Tomek0 16.07.2012 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2012 (edytowane) Witam,Mam pytanie do forumowiczów odnośnie przyklejania stopni marmurowych do konstrukcji stalowej. Nie bardzo wiem jakiego użyć kleju do tego użytku. Na początku myślałem o jakimś kleju w tubce, ale chyba za drogo to by wyszło - 10 stopni i wiadomo, że klej by musiał być na całych powierzchniach stalowych stopni. Mam pytanie jeszcze odnośnie tego czym od tłuścić stal i marmur, czy można to zrobić benzyną ekstrakcyjną ?Może są jeszcze inne czynności, które warto zrobić zanim się przyklei. Dla jasności podam jeszcze wymiary schodów:stopnie marmurowe - 800x250mm i grubość 20mmstopnie stalowe - 750x200mm i grubość blachy 6mm Jeszcze co do kleju to chyba to musi być jakiś elastyczny prawda? Edytowane 16 Lipca 2012 przez Tomek0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vadiol 16.07.2012 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2012 Jeżeli chodzi o klej , to użyj Mapei Keralastic . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek0 16.07.2012 19:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2012 (edytowane) Dziękuję za informację. A orientujesz się może czy w leroy merlin dostanę ten klej, ale w jakimś małym opakowaniu, albo jakiś innych alternatywny klej w lepszej cenie. I jeszcze jedno pytanie. Jaką warstwę kleju dać ? grzebieniem tak jak glazurę ? Edytowane 16 Lipca 2012 przez Tomek0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vadiol 17.07.2012 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2012 LM nie sprzedaje wyrobów Mapei . Za to pozostałe markety - tak .Klej nakłada się packa zębata . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek0 17.07.2012 19:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2012 Dziękuję, klej już zakupiony. Niestety powstał inny problem. Schody są zamocowane, ale stopnie stalowe się uginają na bokach. Teraz pytanie, czy jak przyklei się stopnie marmurowe to wszystko się usztywni na tyle by nic nie pracowało, czy trzeba dołożyć 7mm stopnie na istniejące 5mm i przyspawanie na krańcach. Generalnie pewnie wynika to z tego, że od belki głównej nie odchodzą kątowniki w celach estetycznych. Ma ktoś wiedzę w tej kwestii co można zrobić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts