Stulp 15.07.2012 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2012 Witam.Jak w temacie.Ma ktoś jakieś namiary na firmy zajmujace się montażem gruntowych pomp ciepła z woj. Łódzkiego??Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stulp 18.07.2012 20:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2012 Podbijam temat. Nikt nie ma jakiś pozytywnych doświadczeń z firmą, którą mógłby polecić??Chodzi mi o firmę z polecenia, która zrobi to dobrze, bo jak rozmawiałem z dwoma firmami, które mają na samochodach krzykliwe reklamy, to mam wrażenie, że wiedzą mniej niż ja, a ja wiem tyle co z forum.Znaczy niewiele(a oni jeszcze mniej). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stulp 21.07.2012 19:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2012 Szczerze mówiąc nie mam pojęcia.Ale dobór mocy pompy to chyba zadanie wykonawcy??Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydraulik_ 22.07.2012 05:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2012 Najlepiej zrzucić cała odpowiedzialność na hydraulika.Niech odpowiada za błędy projektanta i budowlańców. Na pytanie jak zaizolowany jest dom ,słyszę -super 10 cm styropianu (pod podłogą ) i14 cm wełny w dachu. A mostki są ? jakie mostki Projekt sobie budynek sobie. Ale winny hydraulik Najlepsze jest to ,że wydajecie kasę na OZC.Ale straty ciepła ma policzyć hydraulik . Może zapłaćcie inżynierowi za obliczenia strat ciepła (powinny być w projekcie i zamówcie PC o konkretnej mocy obliczonej przez projektanta, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sygidus 20.08.2013 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2013 Podbijam temat. Możecie polecić jakąś firmę? Interesuje mnie kompleks - pompa ciepła plus podłogówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bad 22.08.2013 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2013 Ja w łódzkim godnej polecenia firmy zajmującej się instalacją pomp ciepła nie znalazłem. U mnie robiła firma z Pomorza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydraulik_ 22.08.2013 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2013 Ja robię czasem w okolicach łodzi ,ale tylko powietrzne.Jak chcesz to możemy pogadać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sygidus 23.09.2013 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2013 Co sądzicie o firmie Solar Partner z Łodzi? Korzystał ktoś z ich usług? Oferta wygląda konkretnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TypeR 01.10.2013 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2013 Podbijam temat. Możecie polecić jakąś firmę? Interesuje mnie kompleks - pompa ciepła plus podłogówka Cześć, może porozmawiaj z nimi: http://www.pompyciepla.lodz.pl Co prawda nie mam od nich ani pompy ani instalacji ale mój dobry kolega u nich pracuje i robi instalacje. Sporo pomp IVT rocznie instalują. Z rozmów na temat PC i wentylacji jakie przeprowadziliśmy wynika, że mają pojęcie co robią .... no przynajmniej takie odniosłem wrażenie... Pozdrawiam - Daniel; Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michał Łódź 27.02.2014 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2014 Witam, w moim domu zamontowałem wentylację, klimę i pompę gruntową całość wykonała firma DTS Serwis z łodzi nie była to najtańsza oferta ale nie mam zastrzeżeń do wykonania ,koszty energii za pompę są bardzo fajne za domek 140 m płacę nie więcej niż 150 zł w miesiącu .jestem zadowolony i mogę polecić tą firmę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Speedio 02.06.2014 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2014 witam, właśnie zaczynam się rozględać za PC , proszę o jakieś namiary na sprawdzone i rzetelne firmy z Łodzi okolic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
okw pompy ciepła 27.01.2015 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 Obserwując rynek pomp ciepła od 1998r. widzę wielką konkurencję to dobrze , ale ta wielka ilość firm montujących pompy ciepła powstałych w ostatnich latach to na pewno brak doświadczenia i brak doświadczeń z eksploatacji.Jeżeli eksploatacja pompy ciepła [sprężarki jest liczona na 10-15 lat , to co może powiedzieć f-ma z kilkuletnim doświadczeniem która sprzedała kilka pomp, jakiś hydraulik tanio zamontował, inny wykonał podlogówkę , wiertnik z końca polski wiercił sondy, projektu nie było a właściwie była adaptacja [ na szybko bo potrzebne było pozwolenie na budowę ] a pompa zaczyna sygnalizować awarię. I tu się zaczyna problem do koga dzwonić , i co jest żle zrobione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr D. 28.01.2015 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2015 Ja od września jestem szczęśliwym posiadaczem pompy ciepła firmy GEJZER mocy 11kV. Montaż pompy, instalacji, odwierty wykonywała firma EKO-RAD Szczerców. Firma godna polecenia, profesjonalna i rzetelna. A teraz kilka słów o samej pompie. Pompa firmy GEJZER sprawdza się znakomicie. Jej dotykowe sterowanie jest bardzo intuicyjne. Polecam wszystkim popy ciepła tego polskiego producenta. Dom 160m 2 pow. użytkowych zużycie prądu w miesiącu grudniu za 250 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aleksander_a 28.01.2015 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2015 Ja od września jestem szczęśliwym posiadaczem pompy ciepła firmy GEJZER mocy 11kV. Montaż pompy, instalacji, odwierty wykonywała firma EKO-RAD Szczerców. Firma godna polecenia, profesjonalna i rzetelna. A teraz kilka słów o samej pompie. Pompa firmy GEJZER sprawdza się znakomicie. Jej dotykowe sterowanie jest bardzo intuicyjne. Polecam wszystkim popy ciepła tego polskiego producenta. Dom 160m 2 pow. użytkowych zużycie prądu w miesiącu grudniu za 250 zł. A świstak siedzi i zawija w te sreberka.... Podobno reklama dźwignią handlu, ale bez przesady... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasza 28.01.2015 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2015 Obserwując rynek pomp ciepła od 1998r. widzę wielką konkurencję to dobrze , ale ta wielka ilość firm montujących pompy ciepła powstałych w ostatnich latach to na pewno brak doświadczenia i brak doświadczeń z eksploatacji. I tak i nie. Wystarczy wykształcenie, 5-6 lat na rynku i nie jeden instalator "młody" zrobi to taniej niż mistrz sprzed 20 lat; bo i wtedy trafiali się słabi instalatorzy a i 20 lat to doświadczenia z PC prawie nikt nie ma. A PC to najlepiej serwisuje mix automatyka z chłodnikiem od klimatyzacji a nie ludzie od szumnie nazwanych pieców z 20 letnim doświadczeniem w grzaniu bezobsługowym głownie olejem i gazem - bo takie realia są na rynku. Jeżeli eksploatacja pompy ciepła [sprężarki jest liczona na 10-15 lat , to co może powiedzieć f-ma z kilkuletnim doświadczeniem która sprzedała kilka pomp, a co niby ma powiedzieć firma z 20 letnim doświadczeniem jak 20 lat temu sprzedali ... kilka pomp lub najczęściej wcale zaś w oleju widzieli przyszłość grzania CO i CWU? Jest tu jakaś logika , chyba, że udowodnisz iż są firmy w Polsce co 15 lat temu montowały hurtowo pompy ciepła, najlepiej powietrzne jako jedyne źródło grzania domu? jakiś hydraulik tanio zamontował jak osobno kupujesz PC a osobno montaż to może tak być, ale nie ma wielu śmiałków tak robić.Zdecydowana większość ludzi kupuje PC z montażem. inny wykonał podlogówkę , a to chyba standard i co w tym złego? Podłogówkę aby spier... trzeba się postarać. Ile mamy podłogówek lokalnym hydraulikiem robionych w Polsce ... z 90% pod różne źródła ciepła. wiertnik z końca polski wiercił sondy, projektu nie było a właściwie była adaptacja [ na szybko bo potrzebne było pozwolenie na budowę ] a pompa zaczyna sygnalizować awarię. jasna sprawa, to akurat chyba standard bo większość cena odwiertu "zabija". Dlatego ma powietrzną bez odwiertu. Za czarno to widzisz. Zaś za 20 lat doświadczenia w oleju i gaz nikomu nie zamierzam przepłacać po 5-9 tys bo takie wyceny średnio miałem, ale firmy "z doświadczeniem" były! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr D. 28.01.2015 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2015 Ja jestem osoba prywatna nie mam nic wspólnego z firmami wymienionymi w mojej opini. Jeśli ktoś pyta kogo polecić to polecam bo sam jestem bardzo zadowolony wiec nie obrażaj mnie aleksander a. A jakie ty masz doświadczenia z tymi firmami i z PC, że sie wypowiadasz? Pewnie jesteś instalatorem który nie ma za dużo zleceń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mar1173 28.01.2015 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2015 Ja jestem osoba prywatna nie mam nic wspólnego z firmami wymienionymi w mojej opini. Jeśli ktoś pyta kogo polecić to polecam bo sam jestem bardzo zadowolony wiec nie obrażaj mnie aleksander a. A jakie ty masz doświadczenia z tymi firmami i z PC, że sie wypowiadasz? Pewnie jesteś instalatorem który nie ma za dużo zleceń. Możesz podać więcej szczegółów, jakie dz, zbiornik CWU, koszty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wierka 28.01.2015 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2015 Ja od września jestem szczęśliwym posiadaczem pompy ciepła firmy GEJZER mocy 11kV. Montaż pompy, instalacji, odwierty wykonywała firma EKO-RAD Szczerców. Firma godna polecenia, profesjonalna i rzetelna. A teraz kilka słów o samej pompie. Pompa firmy GEJZER sprawdza się znakomicie. Jej dotykowe sterowanie jest bardzo intuicyjne. Polecam wszystkim popy ciepła tego polskiego producenta. Dom 160m 2 pow. użytkowych zużycie prądu w miesiącu grudniu za 250 zł. no proszę, firma ze Szczercowa (tu pracuję) ... a gdy szukałam wykonawcy to nawet nie dotarłam do nazwy tego wykonawcy. Ja polecam firmę DTS Serwis, jestem bardzo zadowolona z współpracy z nimi. Od tygodnia moja pompa grzeje. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr D. 28.01.2015 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2015 Możesz podać więcej szczegółów, jakie dz, zbiornik CWU, koszty. Mieszkam od 2006 roku. Miałem piec na eko groszek firmy EcoCentet nie polecam bardzo awaryjny. Wiosną 2014 okazało sie, że piec jest tak skorodowany, że trzeba go wymienić. Zacząłem sie rozglądać za rożnymi piecami i trafiłem do wymienionego wczesniej instalatora. On namówił mnie na PC. Mam 4 odwierty po 55m pompa Gejzer 11kV ze wbudowanym zbiornikiem 200l. Instalacja w domy: dół podłogowa i grzejniki, góra grzejniki. Od 11 grudnia założyłem podlicznik i do dziś zużyłem 698 kV. W domu jest bardzo ciepło ok. 24 stopini. Ze względu na grzejniki na poddaszy mam jeszcze zbiornik buforowy 200 l. Krzywa grzewcze na PC 37-38. Calosc kosztowała mnie 40 tys z małym hakiem plus zbiornik buforowy. Zadowolony jestem bardzo. Mimo za jednorazowo trzeba wydać duża kwotę to komfort, czystość, cisza i koszty są nie porównywalne z ekogroszkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz KK. 29.01.2015 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2015 Ja również posiadam pompę ciepła GEJZER 9kW z wbudowanym zbiornikiem z nierdzewki o pojemności 200L zamontowaną przez firmę ze Szczercowa. PC pracuje od 16 listopada i jak na razie jestem z niej bardzo zadowolony. Od uruchomienia zużyła prądu za ok 1200 zł, ale przez pierwszy miesiąc chodziła ustawiona na wyższą temperaturę, ponieważ budynek był świeżo postawiony i chciałem go szybko wygrzać. Panowie zrobili mi całe centralne (oczywiście ogrzewanie podłogowe), wodę , doradzili i zamontowali rekuperację, odkurzacz centralny itp. oraz wykonali 5 odwiertów po 65m. Odwierty są trochę przewymiarowane ze względu na bliskość kopalni odkrywkowej i suchość terenu. Z czystym sumieniem polecam tego wykonawcę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts