Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Brama garażowa w starej stodole

Recommended Posts

Witajcie,

chciałem założyć bramy garażowe w starej stodole (niżej zdjęcia) ale ta stodoła stoi tylko na 2 ścianach i słupkach które są konstrukcją dla dachu, całą reszta jest obita starymi drewnianymi deskami. Nadproże też jest wykonane z drewnianego legara który utrzymuje pseudo dach na "poddaszu" owej budowli(nie mam zdjęcia ale konstrukcja jest podobna jak na drugich drzwiach). Czy macie jakiś pomysł jak to zrobić tanimi kosztami?? Myślałem o wmurowaniu nadproża ale otwór jest strasznie szeroki (2,9m) i wtedy musiałbym od razu zmieniać całą konstrukcję dachu. Będę wdzięczny za jakiekolwiek porady.

stodola_duze_przod.jpgstodola_duzedrzwi_prawa.jpgstodola_duzedrzwi_lewastr.jpgstodoła_male_przód.jpg

Edytowane przez bezcisnien

• 1 year później...
Witajcie,

chciałem założyć bramy garażowe w starej stodole (niżej zdjęcia) ale ta stodoła stoi tylko na 2 ścianach i słupkach które są konstrukcją dla dachu, całą reszta jest obita starymi drewnianymi deskami. Nadproże też jest wykonane z drewnianego legara który utrzymuje pseudo dach na "poddaszu" owej budowli(nie mam zdjęcia ale konstrukcja jest podobna jak na drugich drzwiach). Czy macie jakiś pomysł jak to zrobić tanimi kosztami?? Myślałem o wmurowaniu nadproża ale otwór jest strasznie szeroki (2,9m) i wtedy musiałbym od razu zmieniać całą konstrukcję dachu. Będę wdzięczny za jakiekolwiek porady.

[ATTACH=CONFIG]124659[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]124660[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]124661[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]124662[/ATTACH]

Podjedź na złom i kup dwa grube jekle, albo szyny na słupy które wbetonujesz i przyspawaj od góry z podobnego materiału nadproże. Do takiej ramy możesz montować gotową bramę, albo dospawać zawiasy i zrobić taką samoróbkę.

Pozdrawiam

Secdriver

• 2 months później...