Gość Działowy 14.07.2012 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2012 Witam chciałbym zapytać państwa odnośnie zaistniałej sytuacji otóż mam W swoim mieszkaniu (blok z roku 1962) starą STBS-owską zabudowę i chciałbym ją wyrzucić, za nią jest ściana której nie mogę rozpoznać niby na jej górze przy łączeniu z stropem jest jakaś biała zaprawa co by wskazywało na działową ale nie jestem w stanie ocenić (dlatego proszę o zapoznanie się z załącznikiem w celu odpowiedzi czy działowa czy nośna). Wiem że na zdjęciach to ciężko ale proszę chociaż o wasze zdanie. Drugą sprawą jest pytanie co to za białe bloczki jak to się formalnie nazywa. Dodam plan Zrobiony pewnym programem ale on tylko obrazuję sytuację proszę się nie sugerować materiałem ścian itp. Grubości nie mam możliwości sprawdzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Działowy 14.07.2012 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2012 (edytowane) przepraszam że post ale robię to by dodać więcej zdjęć.. jest tak jakiś bloczek biały na nim cegły i zaprawa i strop jak na zdjęciach. Edytowane 14 Lipca 2012 przez Działowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Działowy 17.07.2012 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2012 mógłby ktoś pomóc!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Działowy 18.07.2012 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2012 mógłby ktoś pomóc!!! Panowie proszę chociaż o jakieś opinie o ściance ... remont stoi.. jeśli ktoś napiszę proszę udać się po plan to niech napisze krok po kroku jak albo da linka.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WiesiuS 30.07.2012 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2012 (edytowane) Trudno co kolwiek ocenić po tych zdjęciach.Nic nie wynika z tego. Ale myśle że wykonawca powinien zorientować sie na miejscu osobiście. Jedno moge doradzić, bez analizy technicznej i nadzoru nie wolno ruszać konstrukcyjnych elementów budynków. Edytowane 30 Lipca 2012 przez WiesiuS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WiesiuS 30.07.2012 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2012 (edytowane) Nie bardzo można się rozeznać z tych zdjeć. Jedno mogę poradzić, żeby usunąć element konstrukcyjny budynku musi być przeprowadzona analiza techniczna wraz z nadzorem.Jedna scianka na zdjęciu wydwje sie byc ceglana, ale inne są chyba bliżej z nie okreslonych bloczków betonowych.Jeszcze jedno, wybużenie scianek okalajacych system kanałów kominowych musi być profesjonalnie przeprowadzone i z analizowane. Bo za tymi ściankami znajdują się prawdopodobnie kominy i piony wodno-kanalizacyjne.Pozdrawiam Wiesiu Edytowane 30 Lipca 2012 przez WiesiuS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts