rafalg 01.04.2004 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2004 Team zapewne powraca. Ile kosztuje usługa szczegółowej specyfikacji usług oraz materiałów na podstawie projektu indywidualnego? Dostałem ofertę w granicach 500PLN. Proszę o Wasze doświadczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
calk 02.05.2004 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2004 Dzień dobry ! Jestem Technikiem Budowlanym . Moja oferta kosztorys domku jednorodzinnego za 300,00 zł . UWAGA: Kosztorys nie obejmuje instalacji sanitarnych i elektrycznych oraz przyłączy: gazu , prądu , wody i kanalizacji .Przykładowy spis robót dla budynku jednorodzinnego , wolnostojącego , parterowego z poddaszem użytkowym , nie podpiwniczonego .1. Roboty ziemne2. Roboty fundamentowe3. Strop nad podziemiem4. Ściany konstrukcyjne5. Strop nad parterem6. Ściana kolankowa7. Konstrukcja dachu8. Pokrycie dachu9. Ścianki działowe10. Okna i drzwi zewnętrzne11. Warstwy wykończeniowe podłóg12. Drzwi wewnętrzne13. Roboty wykończeniowe14. Elewacje15. Prace zewnętrzneKosztorysy opracowuję metodą kalkulacji uproszczonej i szczegółowej .Wzoruję się na : "Środowiskowe metody kosztorysowania robót budowlanych ( Ogólne zasady i wzorce kosztorysowania )"Tel. (0) 505 645 728 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 12.12.2004 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2004 Za kosztorys domku jednorodzinnego biorę ok. 400 zł. Wszystko zależy od ilości pozycji.0-608-87-67-58 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts