Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nowy regulamin czatu

Recommended Posts

Nowe zasady opracowaliśmy z myślą o wszystkich, którzy nadmiernie korzystali z anonimowości czatu:

- użytkownicy logujący się będą proszeni o podanie danych osobowych, które zweryfikujemy;

- specjalnie ustanowiony admin będzie sprawdzał każdą wypowiedź przed wyświetleniem jej na czacie;

- osoby łamiące regulamin będą usuwane lub karane grzywną – po ustaleniu autora wypowiedzi - w wysokości od 20 do 200 zł;

- tematy niebudowlane będą dopuszczalne tylko w godzinach od 18 wieczorem do 6 rano;

- osoby czatujące w duchu regulaminu zostaną nagrodzone kubkami.

Mamy nadzieję, że ten surowy regulamin poprawi bezpieczeństwo użytkowników na czacie. Prosimy o zrozumienie.

W ciągu dnia piszę z pracy, gdzie przez wszystkie te "fajerłole" mam zablokowany dostęp do wszelakich czatów. A jak przeczytałem na forum zdarza się, że czatujące osoby podszywają się nickami pod te, które piszą na forum. Nie muszę pisać jakie mogą być tego konsekwencje. Dlatego popieram powyższy pomysł. Tym bardziej, że zupełnie nie wiem co się na tym czacie dzieje. :)

Żeby nie było wątpliwości - regulamin wchodzi w życie nie 1 kwietnia, lecz z dniem jutrzejszym. Z poważaniem

Redakcja

Tu nie ma śmiechu... :cry:

ale widzę, że odstąpiono od pomysłu funkcjonowania czatu wyłącznie w godz. 9.00 - 17.00 [za wyjątkiem niedziel i świąt], co było pierwotnym zamierzeniem Redakcji.

Za co chwała !!! :D

Natomiast super pomysłem jest, aby grzywny do 100 zł można było opłacać SMS-em, co pozwoli krewkim czatowiczom nie odchodzić od komputera za daleko :D

Wreszcie męska decyzja!

Redakcjo - Wielki Bracie :D

To w sumie lepsze niż pierwotny pomysł z ograniczeniem godzin funkcjonowania czata. Byle tylko weryfikacja danych i sprawdzanie wypowiedzi przed ich wyświetleniem działały w miarę sprawdnie.

A z tymi opłatami....hm... nie jeden krewki czatownik będzie musiał chyba wziąć do dodatkowy etat na smsy za ... niecenzuralne słowa. Ale może to trochę ucywilizuje komunikację... Proponuję, aby pieniądze te zostały przeznaczone na kolejne spotkanie Forumowe, tudzież dodatkowe czaterskie kubki.

Pozdrowienia serdeczne

A.

Nie wiem czy to żart. Murator wynajął w mojej firmie prawnika, który opracował nowy regulamin. No to mamy inkwizycję :(

Tak inkwizycję na własne życzenie. I bardzo dobrze!

Faktycznie na czacie momentami robiło się nieprzyjemnie i sami tego chcieliśmy...konieczność podawania danych osobowych z pewnością złagodzi klimaty na czacie.