marcinb101 11.07.2012 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2012 (edytowane) Witam wszystkich forumowiczow.Jak wyzej w temacie,mam zamiar zabrac sie za docieplenie poddasza.W tym momecie nie jest niczym jeszcze docieplony.Musze opisac pewno co i jak.Dom jest szeregowcem.Dwie pozostale sciany sa dosc mocno oszklone,a co w scianach siedzi?ko to wie.Dach jest skosny,pokryty dachowka ceramiczna,ulorzona na poprzecznych 2cm(grubych) latach.Pozniej wiatroizolacja,no i krokwie19x7,5cm ,klatka schodowa jest otwarta tzn. od piewnicy az do samej gory.Teraz moze o tym jak sobie to zaplanowalem.Trochu juz sie rozgladalem po forum.Mam zamiar miedzy krokwie walnac z 18cm styro,i na to jeszcze z jakies 5 do 10cm nakrokwiowo.Prosil bym o rade czy grobosc planowanej izolacji jest wystarczajaca.Wiem ze Panowie K160 i surgi 22 maja cos takiego.Na dachu mam uszkodzona wiatroizolacje.Jak powinienem to wszystko jeszcze zabespieczyc.Do krokwi przywalic nowa wiatroizolaje,albo papa na gore?Styro rozumiem jak dociac-widzialem schemat do ciecia plyt,fajny patet..Kleic pianka ale jaka by byla najlepsza,jaki klej mozn uzyc do zamontowania tej kolejnej warstwy styropianu,albo to jeszcze do krokwi przywalic.Jak ta siatke przyczepic do styropianu na ktorej ma byc tynk,i jakiego tynku mozna jeszcze uzyc.I ostatnie pytanko czy powinienem zamontowac dodatkowo jakies kratki wentylacyjne.Na poddaszu bedda 3 okna,jedno musze jeszcze zamontowac...Prace chcial bym samemu wykonac.Za kazda pomoc duuuze dzieki. Edytowane 11 Lipca 2012 przez marcinb101 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts