pado 10.07.2012 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2012 (edytowane) Czy ktoś z Was zastosował Kable z Firmy RKS Zlelonka . Są do kupienia we wszystkich marketach typu Castorama , Brico , leroy . Ja jakos nie ma przekonania do tej firmy , ale kolega je zamontował i na razie od 3 lat jest OK. Ja stawiam na Telefonike choć moze macie inne zdanie ? Edytowane 13 Lipca 2012 przez pado Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sintel 13.07.2012 01:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2012 Czy ktoś z Was zastosował Kable z Firmy RKS Zlelonka . Są do kupienia we wszystkich marketach typu Castorama , Brico , leroy . Ja jakos nie ma przekonania do tej firmy , ale kolega je zamontował i na razie od 3 lat jest OK. Ja stawiam na Telefonike choć moze macie inne zdanie ? Stosuję przewody róznych producentów miedzy innymi AKS Zielonka, nie ma różnicy w ich parametrach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaiba83 13.07.2012 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2012 Zapewne jedyna różnica to w cenie.Teraz nie potrafię przytoczyć producentów, ale spotkałem się z tym, że z jednych przewodów izolacje zdejmowało się łatwo a z inny to było przekleństwo.Jeżeli te z Casto obrabia się dobrze to nie ma sensu przepłacać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pado 13.07.2012 14:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2012 Dzisiaj kupiłem metr kabla z Zielonki -izolacja schodzi ładnie ale po zgjęciu drutu i zdjęciu izolacji z przewodu miedż nie jest gładka tylko jakby delikatnie złuszczona. W kablu z Telefoniki z takim zjawiskiem się nie spotkałem . Próbowałem ze 3 razy i było tak samo dla każdej z żył kabla 3x2,5 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldek1976 25.07.2012 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2012 Nie prawda, że wszystkie kable są takie same - różnią się przekrojem i izolacją. Wszystkie mieszczą się w normie, ale niektóre w dolnych granicach przekroju np Mrowiec czy Zielonka. Jakość izolacji ma znaczenie przy występowaniu prądu zwarciowego. Tylko amator może powiedzieć że różnią siętylko ceną. Po prostu tańsze kable szybciej będą miały gorsze parametry izolacji. Najlepsze w Polsce są kable NKT i Telefoniki. Zresztą są one w większości hurtowni elektrycznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pado 08.08.2012 19:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2012 Dklatego kupiłem kable Telefoniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts