Jasiu123 09.07.2012 05:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2012 Witam!Chciałbym wymienić pokrycie dachowe z dachówki na blachę na starym budynku. Dach jednospadowy.Problem w tym że nie mam pojęcia jak przymocować murłatę. Ściana ma 12cm szerokości i jest wykonana z bloczków "domowej roboty". Ściana jest wzmocniona trzema słupkami 24x36. Jakieś pomysły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greyzone 09.07.2012 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2012 Ja bym zrobił wieniec jeśli go nie ma i w nim kotwił szpilki 1 co min 2m do zamocowania murłaty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasiu123 10.07.2012 19:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2012 Ja bym zrobił wieniec jeśli go nie ma i w nim kotwił szpilki 1 co min 2m do zamocowania murłaty. Jaka musiała by być minimalna wysokość tego wieńca? Czy wystarczy wrzucić do środka pręty 2x12mm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 11.07.2012 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2012 Ściana grubości 12 cm nie jest ścianą nośną więc nie może niczego podpierać. Wieniec to belka składająca się z czterech prętów i strzemion. Ten wieniec należałoby połączyć ze słupami. Wymiary wieńca i przekroje prętów powinien podać konstruktor. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts