Dzwieku 15.07.2012 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2012 Witam, jestem nowy na Forum i w sumie zalogowałem się tutaj aby prosić Was o pomoc w stworzenie jakiegoś pomysłu na zabudowę naszej wiaty, chcielibyśmy z żonką zrobić z niej garaż. Z tyłu chcemy mieć wyjście z przodu oczywiście drzwi garażowe. Proszę o poradę jakich materiałów użyć. Nie ukrywam, że kwestia finansowa odgrywa tu najważniejszą rolę, bramę garażową już wybrałem najtańsza w castoramie, lecz jakich krawędziaków użyć ? -100x100 wystarczy ? - jakie kotwy? - czy do środka dać watę czy styropian ? - czy dawać jakąś folię do środka? - jak często dać krawędziaki? i wiele wiele pytań na które nie znam odpowiedzi dodam iż bale którymi jest wykonana wiata mają 15 cm ale nie są proste. Z góry dziękuję za okazaną pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysztofLis2 16.07.2012 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2012 W projekcie, który złożyłeś do wniosku o wydanie pozwolenia na budowę, powinieneś mieć to wszystko określone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netcom 16.07.2012 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2012 Witam, jestem nowy na Forum i w sumie zalogowałem się tutaj aby prosić Was o pomoc w stworzenie jakiegoś pomysłu na zabudowę naszej wiaty, chcielibyśmy z żonką zrobić z niej garaż. Z tyłu chcemy mieć wyjście z przodu oczywiście drzwi garażowe. Proszę o poradę jakich materiałów użyć. Nie ukrywam, że kwestia finansowa odgrywa tu najważniejszą rolę, bramę garażową już wybrałem najtańsza w castoramie, lecz jakich krawędziaków użyć ? -100x100 wystarczy ? - jakie kotwy? - czy do środka dać watę czy styropian ? - czy dawać jakąś folię do środka? - jak często dać krawędziaki? i wiele wiele pytań na które nie znam odpowiedzi dodam iż bale którymi jest wykonana wiata mają 15 cm ale nie są proste. Z góry dziękuję za okazaną pomoc. Ja bym zrobił z profili stalowych do kartongipsu, w środek wełna. Ale przede wszystkim czy podłoga wytrzyma obciążenie samochodem? Czy kostka się nie zapadnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selius 16.07.2012 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2012 Jakich materiałow uzyc: - plyta osb- folia wiatroizolacyjna- folia paroprzepuszczalna- gwozdzie skretne- welna w srodek- styropian jako ocieplenie z zewnatrz i jako nosnik tynku- klej- siatka- tynk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dzwieku 17.07.2012 04:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2012 Ja bym zrobił z profili stalowych do kartongipsu, w środek wełna. Ale przede wszystkim czy podłoga wytrzyma obciążenie samochodem? Czy kostka się nie zapadnie? Autko stoi tam od 2 lat więc chyba już się nic nie stanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dzwieku 17.07.2012 04:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2012 Jakich materiałow uzyc: - plyta osb - folia wiatroizolacyjna - folia paroprzepuszczalna - gwozdzie skretne - welna w srodek - styropian jako ocieplenie z zewnatrz i jako nosnik tynku - klej - siatka - tynk super coś już wiem ale z zewnątrz chcemy coś drewnianego jak u góry widać. A z czego konstrukcje i jak mocować do podłoża ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selius 17.07.2012 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2012 Do konstrukcji belki 5x14 najlepiej suszone komorowo i strugane czterostronnie. Do mocowania podloza to zdjac kostke po obwodzie, zrobic prawdziwy fundament, na fundament folia i impregnowana podwalina mocowana na kotwy do fundamentu. Jesli chcecie cos drewnianego z zewnatrz to na plyte OSB folia wiatroizolacyjna, (welna opcja dodatkowa) ruszt, deski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts