Batonik 01.04.2004 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2004 Witam bardzo serdecznie, juz od jakiegos czasu podczytuje to forum i bardzo sie ciesze, ze takie istnieje.Chce rozpoczac budowe domu razem z mezem i moim ojcem. Finalem mialby byc dom trzy kondygnacyjny z osobnym wejsciem. Chcemy wziac na niego kredyt hipoteczny, ale musimy wziac go razem z moim ojcem poniewaz on jest wlascicielem gruntu i nieruchomosci. I moje pytanie: Czy biorac kredyt razem z ojcem bede mogla odliczyc sobie od podatku odsetki ktore bede placic w ramach splaty kredytu?Zaznaczajac, ze moj ojciec korzystal juz z ulgi budowlanej. Bardzo prosze o odpowiedz jesli ktos cos wie, przekopalam internet na ten temat, ale niestety nie ma nic napisanego o przypadku jesli kredytobiotcami jest kilka osob. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agawa 01.04.2004 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2004 Ja przepraszam off topic to Ty Batonik z innego forum? Miałaś ostatnio zdjatko w profilu takie spiące Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Batonik 01.04.2004 11:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2004 tak jest to ja ten sam Batonik, ale juz nie spie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agawa 01.04.2004 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2004 tak jest to ja ten sam Batonik, ale juz nie spie Wiem że nie spisz to tak orientacyjnie Na tamtym forum jestem Aga, tez się zawinęłam tu bo rozpoczynamy budowe, życze owocnych poszukiwań w tej skarbnicy wiedzy budowlanej, ja też tu próbuje się odnaleźć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 01.04.2004 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2004 Twój ojciec z całą pewnością nie może skorzystać z ulgi odsetkowej.Czy w takim przypadku Ty możesz skorzystać? - tego w tej chwili nie wiem. Być może tak - pod warunkiem , że będzie to dom w założeniu projektowym i pozwoleniu - wielorodzinny i będzie wyodrębniona część ojcaNiemniej Twój ojciec wcale nie musi być kredytobiorcą. O ile spełnicie inne żądania banku to hipoteka może być usytuowana na nieruchomości osoby drugiej (oczywiście za jej zgodą).Może ktoś inny jest b. zorientowany w tej kwestii. Możesz jeszcze udać się z takim pytaniem do notariusza. Notariusze są zobowiązani udzielić porady bezpłatnie (oczywiście w zakresie zadań dotyczących sporządzenia ewentualnego aktu notarialnego i czynności pochodnych z tego tytułu ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Batonik 01.04.2004 12:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2004 Dzieki Wowka, ze moj ojciec nie moze to wiem, ale logicznie by bylo gdybym ja mogla sobie to odpisac. Jeszcze sprobuje zapytac w urzedzie skarbowym, ale wolalam dowiedziec sie od osob nie zwiazanych z ta instytucja, bo niegdy nie wiadomo czy cie tam nie oklamia. W kazdym razie dzieki za odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DankaO 01.04.2004 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2004 Napisz do US i czekaj na odpowiedź na pismie, bo to co ci powiedzą jest nic nie warte. Musisz mieć papier.Danka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts