smadalena 12.07.2012 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2012 pytałam wujka googla i nie znalazłam-jak nakładać olej na postarzone drewno? Znalazłam instrukcję,jak się kładzie olej na gładkie deski,ale co w sytuacji,gdy mam deski o powierzchni nierównej,pracowicie wyrobionej?;)Czym wtedy zebrać nadmiar oleju?Plastikową łopatką ( tak doczytałam w tejże instrukcji ) nie da rady (no bo powierzchnia nierówna),szmatką nie można,bo podobno kłaczki zostają psując nam efekt- no to czym??? Jeżeli ktoś ma doświadczenie w temacie to bardzo proszę o podzielenie się nim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smadalena 12.07.2012 09:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2012 oczywiście dreWno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dolph 12.07.2012 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2012 Witam Ja najczęściej olejowałem wypieszczone przeze mnie mebelki gdzie wszystko jest bardzo gładkie. Jednak Jak robiłem taras, deski były z ryflem i tam nadmiar oleju zostawał. Jest tak jak pisałaś - nadmiar trzeba zebrać, możesz to zrobić szmatką (starą koszulką ) czy rozprowadzić pędzlem, wałkiem itp. Najlepiej zrób sobie test na najbardziej nierównej desce i wszystko wyjdzie w praniu Zrób fotki z pracy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smadalena 12.07.2012 09:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2012 A ze szmatki nie zostawały kłaczki ?Może faktycznie lepiej wałkiem z gąbki?Nigdy się nie bawiłam olejem,nawet na gładkim. Efekt końcowy będzie pewnie nieprędko,na razie kończę stojaki na drewno kominkowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
airalion 12.07.2012 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2012 mam drewnianą podłogę i mam problem z kotkiem, wiecie jak to jest - Niszczenie mebli - potrzebuje jakiegoś sposobu na odnowienie podłogi. Niektóre rysy są dość głębokie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts