Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Beata i Kris dziennik budowy

Recommended Posts

jeszcze jedno

czy cena podana to cena na gotowo z montazem klamkami podcinaniem i jeszcze nie wiem z czym ?

zastanawia mnie jedna rzecz bo zerknęłem do dziennika Beaty.

dlaczego na gorze w przedpokoju ze tak to okresle nie ma drzwi z szybkami tak samo u Basi chyba.

wiadomo pełne drzwi to ciemy przedpokoj.

jesli tak zrobię nawet w dzien będę miał totalnie ciemno (taki mam projekt)

Pełne są ładne ale......wiem jutro niedziele to się tam kartnę z moją Ewą

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

jeszcze jedno

czy cena podana to cena na gotowo z montazem klamkami podcinaniem i jeszcze nie wiem z czym ?

zastanawia mnie jedna rzecz bo zerknęłem do dziennika Beaty.

dlaczego na gorze w przedpokoju ze tak to okresle nie ma drzwi z szybkami tak samo u Basi chyba.

wiadomo pełne drzwi to ciemy przedpokoj.

jesli tak zrobię nawet w dzien będę miał totalnie ciemno (taki mam projekt)

Pełne są ładne ale......wiem jutro niedziele to się tam kartnę z moją Ewą

Hej, mi z szybkami się nie podobają a mam okno w gornym holu wiec swiatla nie potrzebuje.

Ja mam 2x drzwi otwierane przez oscieznice, chowane zawiasy, klamki magnetyczne i cena mniej więcej jak podala Basia ale teraz jest troszkę już drożej. Kolezanka wlasnie niedawno u Pana Robeta zamawiala.

• 1 month później...
Nie, na gorze klejona i hartowana a w salonie tylko klejona. Oczywiście ekonomiczne względy. Szklarz sam zamawial, pomogl nam tez w montażu szyb w salonie bo cholernie ciężkie sa.

Witaj

napisz proszę jeszcze, gdzie zamawiałaś uchwyty do barier szklanych i jaki jest typ ich, zwłaszcza te przymocowane do stropu.

Pozdrawiam djcezar

• 3 weeks później...
  • 2 weeks później...

Hej,

Dziewczyny kompletnie nie mam czasu :( Moje dzieci nie dają spokoju.

Chodzi mi o to czy drewno, samo drewno na takiej dlugosci nie robi wrazenia pociągu? Nie lepiej poprzerywać je slupkami?

Drewno będzie lamelowe, elewacyjne. Cos jak u Annuli05.

Podmurówka jest już zrobiona - betonowa i maz uważa ze powinna być w mozaice a slupki otynkowane. Mi się to nie podoba bo będą trzy struktury na ogrodzeniu - mozaika, tynki i drewno podczas gdy nasz dom jest bardzo surowy wiec uważam ze max dwie struktury powinny być na ogrodzeniu.

No i mamy tez odmienne zdanie co do kostki. Mi się widzi granitowa a maz uważa ze w takim razie lepiej betonowa.

Licze na Wasze glosy, musimy z tym ruszyć jak najszybciej a wszystko stoi w miejscu :(ogrodzenie-mozaika.jpg

Beata,

popieram Twoje zdanie -trzy struktury na ogrodzeniu to za dużo, dwie byłyby o wiele lepsze!!!!

Mąż się nie boi, że będzie "za bogato"? I tynk, i mozaika?

Jaką długość ma ogrodzenie frontowe? W sumie tak, powstaje optycznie "pociąg", ale jest nowocześnie.

A jaką mąż planuje kostkę betonową?

Pisałam Ci, że granitowa jest po deszczu niebezpieczna (śliska), w ogóle nierówna i mało bezpieczna dla dzieci - wśród betonowych jest taki wybór pięknych, szlachetnych, że na pewno coś Ci się spodoba - ja nie piszę o typowej "chodnikówce" za 25 zł:)

Widziałam widziałam salon - a jadalnię pokażesz???:)

Beata, sorry za opóźnioną reakcję. Nawet nie wiem, czy jeszcze to aktualne :(

Sharlot ma rację 3 struktury to za dużo.

Mozaikqa to nie moja bajka. Albo tynkujcie podmurówkę i słupki, albo wyłóżcie je tym samym co podjazd i ścieżki. Nie przeszkadza mi „pociąg” :) jest inaczej i nowocześnie.

Pani Beato -czy ja tez mogę nieśmiało prosić o namiary na konsolę? oraz o podanie jej ceny?Lub czy można zamówić sama podbudowę bo blat to bym już miała.

drugie pytanie- czy zabudowa komina i szafka RTV to to samo czy tylko osobna szafka dobrana kolorem?-jaki jest to kolor kominka -grafit czy czarny?

Jaki kolor jest w salonie nr?

czy pani projekt to indywidualny ? czy można zobaczyć gdzieś ten projekt lub jego skany?

Edytowane przez acca5

Witaj Beato :)

dotrwałam do końca :D

a teraz pytanie w jakiej firmie w Hajnówce pytałaś o parkiet, czy ty był parkiet kaźmierczak?

domek jest piekny i strasznie mi się wszystko w nim podoba :lol2:

Pozdrawiam cię serdecznie :)

Pytalam w roznych, wtedy Hajnowka nie miała w ofercie deski warstwowej a tylko taka nadaje się na ogrzewanie podłogowe. W ogole ciężko z taka deska. Teraz może już maja bo pamiętam ze wlasnie mieli ja wlaczyc do oferty.

Dziekuje, dom jest jeszcze nie skończony w srodku nie mowiac o zewnątrz!

Pani Beato -czy ja tez mogę nieśmiało prosić o namiary na konsolę? oraz o podanie jej ceny?Lub czy można zamówić sama podbudowę bo blat to bym już miała.

drugie pytanie- czy zabudowa komina i szafka RTV to to samo czy tylko osobna szafka dobrana kolorem?-jaki jest to kolor kominka -grafit czy czarny?

Jaki kolor jest w salonie nr?

czy pani projekt to indywidualny ? czy można zobaczyć gdzieś ten projekt lub jego skany?

Konsola na priv wysle. Zabudowa rtv i komin to to samo ale komin jest pomalwany a reszta to beton obudowany plytami z łupka. Kolor grafit, czarny był straszny. Kompletnie nie pasowal. Kolor w salonie to 1500N - wszyscy go maja :)

Projekt indywidualny.

Skanow nie umieszczę.

Beata,

popieram Twoje zdanie -trzy struktury na ogrodzeniu to za dużo, dwie byłyby o wiele lepsze!!!!

Mąż się nie boi, że będzie "za bogato"? I tynk, i mozaika?

Jaką długość ma ogrodzenie frontowe? W sumie tak, powstaje optycznie "pociąg", ale jest nowocześnie.

A jaką mąż planuje kostkę betonową?

Pisałam Ci, że granitowa jest po deszczu niebezpieczna (śliska), w ogóle nierówna i mało bezpieczna dla dzieci - wśród betonowych jest taki wybór pięknych, szlachetnych, że na pewno coś Ci się spodoba - ja nie piszę o typowej "chodnikówce" za 25 zł:)

Widziałam widziałam salon - a jadalnię pokażesz???:)

Sharlotka jaka będzie Twoja kostka?

Bylam dziś u brukarza. Żadna betonowa mi się nie podoba :(