mrxaoo 14.07.2012 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2012 Witam, buduję z dom z porothermu. Ściany nośne zewnętrzne i wewnętrzne. Teraz powstaje kwestia wyboru - z czego ściany działowe. Kierbud twierdzi, że w żadnym wypadku nie łączyć ceramiki z innymi materiałami. Byłem nastawiony na SILKA 'ę, bo chcialem w miarę wyciszyć pomieszczenia. Ale ponoć ceramika inaczej pracuje niż silka, i będą się ściany "wypaczały". Czy mój kierbud ma rację? I czy faktycznie jak już mam rozpoczęte z ceramiki/porothermu, to już w działówki też muszę iść w tym systemie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 14.07.2012 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2012 Rozumiem że "kierownik" ma prowizję od składu sprzedającego "ceramikę" A tak przy okazji: występuje projekt ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 14.07.2012 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2012 Jeżeli nośne masz z ceramiki to resztę możesz dać nawet z G/K. Pozdrawiam. A czytałeś, że założycielowi wątku chodzi o wyciszenie pomieszczeń ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrxaoo 14.07.2012 22:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2012 kierownik - nie podejrzewam. Projekt - oczywiście, ale z tych "gotowych". Więc porotherm, porotherm, porotherm.... Kierownik tłumaczył to tym, że z czasem porotherm się kurczy, a silka wręcz odwrotnie (albo na odwrót, nie pamiętam). Specjalistą od materiałoznawstwa nie jestem, więc podpytuję tutaj. Przejmować się słowami kierbuda, czy robić jak leci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrxaoo 15.07.2012 19:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2012 No więc jak, łączyć i się nie przejmować, czy jednak zaufać kierbudowi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts