bezcisnien 11.07.2012 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2012 (edytowane) Witajcie, chciałem założyć bramy garażowe w starej stodole (niżej zdjęcia) ale ta stodoła stoi tylko na 2 ścianach i słupkach które są konstrukcją dla dachu, całą reszta jest obita starymi drewnianymi deskami. Nadproże też jest wykonane z drewnianego legara który utrzymuje pseudo dach na "poddaszu" owej budowli(nie mam zdjęcia ale konstrukcja jest podobna jak na drugich drzwiach). Czy macie jakiś pomysł jak to zrobić tanimi kosztami?? Myślałem o wmurowaniu nadproża ale otwór jest strasznie szeroki (2,9m) i wtedy musiałbym od razu zmieniać całą konstrukcję dachu. Będę wdzięczny za jakiekolwiek porady. Edytowane 11 Lipca 2012 przez bezcisnien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secdriver 24.07.2013 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2013 Witajcie, chciałem założyć bramy garażowe w starej stodole (niżej zdjęcia) ale ta stodoła stoi tylko na 2 ścianach i słupkach które są konstrukcją dla dachu, całą reszta jest obita starymi drewnianymi deskami. Nadproże też jest wykonane z drewnianego legara który utrzymuje pseudo dach na "poddaszu" owej budowli(nie mam zdjęcia ale konstrukcja jest podobna jak na drugich drzwiach). Czy macie jakiś pomysł jak to zrobić tanimi kosztami?? Myślałem o wmurowaniu nadproża ale otwór jest strasznie szeroki (2,9m) i wtedy musiałbym od razu zmieniać całą konstrukcję dachu. Będę wdzięczny za jakiekolwiek porady. [ATTACH=CONFIG]124659[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]124660[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]124661[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]124662[/ATTACH] Podjedź na złom i kup dwa grube jekle, albo szyny na słupy które wbetonujesz i przyspawaj od góry z podobnego materiału nadproże. Do takiej ramy możesz montować gotową bramę, albo dospawać zawiasy i zrobić taką samoróbkę. Pozdrawiam Secdriver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78konopiel 17.10.2013 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2013 idź do najbliższego dealera Hormanna i kup taką bramę )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78konopiel 17.10.2013 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2013 Nie chce mi sie wkleić zdjęcie to masz linka - chodzi o foto drewniana brama Hormann w rustykalnym stylu http://www.bramy-drzwi.pl/hormann-opinie/hormann-opinie-bramy/127-hormann-opinie-brama-ktora-zachwyca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78konopiel 17.10.2013 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2013 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts