Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Wczoraj na yotube na kanale Kobamixa oglądałem film odnośnie kosiarki honda hrx. Podaje że jest zle wykonana juz teraz nie wiem co kupić. Szkoda wyłożyć 4 tys za jakiś bubel.

Moją Hondą (HRG 466) kosiłem dopiero dwa razy, areał rzędu 700 m2. System podwójnego noża sprawdza się i rozdrabnia pokos na drobiazgi, dopychając kosz do maksymalnej pojemności. Wiem, że obudowy mają tendencję do korodowania ale jak się zadba to i będzie służyć.

• Odpowiedzi 3,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Była już wcześniej mowa na ten temat, przy pytaniach dotyczących kosiarek Weibanga. Napęd niby nie do zdarcia ale wciąż zbyt mało danych na temat jego trwałości.

Swego czasu też się nad tą kosiarką zastanawiałem nad z aluminiowym korpusem, ale w sumie wolałem dołożyć 200 zł i postawić na włoską myśl techniczną.

Akurat wybierałem się na urlop. Nie miałem zbytnio czasu na forum. Kosiarka jak narazie spisuje się dobrze. Korpus jest z aluminium, napęd mocny, idealnie dopasowany do moich potrzeb nawet przy nieco nachylonej działce kosząc w poprzek bez problemów ciągnie do przodu. Kosz napełnia się trawą po same brzegi. Jedyny mały minusik to fakt iż dosyć ciężko się ją odpala. Facetowi odpalenie kosiarki nie sprawi większego problemu ale mojej żonce już tak.20180705_171333.jpg20180705_181401.jpg20180705_180202.jpg

20180705_171351.jpg

Osobiście polecam kosiarkę Oleo-Mac GV53TK ALLROAD4 Emak K800, Mocna i idzie jak przecinak. Z metrowymi chaszczami dawała sobie radę.

Na plus zasługuje duża średnia koszenia bo aż 51cm, ponoć z trwałych materiałów zrobiona, ale nie mi to oceniać. Minus to waga, bo aż 35kg, ale bez problemów sam daję radę ją ładować do auta i wozić na działkę :)

Osobiście polecam kosiarkę Oleo-Mac GV53TK ALLROAD4 Emak K800, Mocna i idzie jak przecinak. Z metrowymi chaszczami dawała sobie radę.

Na plus zasługuje duża średnia koszenia bo aż 51cm, ponoć z trwałych materiałów zrobiona, ale nie mi to oceniać. Minus to waga, bo aż 35kg, ale bez problemów sam daję radę ją ładować do auta i wozić na działkę :)

Mamy taką tylko ALLROAD3

Na plus moc, silnik i napęd który idzie szybko i żwawo. Ale są i minusy, oprócz wspomnianej wagi także słaby nóż, który łatwo pogiąć, delikatną obudowę paska - jest plastikowa i łatwo pęka, oraz ogólnie przeciętna jakość obudowy.

Mimo wszystko polecam - bo trzeba pamietać że to nadal dolna półka cenowa w miare mocnych kosiarek z napędem i takim szerokim nożem.