Magda_praktyczny 11.07.2012 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2012 Witam Jak w temacie przywieźli mi dąb do kominka podczas mocnej ulewy i wysypali na podjazd, drewno puściło straszne soki i teraz jasna kostak na podjeździe wygląda fatalnie - czym można to wyczyścić bo próbowałam i niczym nie schodzi. Z góry dziękuję za odpowiedź pozdrawiamMagda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 11.07.2012 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2012 Witam. Garbniki dębowe nie zejdą z chłonnej i chropowatej powierzchni. Nie pomoże nawet myjka ciśnieniowa jeżeli w nią (powierzchnię tę) wsiąkły. Szansa istnieje jedynie w przypadku jeżeli kostka była impregnowana po położeniu preparatem na bazie oleju silikonowego. Korę dębową i łyko używano kiedyś do trwałego barwienia wszelkiej maści rzeczy, wywary takie były też doskonałą trutką na wszelkiego rodzaju robactwo ... także masz pewność że nie zalęgnie się ono w Twojej kostce Wybacz żarcik ... Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_praktyczny 11.07.2012 13:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2012 No to mnie pocieszyłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts