małakoparka 10.07.2012 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2012 Jestem tu nowy i witam wszystkich forumowiczów Planuję przemalować swój pokój z zielonego na niebieski. Jest kilka problemów. Obecnie na ścianach leżą dwie warstwy starych farb. Pierwsze jest pomarańczowa ( zewnętrzna, nie wiem kto wpadł na taki pomysł ) i zielona. Ta druga jest strasznie nie trwała, wystarczy rozwalić na niej komara i się rozpuszcza, odsłaniając leżąca pod nią pomarańcz. Moje pierwsze pytanie brzmi: Czy zmyć całą ta zieloną farbę, na pomarańcz nanieść grunt i nałożyć na to nowy kolor ( niebieski ) ? Czy zmywanie zieleni nie ma sensu i grunt dać na nią i pomalować ? Druga sprawa. Na jednej ze ścian będzie fototapeta która będzie mniejsza od ściany, a obramowanie wokół niej będzie ciemno niebieskie ( pomalowane farbą ), Drugie pytanie brzmi: Czy z pomalowaniem tej farby poczekać aż do nałożenia tapety i dopiero w tedy ja obmalować bo kantach ? Czy pomalować całą ścianę i na farbę nałożyć tapetę ? Dziękuje za wszelkie odpowiedzi o porady i pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts