gkeb 10.07.2012 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2012 Na stronach Newsweeka napisano o Polskim projekcie domu wg. koncepcji Earthship. Dom budowany z odpadów typu opony, butelki itd. Co o tym myślicie? Link -> http://stylzycia.newsweek.pl/earthship--dom-z-odzysku,93623,1,1.htmlCiekawy jestem jak wyglądała droga załatwiania formalności na taką budowę w naszej rzeczywistości urzędniczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 10.07.2012 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2012 Ciekawy jestem jak wyglądała droga załatwiania formalności na taką budowę w naszej rzeczywistości urzędniczej. czy na piwnicę ziemną czy ziemiankę trzeba mieć pozwolenie na budowę ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 10.07.2012 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2012 czy na piwnicę ziemną czy ziemiankę trzeba mieć pozwolenie na budowę ??Jeżeli chcesz tam zamieszkać oficjalnie to tak.Inwestor rozgłasza o budowie,czyli będzie pewnie ten zamiar chciał wprowadzić w czyn. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 10.07.2012 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2012 .... Dom budowany z odpadów typu opony, butelki itd. Co o tym myślicie? ... . Myślę że to przyszłość w naszym kraju, ze szczególnym uwzględnieniem młodych ludzi(zatrudniani na umowy śmieciowe,brak zdolności kredytowej,praca na czarno etc.). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ardziu 10.07.2012 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2012 Tego typu budynki są jak najbardziej ok, nie jako domy dla najuboższych. Wystarczy w np. Youtube wpisać hasło earthship i znaleźć całkiem niezłe domy. Sam bym chciał mieć dom w skarpie z widokiem na zatokę jakąś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 10.07.2012 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2012 Mam nadzieję że może jednak nie będzie to u nas zbyt popularne: http://www.centralarchitecture.com/wp-content/uploads/2012/06/Earthship-Biotecture-to-introduce-sustainable-homes-for-urban-cities-590x286.jpg Już i tak polska zabudowa wygląda wystarczająco strasznie. A takie cuda mogłyby jeszcze ten chaos pogłębić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ardziu 10.07.2012 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2012 potworki i inne gargamele można stworzyć w każdej technologii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts