Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

...poczytaj więcej postów tego gościa który w dużej większości poleca chińskie silniki które są montowane w kosiarkach Firmy Toro w której pracuje lub Firm z którymi jest mocno związany ...

Na to wygląda.

Pytanie: czy zagorski-tomasz doradza uczciwie ze swoją wiedzą (bo chyba wie sporo), czy naciąga na określone produkty?

Ale 99% twoich wpisów miachlbyk też dotyczy kosiarek.

Pytanie: czy doradasz uczciwie ze swoją wiedzą (bo chyba wiesz sporo), czy raczej naciągasz na określone produkty?

Edytowane przez panfotograf

Na to wygląda.

Pytanie: czy zagorski-tomasz doradza uczciwie ze swoją wiedzą (bo chyba wie sporo), czy naciąga na określone produkty?

Nie ma takich samych maszyn jeśli mówimy o kosiarkach,mogą być tylko podobne no z małymi wyjątkami więc sam wywnioskuj czy jestem uczciwy czy nie czy np.kosiarki World są lepsze jakościowo niż OIeomac?ja uważam że tak ale najlepiej postawić dwa podobne modele obok siebie i samemu porównać,jeżeli ktoś potrzebuje rzetelnych opinii to może moje posty mu w tym pomogą,są różni ludzie z tą różnicą żę jedni radzą kupić produkt słabszy a inni lepszy i niech każdy sam oceni moją osobę

A może prześlij zdjęcie, bo z jednym postem to nie jesteś przekonujący

Silnik szczotkowy na kiepskich łożyskach 607, do tego przekładnia paskowa. Nie dotrwała do 10 koszenia 350m2. Nawet jeśli łożyska by przetrwały, to i tak był koniec szczotek. Jako część zamienna cały napęd. Jednorazowa Husqvarna za 700 zł.

Wysłużony club garden sie popsuł (po 10 latach padł silnik b&s, brak kompresji) i szukam czegoś na szybko i właśnie w leroyu ogladałem tego wolf gartena. Na razie pożyczam od szwagra kosiarkę ale cos musze kupic. Chciałbym jakiś dobry sprzęt. Polecilibyście cos wartego uwagi za około 2tyś zł?

no to szukamy dalej czegoś do obkaszania 1800m2. Sam już nie wiem czy kupić sprzęt za 3000 i oczekiwać bezproblemowej przez powiedzmy 10 lat, czy może kupić coś za połowę ceny i po 5 latach kupić następną. Wstąpiłem dziś do co by zobaczyć taki sprzęt http://kosiarkijura.pl/kosiark-husqvarna-356v-p-662.html lecz niestety brak na sklepie (koniec sezonu?) Sprzedawca zaproponował mi takie coś http://kosiarkijura.pl/kosiarka-mcculloch-m53-190er-z-rozrusznikiem-elektrycznym-i-napedem-p-1190.html Tylko po co ten rozrusznik, chociaż małżonce byłoby łatwiej...

Na to wygląda.

Ale 99% twoich wpisów miachlbyk też dotyczy kosiarek.

Pytanie: czy doradasz uczciwie ze swoją wiedzą (bo chyba wiesz sporo), czy raczej naciągasz na określone produkty?

Nie wiem po co to dziwne pytanie ale niech każdy sam oceni,wiedzę jakąś posiadam

i dla tego staram się nią podzielić z innymi

W tej Husqvarnie jest ciekawy nóż. Zorientuj się ile kosztuje i czy można montować coś innego. To jednak kawał grosza za maszynę. To w niej właśnie w tej cenie powinien być rozrusznik :). Od tego mccullocha już lepszy jest ten wolf-garden.

W Husqvarnie tylko nazwa noża jest fajniejsza i bardziej wyszukana,takie noże są dostępne po innymi nazwami i tańsze,jest to nic innego niż nóż rozdrabniający,zakładając go do innych kosiarek też będzie funkcja bioclip a jak kosiarka ma także wyrzut boczny to będzie trioclip,składany uchwyt ma co druga kosiarka,mimo że kosz jest niby spory 68 l a (np.AL-KO maja 70l) nie będzie napełniany w 100%,reasumując zbędny wydatek pieniędzy jak dla mnie ale napis będzie "Firmowy" za 2500 jest sporo więcej fajniejszych kosiarek na rynku,Mccullocha raczej sobie daruj,jakość tych kosiarek jest co najwyżej przeciętna

Ok. U mnie jest w tym momencie do wykoszenia z 400 m.kw Bawiłem się kosiarką elektryczną to nie dla mnie. Docelowo będzie około 800 m.kw

Mam miejsce na kosiarkę nie boję się jej wagi.

Co polecicie?

Najbardziej zareklamowane to Green World GW 530S ALU oraz GV53TK ALLROAD PLUS. Czy na coś jeszcze powinienem zwrócić uwagę?

Budżet załóżmy do 2000 zł.