Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Dobry.

-10 arów

- Krzaków póki co brak, wiec cięcie po linii prostej

- względnie równo

- koszenie co tydzień.

- napęd może, nie musi

- najważniejsze aby nie była za głośna, a resztę jak się chcę

https://allegro.pl/kosiarka-spalinowa-al-ko-46-8-sp-a-z-napedem-4km-i7321435985.html

ten typ często się tu pojawia

chce wydać około 1k złotych

jakieś inne propozycje

z góry dziękuje

• Odpowiedzi 3,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Zaiste osobliwie wnioski wyciągnąłeś z mojej odpowiedzi. No ale cóż, skoro masz zlecenie na reklamę husqvarny, to tańcz jak ci grają. Tyle że skuteczność takiego "marketingu" jest ujemna, dziwię się że ktoś za to płaci.

Tak osobliwe. Nikt mi za reklamę nie płaci. Tą markę którą napisałem znam i dlatego tak napisałem. I jakiś czas oglądałem te maszyny czy przez Internet czy na żywo. Active patrzyłem i nie wiem co o tej firmie sądzić bo po 1 droższa i dla mnie, laika, nie znana. Znam pilarki tej marki o której pisałem i są to maszyny nie do zdarcia więc wywnioskowałem że kosiarki też takie będą. Mogę się mylić bo w tym temacie głupi jestem. Pozdrawiam

Dobry.

-10 arów

- Krzaków póki co brak, wiec cięcie po linii prostej

- względnie równo

- koszenie co tydzień.

- napęd może, nie musi

- najważniejsze aby nie była za głośna, a resztę jak się chcę

https://allegro.pl/kosiarka-spalinowa-al-ko-46-8-sp-a-z-napedem-4km-i7321435985.html

ten typ często się tu pojawia

chce wydać około 1k złotych

jakieś inne propozycje

z góry dziękuje

Maszyna godna polecenia,znakomicie zbiera w kosz, w tej cenie nic lepszego na rynku nie ma,kup gdzieś w sklepie stacjonarnym a nie na allegro wtedy wszystko powinni ci wytłumaczyć

Tak osobliwe. Nikt mi za reklamę nie płaci. Tą markę którą napisałem znam i dlatego tak napisałem. I jakiś czas oglądałem te maszyny czy przez Internet czy na żywo. Active patrzyłem i nie wiem co o tej firmie sądzić bo po 1 droższa i dla mnie, laika, nie znana. Znam pilarki tej marki o której pisałem i są to maszyny nie do zdarcia więc wywnioskowałem że kosiarki też takie będą. Mogę się mylić bo w tym temacie głupi jestem. Pozdrawiam
Nie chodzi o to czy firma dobra czy nie (btw od pewnego czasu to już taka sobie) ale o typ kosiarki. Na 30 arów przy założeniu koszenia nie częściej niż raz na dwa tygodnie, typowa kosiarka trawnikowa się NIE NADAJE i kwestia firmy jest tu drugorzędna. No ale ty wiesz lepiej, tylko po co w takim razie pytasz.

Nie chodzi o to czy firma dobra czy nie (btw od pewnego czasu to już taka sobie) ale o typ kosiarki. Na 30 arów przy założeniu koszenia nie częściej niż raz na dwa tygodnie, typowa kosiarka trawnikowa się NIE NADAJE i kwestia firmy jest tu drugorzędna. No ale ty wiesz lepiej, tylko po co w takim razie pytasz.

A to nie zrozumiałem. Dziękuję za sprecyzowanie. Rozumiem w takim razie że koszenie raz na tydzień. Bo na droższy sprzęt nie mam. Pozdrawiam

• 1 month później...
Temat stary, a przydałoby się zaktualizować, bo sama w zeszłym roku szukałam kosiarki i się zastanawiałam. Według mnie spalinowa jest wygodniejsza, głównie ze względu na brak przewodu, z którym trzeba chodzić i jeszcze pilnować, by go nie skosić ;) Tym bardziej, że teraz te kosiarki spalinowe mają normalne pojemniki, które zbierają trawę zamiast ją wypluwać. Jak ktoś nie ma ochoty grabić skoszonej trawy to pojemnik jest idealny. Konkret który mogę polecić z autopsji to kosiarka spalinowa Combi 50 SQ B Stiga. Cena jest jeszcze do przyjęcia, kosi bardzo dobrze, dokładnie, sprawnie. Sama przyjemność. W porównaniu ze staruszką, którą miałam poprzednio to jak niebo i ziemia. Edytowane przez draska
literówki

Jako że mam do ogarniania niewielki trawniczek ok. 60m2, użytkuję elektryczną kosiarkę VIKING. Po paru latach użytkowania widzę pozytywy takiej kosiarki, cicha, lekka, nie trzeba męczyć się z paliwem, olejami, szarpanką itd., podpinam kabel który niewiele przeszkadza, 0,5h jazdy i gotowe. Pojemnik na trawę najczęściej opróżniam na koniec tej minipracy, bardzo rzadko w trakcie koszenia. Mogę z czystym sumieniem polecić.

Temat stary, a przydałoby się zaktualizować, bo sama w zeszłym roku szukałam kosiarki i się zastanawiałam. Według mnie spalinowa jest wygodniejsza, głównie ze względu na brak przewodu, z którym trzeba chodzić i jeszcze pilnować, by go nie skosić ;) Tym bardziej, że teraz te kosiarki spalinowe mają normalne pojemniki, które zbierają trawę zamiast ją wypluwać. Jak ktoś nie ma ochoty grabić skoszonej trawy to pojemnik jest idealny. Konkret który mogę polecić z autopsji to kosiarka spalinowa Combi 50 SQ B Stiga. Cena jest jeszcze do przyjęcia, kosi bardzo dobrze, dokładnie, sprawnie. Sama przyjemność. W porównaniu ze staruszką, którą miałam poprzednio to jak niebo i ziemia.

Też mam jakąś stigę kupioną tej jesieni tylko nazwy nie pamiętam ale za to fajny silnik bo hondy i diabelnie mało pali w porównaniu do MTD starej chyba 25 letniej od brata którą chciał wyrzucić , w sumie kosiarki wszystkie takie same , nie rozumię ludzi którzy za wszelką cenę chcą jakaś markę pod niebiosa windować , we wszystkich prawie te same obudowy z tej samej blachy we wszystkich te same prawie silniki , jednym słowem każda dobra jak działa i tyle .

• 2 weeks później...
To i ja się podzielę opiniami. W firmie mamy dużego maca-listera z Casto z napędem (najdroższy jaki był). Fajnie kosi,napęd daje rade, kosz duży. Służy już z 4 lata i nie wiem czy ktoś tam w ogóle olej zmieniał. Sprzęt spoko do dużych połaci. Średnio sprawdza się w zakamarkach itp z racji wymiarów. Do mojego trawnika zakupiłem z Juli ich kosiarkę spalinową coś za 400zł??? Mała zwinna,bez napędu. W/g mnie dużo lepsza niż kosiarka na kablu, lekko chodzi, kosz w miarę pojemny. Paliwo leję i koszę. Do dużych połaci nie polecam,ale tak do 500m2 spoko można tym popracować i się nie namęczyć. Jak się zepsuje to po 4 - 5 sezonach to utylizacja i nowy model.

a czy warto w too się pchać skoro sprawdzone silniki na wózkach aluminiowych nie są znowu takie drogie

Aluminiaki są droższe i to nie tak mało,mówię tu o normalnym Alu. a nie jakimś chińskim badziewiu,poza tym nie wiem co masz na myśli,jak nie masz dużych wymagań powierzchniowych to spokojnie wystarczy

• 1 month później...
  • 1 month później...

Witam. Poszukuję kosiarki:

-spalinowej

-kosz + boczny wyrzut

-bez napędu

Teren to podwórko ok 1000 m2 + polna droga ok 400m

Budżet do około 1200 zł. W tym przedziale znalazłem Makita PLM4627N https://www.ceneo.pl/51108772 ale nie widziałem zbyt wielu opinie na jej temat(awaryjność , dostępność części zamiennych).

Tak więc moje pytanie: Co Szanowni Forumowicze mogliby mi polecić w tej półce cenowej?

Pozdrawiam Mateusz