sofia_li 08.07.2012 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2012 Witam zakladam nowy temat mam nadzieję że znajdą się osoby ktore zaczęły lub zaczną budowę z220. Kupiliśmy projekt jesteśmy na etapie adaptacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sofia_li 08.07.2012 16:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2012 Witam zakladam nowy temat mam nadzieję że znajdą się osoby ktore zaczęły lub zaczną budowę z220. Kupiliśmy projekt jesteśmy na etapie adaptacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sofia_li 09.07.2012 15:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2012 Witam zakladam nowy temat mam nadzieję że znajdą się osoby ktore zaczęły lub zaczną budowę z220. Kupiliśmy projekt jesteśmy na etapie adaptacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga.De 16.07.2012 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2012 Witam, ja również planuję budowę Z220. Czy możesz powiedzieć ile Cię kosztowała zmiana adaptacyjna projektu i czy robiliście to przez Z500 czy u własnego projektanta? Też chcę kilka zmian wprowadzić. U góry to tak jak w Waszym projekcie z tym ,że ciągle zastanawiam się czy robić balkon czy może zwykły dach nad garażem i garaż przesunięty do przodu do linii budynku aby z tyłu zabudować skrytkę na narzędzia wzdłuż linii budynku Na dole też drobne zmiany: schody odwrotny bieg przez co skrytka jest zlikwidowana i przestrzeń w salonie powiększa się i okno w kuchni z bocznej ściany na frontową a to drugie okno boczne na środek ściany. I jeszcze myślę o poszerzeniu budynku z 714 na 800cm ale nie wiem ile to da więcej powierzchni bo ja chcę budować w systemie szkieletowym prefabrykowanym i płacę za każdy 1m kw a kredyt ograniczony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sofia_li 16.07.2012 17:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2012 adaptacja robiona przez naszego projektanta jak wypytywałam w z500 duzo więcej to kosztuje. Schody zmieniasz juz jak będzeiesz budowala dom szkoda to teraz płacić, z oknami jest tak samo. garaż my przesuneliśmy ale tylko dlatego, że mamy wąską dzialkę i potrzebujemy więcej miejsca wjezdzająć do garażu. Nad garażu bedziemy miec taraz, bo tez będziemy na kredycie i każda dodatkowa powierzchnia jest liczona do zdolności , z czasem nad garażem planujemy zrobić pokoj. przy zmianie szerokości zmienia się układ i długość krokwi, nie wiem czy czasem nie zmieni się kąt nachylenia dachu, jest too troche zabawy i koszty napewno większe, zerkni zatem na projekt z99 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzena R. 19.08.2012 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2012 Witam! Mamy zamiar zrealizować właśnie ten projekt i fajnie że jest ktoś kto będzie go wcześniej realizować więc czekamy na wyniki działań Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sly1234 21.08.2012 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2012 adaptacja robiona przez naszego projektanta jak wypytywałam w z500 duzo więcej to kosztuje. Schody zmieniasz juz jak będzeiesz budowala dom szkoda to teraz płacić, z oknami jest tak samo. garaż my przesuneliśmy ale tylko dlatego, że mamy wąską dzialkę i potrzebujemy więcej miejsca wjezdzająć do garażu. Nad garażu bedziemy miec taraz, bo tez będziemy na kredycie i każda dodatkowa powierzchnia jest liczona do zdolności , z czasem nad garażem planujemy zrobić pokoj. przy zmianie szerokości zmienia się układ i długość krokwi, nie wiem czy czasem nie zmieni się kąt nachylenia dachu, jest too troche zabawy i koszty napewno większe, zerkni zatem na projekt z99 Jak tam postępy w budowie? Powiedz mi jakie poniosłaś koszty związane z adaptacją projektu? oraz jaki budżet planujesz przeznaczyć na budowę tego domu? Czy jest możliwość zrobienia toalety pod schodami? Podnosiłaś może ściankę kolankową? (jaka jest jej wysokość w projekcie?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sofia_li 21.08.2012 19:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2012 Jak tam postępy w budowie? Powiedz mi jakie poniosłaś koszty związane z adaptacją projektu? oraz jaki budżet planujesz przeznaczyć na budowę tego domu? Czy jest możliwość zrobienia toalety pod schodami? Podnosiłaś może ściankę kolankową? (jaka jest jej wysokość w projekcie?) Witam my na adaptacje wydaliśmy 3,5 tys czekamy aktualnie na pozwolenie na budowę i załatwiamy kredyt chcielibyśmy zmiescic się w 250 tyś. scianki nie podnosiliśmy będziemy widzieć jaka ona będzie bo nie moge jej sobie wyobrazić nasz kierownik budowy stwierdził że jest odpowiednia i nie ma sensu jej podnosić gdyż bryła może straćic na wyglądzie, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sofia_li 03.10.2012 20:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2012 Witam dostaliśmy pozwolenie na budowę składamy dokumenty kredytowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sofia_li 31.03.2013 22:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2013 Kredyt jest, ekipa jest, materiał jest, a WIOSNA gdzie ?! CZEKAMY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KoFler 23.03.2015 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2015 Witam Jak postępy w budowie? Również kupiłem z220 i jestem ciekawy opinii. Myślimy również o podniesieniu ściany do 120 cm jak u Was bez podnoszenia?Czym ogrzewacie? Piec czy Pompa ciepła? Proszę o kontakt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts