Beata Weronika 15.10.2012 20:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2012 Tak Pestko, wolnostojąca będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 16.10.2012 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2012 Piękna wanna!!!!!Cudności!!!!!!! Napisz, jaki to model? I how much, bo to najważniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata Weronika 16.10.2012 07:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2012 Sharlotko - 3500 dostępna w Leroy. Nie jest sniezno biala tylko ma taki cieplutki odcień białego. Naprawdę fajnie wygląda. Model to tak jak widac na zdjeciu - i kompetnie nic nie ma o niej w necie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 16.10.2012 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2012 Dziękuję!!! to pewnie wanna sprowadzona na zamówienie LM pod ichniejszą nazwą własną. Wygląda pięknie.............. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 16.10.2012 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2012 Beata,a znasz wanny firmy MARMITE?Mają kilka ciekawych i dobrych cenowo modeli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata Weronika 16.10.2012 13:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2012 Beata, a znasz wanny firmy MARMITE? Mają kilka ciekawych i dobrych cenowo modeli. Tak, znam, musze tylko do niej wejsc i sie przymierzyc Ta z leroy ma piekny kolor ale..........jak ja dobiore wc i umywalki??? To jest mysle taki nietypowy kolor a z wanna po sklepach jezdzic nie bede W Zielonce kolo W-wy sprzedaja marmite rite wolnostojaca, zobaczymy czy mozna zobaczyc ja czy tylko do zamowienia przez internet. Wyslalam zapytanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 17.10.2012 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2012 Beata, wanny Marmite są na pewno w Obi i LM - nie wszystkie modele oczywiście, no ale można zobaczyć, dotknąć, ocenić jakość - taką informację dostałam od przedstawiciela handlowego. Wybieram się, tylko nie wiem, kiedy. Przymierzyć też muszę - obawiam się, że wanna o długości 160 cm będzie za mała dla nas:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 17.10.2012 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2012 (edytowane) Tak, znam, musze tylko do niej wejsc i sie przymierzyc Ta z leroy ma piekny kolor ale..........jak ja dobiore wc i umywalki??? To jest mysle taki nietypowy kolor a z wanna po sklepach jezdzic nie bede W Zielonce kolo W-wy sprzedaja marmite rite wolnostojaca, zobaczymy czy mozna zobaczyc ja czy tylko do zamowienia przez internet. Wyslalam zapytanie. Beata, najprościej byłoby kupić całą ceramikę w jednym sklepie w takim razie - ale czasem to niemożliwe - z wanną trudno faktycznie jeździć dobierać ceramikę - ale możesz przecież tachać wc i umywalkę do wanny Edytowane 17 Października 2012 przez Sharlotka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata Weronika 17.10.2012 10:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2012 Beata, wanny Marmite są na pewno w Obi i LM - nie wszystkie modele oczywiście, no ale można zobaczyć, dotknąć, ocenić jakość - taką informację dostałam od przedstawiciela handlowego. Wybieram się, tylko nie wiem, kiedy. Przymierzyć też muszę - obawiam się, że wanna o długości 160 cm będzie za mała dla nas:( Sprawdze z OBI bo w LM nie bylo. Tez sie tego obawialam ale jest spoko a ja mam 176 wiec nie malo. No chyba ze planujesz z mezem kapieli zazywac. Ja chcialam 180 cm ale ta w LM jest wystarczajaca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata Weronika 17.10.2012 10:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2012 Beata, najprościej byłoby kupić całą ceramikę w jednym sklepie w takim razie - ale czasem to niemożliwe - z wanną trudno faktycznie jeździć dobierać ceramikę - ale możesz przecież tachać wc i umywalkę do wanny I do tego spacerówkę z dzieckiem Fajnie bym wygladala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata Weronika 17.10.2012 10:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2012 Dziewczyny, znacie produkty firmy Duravit? Bo ja wczoraj ogladalam a kompletnie nikt na forum o tej firmie nic nie pisze. Wie ktos cos? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 17.10.2012 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2012 (edytowane) Beato, swojego czasu wrzuciłam Ci nieco kolekcji właśnie Marmite. Twoja wanna jest do złudzenia podobna do modelu RITA, który możesz kupić taniej i to wykonany z lanego marmuru. Jesteś pewna, że ta Twoja jest z akrylu? Zarówno cena, jak i sposób jej wykonania wskazują raczej właśnie na mączkę marmurową, ale to tylko moje wrażenia na podstawie obrazka. Tu RITA (nawet wymiary są chyba identyczne) http://img06.allegroimg.pl/photos/oryginal/26/64/33/43/2664334312 Źródło http://hydrospa.pl/upload/409/zdjecie_2.gif Duravit to wyższa półka cenowa. Mnie bardzo podoba się ich zlew ceramiczny . http://www.duravit.pl/website/file/8a8a818d2de02ca0012e0bcb617901a2.pl-pl.0/20090407_duravit_starck_k_02.jpg Źródło Edytowane 17 Października 2012 przez julianna16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 17.10.2012 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2012 I do tego spacerówkę z dzieckiem Fajnie bym wygladala no na pewno:lol2: A Duravit to znana, dość droga marka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 17.10.2012 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2012 Julianna, z nieba nam spadasz!!!!!! Bo założyłam wątek na wnętrzach o Marmite i NIC, cisza. Co to za mączka marmurowa/ lany marmur??? Jak z trwałością, pielęgnacją? Nie rysuje się, nie plami? Pisz, co wiesz!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 17.10.2012 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2012 Tak, znam, musze tylko do niej wejsc i sie przymierzyc Ta z leroy ma piekny kolor ale..........jak ja dobiore wc i umywalki??? To jest mysle taki nietypowy kolor a z wanna po sklepach jezdzic nie bede W Zielonce kolo W-wy sprzedaja marmite rite wolnostojaca, zobaczymy czy mozna zobaczyc ja czy tylko do zamowienia przez internet. Wyslalam zapytanie. Ja moją z marmite właśnie kupiłam w OBI. Stała obok ceramiki ROCA - miałam więc porównanie i... jest w kolorze idealnym jak ceramika ustępowa. Natomiast stojące obok wanny akrylowe były bielsze . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 17.10.2012 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2012 Julianna, z nieba nam spadasz!!!!!! Bo założyłam wątek na wnętrzach o Marmite i NIC, cisza. Co to za mączka marmurowa/ lany marmur??? Jak z trwałością, pielęgnacją? Nie rysuje się, nie plami? Pisz, co wiesz!! Aniu, moja wanna niestety nie była jeszcze montowana . Stoi w kartonie i czeka na gotową łazienkę. Mam model Aurora - jest cudownie wygodna (właziłam do niej w sklepie z 5 razy ). Kupiłam na promocji w Obi i za wannę wraz z przelewem i transportem do domu zapłaciłam 1970 zł . To stosunkowo nowe wanny. Mnie zachęciły wyglądem, wykonaniem, ciepłem, a Męża tym, że nie trzeszczą jak akryl . Początkowo chciałam też kupić właśnie Ritę. Dla mnie była w sam raz (mam 163 cm wzrostu), ale dla mojego M. niestety była za mała (ma 182 cm). Dodatkowo marudził, że ten cienki brzeg jest niebezpieczny przy poślizgnięciu. Byłam trochę zła, bo mnie ten wąski brzeg właśnie najbardziej się podoba. Aurorę pokochał mój M. miłością bezwarunkową, bo brzeg jest szerszy . Ma wyższy "zaplecek" i nieco szersze dno, co wystarczyło by była dla niego wygodniejsza. O samej mączce marmurowej wiem tylko tyle co przeczytałam na stronach, więc niewiele więcej od Ciebie. W salonie (gdzie oglądałam wpierw ritę) powiedziano mi, że wystarczy myć specjalnym środkiem Clean & Shine, który czyści, poleruje i zostawia warstwę ochronną. Trzeba unikać agresywnej chemii i mleczek. Raczej nie ryzykowałabym w niej soli do kąpieli - szczególnie tej barwionej, bo lubi zostawiać kolor na wszystkim . W wątku, gdzie pokazują swoje łazienki jakiś czas temu była łazienka z wanną Vanja. Ta dziewczyna na pewno będzie mogła odpowiedzieć na Twoje pytania szczegółowo. Widziałaś tę łazienkę? Poszukać jej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 17.10.2012 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2012 (edytowane) Ewa,kochana jesteś za tak szczegółowe odpowiedzi!!!Widziałam, zadawałam pytania, ale chyba właścicielka łazienki nie wróciła już do wątku. Ale materiał, z którego są te wanny, to NIE jest na pewno nic w stylu konglomeratu używanego do produkcji umywalek? Bo wiem, że na pewno konglomerat się bardzo rysuje i odradzano mi takie umywalki:( Mi się podoba ze względu na rozmiar - wanna Carmel - bo szukam wanna o dł. około 180 cm. Edytowane 17 Października 2012 przez Sharlotka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 17.10.2012 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2012 Carmel jest piękna Nada łazience wyjątkowego wyglądu Mnie podoba się jeszcze Cydrella - chyba najbardziej, ale w naszym przypadku zdecydowała niestety cena (no i ten brzeg ). Ty chyba też początkowo nie chciałaś wolnostojącej? To my tu takie towarzystwo nawróconych prezentujemy . A próbowałaś napisać priva do tej dziewczyny? Mnie się wydaje, że to jednak to samo (ten sam materiał), choć nie mam tu pewności i sprawdzonej wiedzy . Z tym, że wannę i umywalkę użytkuje się inaczej. Umywalka jest bardziej narażona na uszkodzenia i zarysowania. Jakiś czas temu targały mną wątpliwości czy dobrze zrobiliśmy kupując taki "niesprawdzony" materiał, na co mój ukochany M. powiedział, że jak się zniszczy to kupimy nową z czegoś innego . Nie jest zabudowana, nie trzeba kuć płytek - wystarczy zmienić . Lubię w nim to podejście - od razu przechodzą wątpliwości . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 17.10.2012 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2012 Cydrella?A jaka to? Nie mogę namierzyć tego modelu. Ja POCZĄTKOWO chciałam wolnostojącą, POTEM stwierdziłam, że ze "zwykłą" też przeżyję, no ale teraz mam dylemat:rolleyes:Bo koszt obudowania klasycznej płytkami też nie jest niski - płytki, klej, robocizna; więc tak sobie myślę o wolnostojącej.....Twój M ma dobre podejście!!!! Bardzo pozytywne - to mi się podoba!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 17.10.2012 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2012 Aniu przepraszam - pisałam nazwę z głowy i pomyliłam literki . Właściwa nazwa to Cyndyrella a wanna wygląda tak http://niewadzi.pl/allegro/allegaleria/zdj/Marmite/Cyndrella_II_680.jpg Źródło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts