brylekpl 08.07.2012 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2012 Witajcie, zastanawiam sie wlasnie nad sposobem wykonani komina i mam 2 opcje do rozważenia. Pierwsza z nich to zakupienie gotowego systemu kominowego z przewodem ceramicznym, druga to zwykle pustaki kominowe i wpuszczenie do nich pózniej jakiegos wkładu z blachy. Pierwsza opcja wydaje sie znacznie droższa, pewnie też lepsze, ale własnie ile lepsze? Proszę o argumenty za i przeciw oraz pomoc w decyzji. Z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kominiarz 10.07.2012 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2012 A cóż za urządzenie grzewcze będziesz do tego komina podłączał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brylekpl 10.07.2012 19:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2012 jeden komin bedzie na piec gazowy, drugi na kominek. zamowilem juz kominy z wkladem ceramicznym Termat, mam nadzieje ze sie sprawdza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 10.07.2012 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2012 jeden komin bedzie na piec gazowy, drugi na kominek. zamowilem juz kominy z wkladem ceramicznym Termat, mam nadzieje ze sie sprawdza. ...do kominka niekoniecznie się sprawdzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brylekpl 11.07.2012 16:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2012 ...do kominka niekoniecznie się sprawdzi... czemu uwazasz ze sie nei sprawdzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 11.07.2012 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2012 Żeby się sprawdził, musisz spełnić kilka warunków. Próbowałem to opisać, ale zrobiła się kolubryna :http://forum.muratordom.pl/showthread.php?171465-Kominek-jaki-komin-czym-pod%C5%82%C4%85czy%C4%87-gdzie-wyczystka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anett i Artur 16.07.2012 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2012 jeden komin bedzie na piec gazowy, drugi na kominek. zamowilem juz kominy z wkladem ceramicznym Termat, mam nadzieje ze sie sprawdza. Przypilnuj fachowców podczas montażu systemu! płyta czołowa dookoła trójnika, zakończenie żeby ci nie zalali betonem ostatniej rurki, i podłączenie wkładu kominowego do trójnika - złączka czopuchowa ale zwróć uwagę na twardość sznura dylatacyjnego ma być miękki w kolorze otuliny czy płyty czołowej a nie biały twardy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts