T12345T 27.10.2012 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2012 Konieczność dokonywania wyboru zawsze sprawia trudności. Dla wielu osób wybór okien, to wręcz coś na kształt bożego dopustu - utrapienia. Proponuję więc wszystkim pewną zabawę, która być może wpłynie na sposób myślenia o czekającym wyborze. Wyobraźcie sobie, że jesteście na tonącym statku. Udało Wam się cudem dostać do dwuosobowej łódki. Macie jedno miejsce i pewien wybór. Jest dwóch facetów, którym możecie pomóc zabierając ich do łodzi, ale z góry wiadomo, że tym wybranym przyjdzie wam spędzić wiele lat na dzikiej, bezludnej wyspie. Na zdjęciach prezentujemy obu Twoich potencjalnych towarzyszy niedoli. Pan A i B, to biali mężczyźni, posiadający dwie ręce, dwie nogi i... wszystko inne, co facetom potrzebne jest do bycia facetem. Odpowiedzcie sobie, a może i wszystkim na FM, z którym z nich i dlaczego wolelibyście spędzić na dzikiej i bezludnej wyspie kolejne 5 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
no1edytka 01.11.2012 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2012 mam okna Jezierski, dużo osó je zachwala, jednak wydaje mi się , że jakość firmy poznaje się po tym jak zachowuje się w przypadku reklamacjiTutaj juz nie jest tak wesoło, firma w tym momencie uchyla się od rozpatrywania wszelkich zgłoszeń reklamacyjnych.Mam nadzieję , że da Ci to troszkę do myślenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 01.11.2012 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2012 Widzę że kolejny raz próbujesz zwrócić uwagę na swoją reklamację. Jak przejżysz inne wątki, to zauważysz, że J. walczy. jakieś 3 tyg temu widziałem listę zamówień do produkcji. Poza aktualnymi dużo miejsca zajmowały doróbki reklamacyjne, więc nie jest tak źle. Może nie są robione w tempie błyskawicznym (nie znam takiej firmy) ale są. W tym tyg. byłem u klienta, któremu fabryka uznała reklamację z założenia niezasadną. Więc nie jest tak, że mają wszystko gdzieś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
no1edytka 04.11.2012 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2012 próbuję zwrocić uwagę jak podchodzą do kwestii reklamacji, z tego co wiem nie jestem odosobnionym przypadkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
homecactus 04.11.2012 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2012 dla kontrastu powiem że ja mam okna abakus (brugman), zgłaszałem pewną reklamację, w przeciągu miesiąca przyjechał monter i wymienił uszkodzony element. Ogólnie nie mam zastrzeżeń do okien, ale jeszcze nie mieszkam wiec trudno powiedzieć. Mam pakiet 3 szybowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forscher 30.10.2015 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2015 Hej kto z Was ma okna SCHÜCO CORONA SI 82 CLASSIC ? Czy to dobre okna do domu bardzo energooszczędnego? Pozdrav. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 30.10.2015 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2015 do takich domów dedykowany profil, powinni ci podać Uw do każdego okienka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 31.10.2015 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2015 Hej kto z Was ma okna SCHÜCO CORONA SI 82 CLASSIC ? Czy to dobre okna do domu bardzo energooszczędnego? Pozdrav. Forscher, nie ma okien Schuco. Jak powiedział kolega wyżej - Schueco Si82 to profil z którego może być wykonane okno, ale dopiero to, jak będzie zrobione i zamontowane będzie zależało czy spełni wymagania domu energooszczędnego. Zwróć uwagę na Uw (by nie okazało się, że proponują Ci okna dwuszybowe) i szczelność (parametr "a") - bo może producent je słabo wzmacnia, "oszczędnie" okuwa, niestarannie obrabia (np. na starych zdezelowanych maszynach) lub na montuje tak sobie (np. by było tanio używa zbyt małej ilości kotew). To wszystko się składa na okno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 31.10.2015 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2015 Witam Finlandia - no kto jak kto ale TY ??? Przecież forscher ma już wybrane a może i zakupione okna a teraz szuka tylko potwierdzenia swojej decyzji a nie jakichkolwiek porad w sprawie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 31.10.2015 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2015 Pewnie ma i to polecone a może i zrobione przez kolegę. Ale ja to piszę dla potomnych, następnych szukających. Będę miał satysfakcję, jeśli chociaż jedna osoba z większą świadomością podejdzie do tematu wyboru swoich okien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T12345T 31.10.2015 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2015 i szczelność (parametr "a") Pozwolę sobie zauważyć, że "parametr a" jako wyznacznik poziomu przepuszczalności powietrza okna zakończył życie z dniem 01.01.2014. Teraz posługujemy się "przepuszczalnością odniesienia" i klasami przepuszczalności powietrza. To tylko tak gwoli ścisłości, bo jak radzić to... radzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forscher 02.11.2015 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2015 Witam Finlandia - no kto jak kto ale TY ??? Przecież forscher ma już wybrane a może i zakupione okna a teraz szuka tylko potwierdzenia swojej decyzji a nie jakichkolwiek porad w sprawie Pozdrawiam MMichal; i jego tradycyjna cotygodniowa dawka BREDNI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 02.11.2015 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2015 MMichal; i jego tradycyjna cotygodniowa dawka BREDNI Brednie? http://forum.muratordom.pl/showthread.php?240794-Wyb%C3%B3r-okien-Avante-Witra%C5%BC-Drutex-mo%C5%BCe-co%C5%9B-jeszcze-innego&p=6979018#post6979018 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 02.11.2015 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2015 Witam MMichal; i jego tradycyjna cotygodniowa dawka BREDNI Skoro Ty cierpisz na schizofrenię to żal mi Ciebie - bwojtek wkleił już co było trzeba to może sobie przypomnisz ? Pozdrawiam pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forscher 02.11.2015 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2015 tak BREDNIE BREDNIAMI dla mnie sa słowa "a może i zakupione okna a teraz szuka tylko potwierdzenia swojej decyzji" G...o wiesz po co zadaje pytania wiec milej będize gdy znajdizesz sobie inny obiekt westchnień. No chyba że to kolejny wątek w którym chcesz bić pianę nie udzielając ŻADNYCH PORAÐ bo jak na razie ciezko sie dopatrzyć byś w tym wątku komukolwiek w czymkolwiek doradził. Za to w kwestiach "ad personam" to jestes niedościgniony Mozliwe ze to własnie jest sensem i celem twojej bytności na tym forum Z resztą oczekiwanie porad od ciebie to jak czekanie na ulewę na środku Sahary. Czyż nie tak samo było w wątku o roletach ?? Czy oprócz wycieczek personalnych i nabijania sobie licznika postów twoje wypowiedzi służyły jeszcze komukolwiek tudzież czemukolwiek? PS NIe zawiedź mnie i napisz także w tym wątkku kilka słow o grubości styropianu będącego ociepleniem elewacji... no wiesz... 15 cm... i ani milimtera wiecej PS 2. na kiedy masz termin do okulisty? Pozdrav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xesxpox 02.11.2015 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2015 Ale ja to piszę dla potomnych, następnych szukających. Będę miał satysfakcję, jeśli chociaż jedna osoba z większą świadomością podejdzie do tematu wyboru swoich okien. Jedną osobę właśnie trochę uświadomiłeś-dzięki. Szkoda że nie powstają w tych wszystkich wątkach na pierwszej stronie jakieś zbiorcze ważniejsze kwastie. Dużo fajnych rzeczy można się dowiedzieć ale żeby czasem przekopać 500 str i to w trakcie budowy bo akurat jest się na danym etapie to porażka. Finlandia, MMichal kiedy są najlepsze rabaty na okna? Jestem na etapie zalanego stropu za dwa trzy tygodnie może miesiąc będę miał już dach(bez okien) więc myślę już o oknach i kiedy lepiej je kupować tj teraz na koniec roku czy może na wiosne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forscher 02.11.2015 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2015 Xesxpox nie jestem fachowcem, ale na logikę - wtedy gdy budowy stoja i nie ma sezonu na okna, a jednoczesnei firmom produkującym okna chodzi o to by nie ograniczać za bardzo prodykcji i by był obrót. Taką porą bez wątpienia jest - moim skromnym zdnaiem - koniec roku. No ale mogę sie mylić... Zobaczymy co na to nasz formumowy "doradca" niejaki MMichal ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 02.11.2015 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2015 Zdaje się że w weekend słyszałem już pierwsze radiowe reklamy promocji zimowych. Zanim skończysz otwory roześlij wyceny a gdy je otrzymasz poproś o info gdy wejdą promocje zimowe. Obserwacje lat ubiegłych pokazują, że właśnie teraz się zacznie: dla zamówień składanych teraz (z zaliczką 100% wartości okien) a odbieranych wiosną (zwykle można już odbierać po Nowym Roku czy lutym) są największe rabaty. Im później - tym rabaty mniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 02.11.2015 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2015 Witam Zdaje się że w weekend słyszałem już pierwsze radiowe reklamy promocji zimowych. Zanim skończysz otwory roześlij wyceny a gdy je otrzymasz poproś o info gdy wejdą promocje zimowe. Obserwacje lat ubiegłych pokazują, że właśnie teraz się zacznie: dla zamówień składanych teraz (z zaliczką 100% wartości okien) a odbieranych wiosną (zwykle można już odbierać po Nowym Roku czy lutym) są największe rabaty. Im później - tym rabaty mniejsze. Tak jest od lat więc pewnie i w tym roku będzie podobnie. Co prawda sezonowość już nie jest tak duża jak kiedyś zapewne dzięki nowym obszarom zbytu gdzie klimat "łagodniejszy" Warto też rozglądać się za konkretnymi produktami, coraz częściej producenci kładą nacisk na bardzo konkretny produkt i można uzyskać odpowiednią cenę. Co do zapytań to oczywiście możesz rozesłać je wcześniej biorąc wymiary z projektu jednak konkretne zamówienie musisz złożyć jak będzie można je zweryfikować na budowie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 02.11.2015 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2015 Witam [quote=forscher;6983813 NIe zawiedź mnie i napisz także w tym wątkku kilka słow o grubości styropianu będącego ociepleniem elewacji... no wiesz... 15 cm... i ani milimtera wiecej PS 2. na kiedy masz termin do okulisty? Pozdrav Aby nie zawieść mojego FANA pozwolę sobie na offtop mały Widzę, że miałem rację co do Twojej choroby - jak człowiek, który kolejny raz pisze, że nie jest fachowcem za chwilę udziela Swoich jakże cennych rad ? Typowy Dr Jekyll i Mr Hyde Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts