pandzik 09.07.2012 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2012 (edytowane) Chciałbym zbudować system nawiewny z oczyszczeniem powietrza nawiewanego do mieszkania. Niewielkie jego ilości, ot tyle co rozszczelnienie okna. Chodzi o niską emisję, która daje mi w kość przez większą część roku, nawet latem. Żaden rekuperator. Ot skrzyneczka z wentylatorem, filtrem (bodaj F3 - usuwający cząstki stałe) zamontowana na balkonie badź w pokoju pod sufitem. Pobór powietrza z zewnątrz i rozprowadzenie kanałami do 3 pokoi. Włączany czasowo, ot takie rozszczelnienie okna. Dom z WP., went. graw. zbiorcza. Da się? Jeśli tak to jak sie zabrac do tego? Pozdrawaim Edytowane 9 Lipca 2012 przez pandzik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
k62 09.07.2012 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2012 Były już takie pomysły na forum.Najciekawszym było zrobienie GWC i mamy nawiew do domu:latem chłodnego powietrza (15-20C) przy temp zewn +30C,a zimą trochę podgrzanego powietrza (+8 +1) przy temp zewn -20C.Trzeba poszukać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pandzik 09.07.2012 12:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2012 (edytowane) Dzieki za info ale do mieszkania mam zrobić GWC? Szukam i szukam i nic ciekawego odnośnie samego filtrowanego nawiewu nie mogę znaleźć. Może ktoś może polecic jakąś firmę gdzie mógłbym zapytać co i jak? Edytowane 9 Lipca 2012 przez pandzik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts