marcin2372 14.07.2012 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2012 http://img823.imageshack.us/img823/7619/img2256re.jpgDekarze na dachu więc proszę znawców o ocenę czy dobrze. Proszę o komentarz czy folia wyprowadzona jest dobrze z okapu. Wydaje mi się,że deska okapowa powinna byćniżej , ponieważ w tej chwili jest tam zagłębienie w którym gromadzą się śmieci i pewnie woda też będzie.http://img696.imageshack.us/img696/4290/img2257ou.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 14.07.2012 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2012 Opisywałem wielokrotnie . U Ciebie żle. Jan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin2372 14.07.2012 07:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2012 Jak można to poprawić żeby było zgodnie ze sztuką?Opuszczenie deski niżej załatwi sprawę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin2372 14.07.2012 18:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2012 Mistrzu Janie czy zabierzesz głos.Jest to błąd dyskwalifikujący dekarza czy tak można zostawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 15.07.2012 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2012 Jest to kolejny dowód na to, że część kolegów dekarzy nie rozumie funkcji dachu i nie potrafi poprawnie wykonać okapu. Albo deska okapowa niżej albo łata wyżej i skrócić kontrłatę. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 15.07.2012 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2012 Zgadzam się z Andrzejem . Nie część ale większość nie ma pojęcia o okapie i jego funkcji. Robią bo robią , przyjdzie krycie wierzchnie i nie będzie widać. Dla leniwych ( np. Marcin ) jeszcze raz napiszę ; Pas podrynnowy powinien być wywinięty na połać dachową z 10 cm. ( zależy od spadku) na to przyklejona folia (lepsza opcja z papą i pełnym poszyciem). Wtedy skropliny i woda z nawianego i rozpuszczającego się śniegu spłyną POD rynną i cacy. Samo opuszczenie deski niewiele da. Jan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin2372 15.07.2012 10:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2012 Jest to kolejny dowód na to, że część kolegów dekarzy nie rozumie funkcji dachu i nie potrafi poprawnie wykonać okapu. Albo deska okapowa niżej albo łata wyżej i skrócić kontrłatę. Pozdrawiam. Dziękuje Panie Andrzeju. Zwrócę uwagę dekarzowi. Trochę jestem zawiedziony całą sytuacją ,ponieważ ekipa do krycia dachu z polecenia właściciela składu pokryć dachowych i byłem pewien co do ich fachowości, a w praktyce widać coś innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adrian87 16.07.2012 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2012 Czy mogę prosić o opinię takiego wykonania: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 17.07.2012 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2012 Jeżeli już dali folię na pas nadrynnowy to powinni zamontować deskę klinową. A tak będzie dołek i zacieki. Jan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts