tomekUk 11.07.2012 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2012 Witam Wszystkich, Na początku chciałbym powiedzieć,iż wiem jak stary to temat i zdaje sobie sprawe z ilości postów stworzonych pod tą sprawe,aczkolwiek niegdzie nie znalazłem mojego przypadku.Mam dom około 50 letni,niepodpiwniczony.O wilgoci w domu nie ma mowy,wszystkie strony suche,moim problemem jest parter(suteryny) gdyz lezy on okolo 30cm ponizej lini gruntu.W zeszlym roku po intensywnych opadach weszła mi tam woda,pierwszy raz odkąd tam mieszkam(15lat),naturalnie aby zapobiec ponownym takim sytuacją mysle o jakiejś izolacji fundamentów.Co zrobić ? Jakich materiałów użyć? Pomóżcie prosze!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zorrk 12.07.2012 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2012 narysuj proszę1.Gdzie weszła woda?2.Gdzie odprowadzasz deszczówkę3.Jakie masz ukształtowanie terenu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomekUk 13.07.2012 10:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2012 narysuj proszę 1.Gdzie weszła woda? 2.Gdzie odprowadzasz deszczówkę 3.Jakie masz ukształtowanie terenu Witam. A wiec: 1- do owej suteryny,garazu i kotłowni,to jest parter,który leży 30cm poniżej lini gruntu. 2-Zrobiony odpływ do rowu ale niezbyt dziala,wiec powiedzialbym,ze chyba raczej do gruntu. 3-dom lezy na górce i to mnie zdziwiło kiedy zobaczyłem wode,teren ogólnie mimo wysokiego położenia dosyc miekki i mokry. pozdrawiam i czekam na podpowiedzi:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zorrk 14.07.2012 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2012 1.Jeżeli parter jest 30cm poniżej poziomu gruntu to raczej wody gruntowe można wykluczyć.2. Jeżeli masz źle odprowadzoną deszczówkę to zapewne to z niej jest wleciała woda. Popraw aby cała leciała do rowu i będzie po kłopocie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts