walec7_7 26.05.2017 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2017 Mówię cześć i tutaj Przeczytałem temat od pierwszej do ostatniej strony już jakiś czas temu. Muszę Ci powiedzieć kupa dobrej roboty i wiedzy Gratulacje ukończenia i mieszkania. Ile jeszcze przede mną żeby dotrzeć do takiego etapu Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 26.05.2017 19:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2017 Pozdrawiam i życzę sprawnej budowy. Tym bardzie, że własnymi siłami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greg_81 06.07.2017 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2017 fotohobby pamiętasz czym równałeś szpalety okienne przed montażem okien ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 06.07.2017 13:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2017 to akurat zleciłem ekipie od SSO na koniec robót, ale robili to klejem do sietki Weber. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pandzik 05.08.2017 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2017 Cześć witaj, Właśnie zaczynam przygodę z budową domu, a że działkę mam stosunkowo nieopodal (Paniówki pod Gliwicami) to wgłębiam się w Twój dziennik. Jestem już na stronie 24 z 60 Wprawdzie jestem inż budownictwa (choć jeszcze niespełnionym) to Twoje doświadczenia na pewno będą pomocne. Twój dom nie jest na szkodach górniczych? Jak spisuje się Immergas do tej pory? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bob_budownik 05.08.2017 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2017 Jestem z twojej okolicy wejdź do mnie i poczytaj jak będziesz miał pytania to spoko odpowiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 05.08.2017 18:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2017 Cześć witaj, Właśnie zaczynam przygodę z budową domu, a że działkę mam stosunkowo nieopodal (Paniówki pod Gliwicami) to wgłębiam się w Twój dziennik. Jestem już na stronie 24 z 60 Wprawdzie jestem inż budownictwa (choć jeszcze niespełnionym) to Twoje doświadczenia na pewno będą pomocne. Twój dom nie jest na szkodach górniczych? Jak spisuje się Immergas do tej pory? Witam i życzę powodzenia. Ja też skończyłem wydz. bud. choć dziś zawodowo zajmuję się już czymś innym. Tym niemniej, ta wiedza pomaga, szczególnie w rozmowach z ekipami. Moje okolice nie są zagrożone szkodami. Immergas sprawuje się jak należy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukas002 13.08.2017 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2017 Świetny dziennik aż mi się zachciało takiego domu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukas002 13.08.2017 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2017 Powoli zaczynam zbierać informacje na temat budowy a Twój dziennik jest naprawdę pomocny.Jestem za budową z silikatow ale ciągle jestem otwarty na inne materiały czy możesz mi powiedzieć co Ciebie ostatecznie przekonało do silikatów? Pozdrawiam fotohobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 13.08.2017 13:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2017 Izolacja akustyczna (mam w poblizu zaklad stolarski, wprawdzie po poĺudniu nie pracują, ale mam nadzieje, ze kiedys i dopoludnia bede mial wolne ). Poza tym mam w pomieszczeniu technicznym kondensat, rekuperator, pralkę i hydrofor i wolałem, żeby nie były słyszalne. Do tego jeszcze akumulacja ciepła. Planowalem grzanie pompa ciepla w taniej taryfie, ale nawet bez takiego grzania sprawdza sie w przypadku krótkotrwałych fali upałów, czy ochłodzeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 13.08.2017 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2017 Izolacja akustyczna (mam w poblizu zaklad stolarski, wprawdzie po poĺudniu nie pracują, ale mam nadzieje, ze kiedys i dopoludnia bede mial wolne ). Poza tym mam w pomieszczeniu technicznym kondensat, rekuperator, pralkę i hydrofor i wolałem, żeby nie były słyszalne. Do tego jeszcze akumulacja ciepła. Planowalem grzanie pompa ciepla w taniej taryfie, ale nawet bez takiego grzania sprawdza sie w przypadku krótkotrwałych fali upałów, czy ochłodzeń. Ha ha ha, tzn, że ja w domu z porothermu słyszę wszystko z zewnątrz? Dawno się tak nie uśmiałem. Surowy silikat mistrzem budowania, hehehe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 13.08.2017 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2017 Ty ogólnie jesteś głuchy na wiele rzeczy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
link2jack 13.08.2017 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2017 Ty ogólnie jesteś głuchy na wiele rzeczy... E tam to profesor budownictwa. Wszystko co on ma w domu to najlepsze. Wracając do porothermu... teraz bym tego nie wybrał. Słaba akumilulacyjnosc (choć mogłoby być gorzej), dziurawy w środku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 13.08.2017 20:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2017 Ha ha ha, tzn, że ja w domu z porothermu słyszę wszystko z zewnątrz? Dawno się tak nie uśmiałem. Surowy silikat mistrzem budowania, hehehe. Wciąż zadziwiają mnie ludzie, ktorzy systematycznie robią z siebie błazna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukas002 13.08.2017 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2017 Interesuje mnie trzymanie temperatury w zimę i w miarę chłodne pomieszcznia podczas takich afrykańskich upałów jak teraz dla tego myślę ze silikaty dadzą mi właśnie to.Jestem laikiem i od zawsze myślałem że do budowy to tylko Protherm,bo był od zawsze dla mnie i znajomi tez budują tylko z tego,ale trzeba zauważyć jeden i to chyba największy plus , porotherm ma najlepszą reklamę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 14.08.2017 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2017 Wciąż zadziwiają mnie ludzie, ktorzy systematycznie robią z siebie błazna... Mnie natomiast poraża Twoje chamstwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 14.08.2017 20:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2017 Nawet nie zacząlem być chamski w stosunku do ciebie.... Dziwie się tylko, dlaczego zagladasz do tego dziennika nie majac kompletnie nic konstruktywnego do powiedzenia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebjasz 16.08.2017 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2017 Witam A jak skończyła się przygoda z kominiarzem ? Zrobił w końcu odbiory ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 17.08.2017 09:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2017 Zamówiłem kominiarza, który ma uprawnienia do pomiaru wentylacji mechanicznej. Przyjechał, pomierzył, podbił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pandzik 17.08.2017 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2017 Warto tu zaglądać nawet z wakacji Zawsze mi się wydawało, że porotherm musi mieć jakieś minusy. Jako, że buduje na płycie, oraz że zależy mi na w miarę ciepłym domu (o izolacyjności akustycznej po mieszkaniu w blokach nawet nie wspomnę) także wybiorę silikaty. Ciekawe czy 18 cm to będzie za mało w piętrowym na szkodach... Rysuję sobie projekt, muszę kwestię okien (ceny przesuwnych) skonsultować z jakimś dobrym przedstawicielem. Polecasz jakąś firmę ze Śląska? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts