Cerbin 13.07.2012 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2012 Kredyt wzięliśmy na maksa naszych możliwości i tak jakby nie starczyło go na zrobienie wszystkiego Parter jest w większości wykończony (bez obudowy kominka, listew przy podłodze i z żarówkami na kablu, luz), piętro zaś ma zrobione podłogi, grunt na ścianach, futryny i garderobę. Odbiór przez nadzór będzie pewnie za miesiąc. A czy i czego bać się ze strony banku? Czy ktoś mi przyjdzie, powie "Panie, w projekcie są flizy, nie ma flizów, oddawaj Pan chałupę na licytację"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nini 13.07.2012 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2012 Hej, wydaje mi się, że wszystko zależy od tego, co masz zapisane w umowie z bankiem. Ja mam rozpisane, co z każdej transzy ma być wykonane i tylko to jest sprawdzane przez bank, tzn. teraz będę rozliczać ostatnią transzę i sprawdzą, czy mam instalacje, tynki, posadzki i właściwie tyle. Nie będą sprawdzać czy mam podłogi, farbę na ścianach albo wannę, bo tego nie ma w umowie. Potem mam tylko dostarczyć papier o odbiorze budynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cerbin 13.07.2012 16:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2012 (edytowane) Mam wszystkie transze wypłacone. Ale mam też projekt domu, w którym są te wszystkie flizy, farby i żyrandole... W umowie w zasadzie zapisu o pełnej zgodności z projektem nie mam, ale składaliśmy radosnej twórczości kosztorys, w kosztorysie wykończenie było... Edytowane 13 Lipca 2012 przez Cerbin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pistolero 14.07.2012 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2012 jeśli umieszczaliście takie "dodatki" w kosztorysie do danej transzy to powinny one być. Jednaj jeśli poszła już ostatnia transza, to warunkiem kluczowym ma być odbiór budynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts