwzgledniona taka okładzina lub sciana z naturalnego kamienia. Najcząściej jest to ściana trójwarstwowa. Sciana kamienna musi opierać się bezposrednio na fundamencie, nie ma sposobnosci obłożenia np. elewacji docieplanej EPS czy nawet XPS-sem.Zapytajcie swojego kierownika budowy o rozwiązanie techniczne, to on o wszystkim decyduje.Piaskowce, wapienie, łupki mozna zakupić na pomorzu bez problemu pod każdą postacią, w bryłach, ciosane, w łupkach, płytach. Są składy które je sprzedają. Sam też dużo wykonuję tego typu roboty. Najwieksza sztuka polega na formatowaniu brył kamiennych, ale efekt jest taki jak na zdjeciu.Pozdrawiam Wiesiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wyposaza 11.07.2012 23:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2012 Wyjścia są dwa: 1. Jest to wapień lub piaskowiec [na południu w Zawieciu i okolicach tego od diabła] lepiony na zaprawie na bazie białego cementu... 2. Jest to sztuczny kamień - z betonu na ten przykład o fakturze i wyglądzie - lepiony podobnie jak wyżej. pozdr Jakiś miesiąc temu widziałem w Leroy Merlin taki kamień betonowy stylizowany na naturalny o którym wspominał Balto w dośc dobrej cenie, ale nie pamiętam dokładnie za ile. Możecie przy okazji zajrzeć i sprawdzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balto 12.07.2012 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2012 http://www.wyposażam: znam kilku producentów takiego czegoś - uderz tam, może się okazać, że jak tego kupisz to coś wytargujesz, osobiście znam jednego który nawet dla ciebie indywidualnie coś wymyśli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wodnikszuwarek 13.07.2012 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2012 Sztuczny kamień betonowy robiony a'la natyralny do kupienia w dużych sieciach typu Leroy M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balto 13.07.2012 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2012 wodnikszuwarek: zgadza się, lecz w takiej kwestii wolę uderzyć do producenta, bo ma on zwykle ileś wersji kolorystycznych i odmian takowych. A czemu wszyscy muszą mieć to samo? zmiana koloru zwykle nie kosztruje wiele, albo dajmy na to faktury na zewnątrz. A nie kosztuje to kilkunastu złociszy od metra tylko znacznie bliżej stówy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Qck 29.03.2013 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2013 (edytowane) Każdy producent czy importer, któremu zależy na zadowoleniu klienta jest w stanie przesłać każdą ilość kamienia w każde miejsce. Mamy XXI w. Spedycja to żaden problem, a przy zamówieniu na całą elewację, to nie ma się co przejmować, czy jest to na pomorzu, czy w małopolsce. Często producenci sprzedający w internecie wysyłają materiał na własny koszt, także lokalizacją nie macie się co przejmować. Jeśli chodzi o rodzaj kamienia na zdjęciu to nie mogę pomóc, ale widziałem podobny alternatywny kamień [uSUNIĘTO REKLAMĘ]Pozdrawiam Marcin Edytowane 6 Lutego 2014 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balto 29.03.2013 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2013 Qck: ja wiem, że reklama dźwignią handlu, ale dwa wpisy o jednym producencie - to letkie przegięcie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Qck 12.04.2016 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2016 Qck: ja wiem, że reklama dźwignią handlu, ale dwa wpisy o jednym producencie - to letkie przegięcie... Dlaczego przegięcie?! Byłem i jestem zadowolony z firmy, której nazwy nie będę podawał, bo i tak zostanie usunięta. Robiłem u nich zakupy kilka razy. I za każdym razem byłem bardzo zadowolony. Kupowałem panele z kamieni naturalnych oraz płyty kamienne. I w najbliższym czasie będę robił remont łazienki i też na pewno zainstaluję tak kamień. Zgadniesz gdzie będę uderzał po zakupy? Nie rozumiem, dlaczego 2 wpisy to przesada. Ale ok... Minęło już kilka lat, ale w końcu to forum. Może ktoś jeszcze to przeczyta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts