Stefan0 16.07.2012 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2012 Witam,Czy ktoś z forumowiczów miał podobny przypadek jak ten w opisie?. Ostatnio musiałem wywiercić dość sporo otworów fi16 w betonie. Następnie chciałem wymienić wiertło na inne, ale ta część którą "odciągamy" w celu wyjęcia wiertła, nie chcę się ruszyć ani na milimetr. Wiertarka to Makita 2470. Raczej sporadycznie używana. Proszę o wszelkie sugestie bo w internecie mało informacji na ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 16.07.2012 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2012 Jak na mój gust przegrzałeś ją. Wiertarek z udarem pneumatycznym sie nie pcha do oporu tylko lekko. U mnie pomagało opukanie młotkiem ale co sie stało w twojej nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wodnikszuwarek 16.07.2012 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2012 Najlepiej jak mówił przedmówca opukać wiertło, jak nie pomoże to niestety lipa. Wtedy serwis:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 16.07.2012 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2012 Rozumiem ,że wiertarka z sds-em Wiertło się zagrzało, przez co zwiększyło objetość. Jak wszystko ostygnie spryskaj WD40 , lekko opukaj gumowym młotkiem i wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts