Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

No szczególnie kołkowanie, przy EPS'sie na placuszkach ... i wiercenie w BK udarem, naprawę nie ma silniejszego trzymania.

Do tego masakrowanie kołka w EPS'a ... cóż jak placki nie odejdą ... będzie dobrze.

Co nie jest takie abusrdalne, z autopsji znam ... teściów chałupy .. a grzmiałem i ostrzegałem :mad:

Równa ściana= klejenie całej powierzchni płyty cieniutką warstwą kleju.

• Odpowiedzi 150
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Kurek z piwem i winem z kartonu trzeba przykręcić :lol2:

Kolega murował ostatnio pierwszy raz w życiu i zrobił to lepiej jak większość "fachowców" jak to mówi ruszył mózgiem i zrobił bo nic trudnego.

Byłem zobaczyłem :jawdrop: gdzie odchyłka na 2m wysokości to max 2 mm .

Spoiny cieniutkie. Da się ?

No i izolowanie tego to będzie sama przyjemność, można powiedzieć że mniej kleju zużyje jak by dawał na grube placki, grube w sensie wysokości.

Dlaczego ściany są jakie są to wszyscy wiemy....

"Krzywo? Panie tu tynkiem się wyrówna, a tam styropian będzie, będzie dobrze...."

Standard na budowach.

Stan surowy budują jak się uda i z zastosowaniem powyższych zasad:) a później jak przychodzi do tynkowania to chciało by się idealnie i najlepiej, żeby 1 mm odchyłki nie było.....

Mówiłem, mówię i będę mówił: pilnujcie stanu surowego - jak coś od początku jest nie takie jak ma być, to ciągnie się to do samego końca budowy.

To, że ściany pną się do góry i fajnie to wygląda, to nie znaczy, że jest dobrze.....

Mówiłem, mówię i będę mówił: pilnujcie stanu surowego - jak coś od początku jest nie takie jak ma być, to ciągnie się to do samego końca budowy.

To, że ściany pną się do góry i fajnie to wygląda, to nie znaczy, że jest dobrze.....

Oczywista oczywistość, jak ktoś kto pierwszy raz w życiu murował i zrobił to bardzo dobrze, to znaczy że trzeba "ekipy" pilnować kurek z piwem i winem kartonowym przykręcić.

• 1 month później...
Odpowiedz na pytanie "Czy kołkowanie styropianu jest konieczne";)

[ATTACH=CONFIG]228934[/ATTACH]

noooo... ale mostkow termicznych nie bylo.... bez kolkowania.

teraz w sumie tez nie ma.... mostka.... jest za to spora dziura termiczna