Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam, ja również planuję budowę Z220. Czy możesz powiedzieć ile Cię kosztowała zmiana adaptacyjna projektu i czy robiliście to przez Z500 czy u własnego projektanta? Też chcę kilka zmian wprowadzić. U góry to tak jak w Waszym projekcie z tym ,że ciągle zastanawiam się czy robić balkon czy może zwykły dach nad garażem i garaż przesunięty do przodu do linii budynku aby z tyłu zabudować skrytkę na narzędzia wzdłuż linii budynku :) Na dole też drobne zmiany: schody odwrotny bieg przez co skrytka jest zlikwidowana i przestrzeń w salonie powiększa się i okno w kuchni z bocznej ściany na frontową a to drugie okno boczne na środek ściany. I jeszcze myślę o poszerzeniu budynku z 714 na 800cm ale nie wiem ile to da więcej powierzchni bo ja chcę budować w systemie szkieletowym prefabrykowanym i płacę za każdy 1m kw a kredyt ograniczony :)

adaptacja robiona przez naszego projektanta jak wypytywałam w z500 duzo więcej to kosztuje. Schody zmieniasz juz jak będzeiesz budowala dom szkoda to teraz płacić, z oknami jest tak samo. garaż my przesuneliśmy ale tylko dlatego, że mamy wąską dzialkę i potrzebujemy więcej miejsca wjezdzająć do garażu. Nad garażu bedziemy miec taraz, bo tez będziemy na kredycie i każda dodatkowa powierzchnia jest liczona do zdolności :), z czasem nad garażem planujemy zrobić pokoj. przy zmianie szerokości zmienia się układ i długość krokwi, nie wiem czy czasem nie zmieni się kąt nachylenia dachu, jest too troche zabawy i koszty napewno większe, zerkni zatem na projekt z99

• 1 month później...
adaptacja robiona przez naszego projektanta jak wypytywałam w z500 duzo więcej to kosztuje. Schody zmieniasz juz jak będzeiesz budowala dom szkoda to teraz płacić, z oknami jest tak samo. garaż my przesuneliśmy ale tylko dlatego, że mamy wąską dzialkę i potrzebujemy więcej miejsca wjezdzająć do garażu. Nad garażu bedziemy miec taraz, bo tez będziemy na kredycie i każda dodatkowa powierzchnia jest liczona do zdolności :), z czasem nad garażem planujemy zrobić pokoj. przy zmianie szerokości zmienia się układ i długość krokwi, nie wiem czy czasem nie zmieni się kąt nachylenia dachu, jest too troche zabawy i koszty napewno większe, zerkni zatem na projekt z99

Jak tam postępy w budowie? Powiedz mi jakie poniosłaś koszty związane z adaptacją projektu? oraz jaki budżet planujesz przeznaczyć na budowę tego domu?

Czy jest możliwość zrobienia toalety pod schodami?

Podnosiłaś może ściankę kolankową? (jaka jest jej wysokość w projekcie?)

Jak tam postępy w budowie? Powiedz mi jakie poniosłaś koszty związane z adaptacją projektu? oraz jaki budżet planujesz przeznaczyć na budowę tego domu?

Czy jest możliwość zrobienia toalety pod schodami?

Podnosiłaś może ściankę kolankową? (jaka jest jej wysokość w projekcie?)

Witam my na adaptacje wydaliśmy 3,5 tys czekamy aktualnie na pozwolenie na budowę i załatwiamy kredyt chcielibyśmy zmiescic się w 250 tyś. scianki nie podnosiliśmy będziemy widzieć jaka ona będzie bo nie moge jej sobie wyobrazić nasz kierownik budowy stwierdził że jest odpowiednia i nie ma sensu jej podnosić gdyż bryła może straćic na wyglądzie,

• 1 month później...
  • 5 months później...
  • 1 year później...