pestka56 17.10.2012 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2012 Piękne te wanny. Zawsze marzyłam o takiej niezabudowanej o ciekawym plynnym kształcie. O mączce marmurowej mogę Wam powiedzieć, że jest to jeden z rodzajów wypełniaczy od wieków dodawany do różnych mas służących do pokrywania ścian. Np. stiuki w starożytności. Teraz stosuje się takie wypełniacze również w tynkach szlachetnych.Podstawą do wykonania wanny może być żywica epoksydowa, lub poliestrowa, do której dosypuje się mączkę kamienną. Dzięki wypełniaczowi zwiększa się wytrzymałość odlewu. Poza tym inaczej też się kurczy, więc ryzyko pęknięcia jest mniejsze. Jako dodatkowe zabezpieczenie jest używana siatka z włókna szklanego. W podobny sposób, ale bez mączki kamiennej robi się skorupy jachtów. Taką mieszaninę żywicy i mączki można barwić i to zwykłymi farbami akrylowymi.Kiedyś pracowałam w pracowni konserwacji zabytków i czasem używaliśmy takich materiałów. To jest dość proste do wykonania. Większość pracy to zrobienie odpowiedniej formy i potem wypolerowanie odlewu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 17.10.2012 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2012 Julianno, dziękuję za namiary! Pestko, Ty............... cholernie DUŻO wiesz, wiesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 17.10.2012 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2012 Julianno, dziękuję za namiary! Pestko, Ty............... cholernie DUŻO wiesz, wiesz? Szarlotka, to z wieku i z... urzędu Kończyłam archeologię, a to tacy fachowcy po trosze od wszystkiego. Nie da się być archeologiem, bez przynajmniej ogólnej wiedzy w mnóstwie dziedzin i bez chetki do odkrywania sposobów na zrobienie czegoś. Poza tym od lat pracuję jako grafik wydawniczy i jestem zmuszona czytać te artykuły, które oprawiam w ilustracje i typografię. To cała tajemnica;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata Weronika 18.10.2012 06:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2012 Dziewczęta! Pięknie dziękuję za Wasze komentarze! Tą wannę w LM widziałam na własne oczy i miałam okazję w niej poleżeć stąd też odrazu się w niej zakochałam. Ze to nie akryl to ja też tak myślę. Informację o akrylu dostalismy od Pana który byl akurat na drabnie w dziale sanitariatów ale mysle ze on coś pomylił. Akryl przecież trzeszczy a to moim zdaniem mogl byc ten wlasnie lany marmur. Zakochalam sie tez w kolorze tej wanny. A wanien marmite to ja nie widzialam Byc moze tez bym sie zakochala ale wlasnie probuje zlokalizowac gdzie mozna sie przekąpać w takiej wannie żeby się przekonać ze to jest to co potrzebujemy. Cena bardzo mnie przekonuje choc ta z LM tez bym jakos przełkneła. Do OBI to mi jakos nie podrodze stad rzadko tam bywamy ale przedzwonie i spytam czy na Pulawskiej maja a jak nie to gdzie. Ewo, zazdroszcze Ci ze dostalas ja w takiej cenie. Faktycznie juz pisalysmy o Twojej wannie i na obrazku męzowi pamietam się podobała. Byc moze wyglada identycznie jak ta Zobaczcie jej kolor! Przy tej wannie za nią jest prawie kremowa a tamta sina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata Weronika 18.10.2012 06:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2012 (edytowane) A teraz coś z budowy. Ekipa od ocieplenia i tynków miała przyjśc do nas na początku pazdziernika. Potem mieli zaczac w ubiegly czwartek. Potem zadzwonili ze jednak od poniedzialku beda pracowac. Pojawili sie we wtorek a wczoraj stwierdzili ze nasz dom jest strasznie trudny i ze za ta kase to im sie nie chce go robic.Nosz kuzwa!!!Widziały gały co brały chyba. Moj maz ktory jest baaardzo spokojnym czlowiekiem zostal wyprowadzony z równowagi i stwierdzil ze ten dom go wykończy. Jak maja z łaski robic to niech spadaja. Cos tam w koncu im maz dolozyl i zaczeli robic. Ale to jest jakas porazka!!!!Tylko jednego człowieka ktory u nas pracowal mozemy polecic. Facet od tynkow wewnetrznych był super. Edytowane 18 Października 2012 przez Beata Weronika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 18.10.2012 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2012 Tylko jednego człowieka ktory u nas pracowal mozemy polecic. Facet od tynkow wewnetrznych był super. Podeślesz mi na priv kto to taki i jak kosztowo sie kalkulowało ?? bo wiosna bede potzrebowala ludzików i chce sie zoorientować w rynku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 18.10.2012 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2012 Beata,skoro leżałaś w tej wannie:lol2:, to proszę napisz - jak się opiera głowę? Czy jest wygodnie?Nic się nie wpija w szyję?Może ja mam głupie pytania, no ale takie mam:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata Weronika 18.10.2012 12:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2012 Podeślesz mi na priv kto to taki i jak kosztowo sie kalkulowało ?? bo wiosna bede potzrebowala ludzików i chce sie zoorientować w rynku Oczywscie. Mozesz tez podjechac do nas i zobaczyc je. Zaraz przesle namiar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata Weronika 18.10.2012 12:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2012 Alez skad głupie! Absolutnie prawidłowe. Weszłam do niej dwa razy tak mi sie wygodnie w niej lezalo Ale teraz musze z ksiazka wejsc i sprawdzic jak sie w niej czyta. Sharlotko skad jestes? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 18.10.2012 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2012 Już Ci piszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata Weronika 19.10.2012 06:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2012 (edytowane) Dziewczyny, nie potrafie się zdecydowac jaka podloge dac do pokoju małego i goscinnego (albo jego rodzenstwa kiedys tam . Na poczatku chcialam ciemna, cos jak bambus czekoladowy Ale czy to nie bedzie za ciemne? Teraz sklaniam sie ku jesionow albo wykładzinie Pokoj ma 16 metrow. Jak robicie u siebie? Na ciemno czy na jasno? Edytowane 19 Października 2012 przez Beata Weronika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 19.10.2012 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2012 Oczywscie. Mozesz tez podjechac do nas i zobaczyc je. Zaraz przesle namiar. dziekuję za namiar, chetnie kiedys podjedziemy zobaczyc jak u Was sie to prezenetuje co do podłogi to osobiście wole jasniejsze...a jakie mebeliki planujesz ?? Masz ogrzewanie podłogowe w tych pokojach ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata Weronika 19.10.2012 07:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2012 dziekuję za namiar, chetnie kiedys podjedziemy zobaczyc jak u Was sie to prezenetuje co do podłogi to osobiście wole jasniejsze...a jakie mebeliki planujesz ?? Masz ogrzewanie podłogowe w tych pokojach ?? Zapraszam Meble u małęgo będą białe. Tak, w całym domu jest podłogówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 19.10.2012 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2012 Zapraszam Meble u małęgo będą białe. Tak, w całym domu jest podłogówka. chętnie sie wproszę jak bedziecie mieli chwilkę kiedys tam to chyba wykładzina przy podłogowce odpada Jesion jest śliczny...i chyba od strony praktycznej lepszy i łatwiejszy w utrzymaniu niż cieman podłoga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 19.10.2012 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2012 Ale jak meble białe, to może jakiś kontrast na podłodze. Nie żeby całkiem ciemno, ale i nie jasno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata Weronika 19.10.2012 10:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2012 chętnie sie wproszę jak bedziecie mieli chwilkę kiedys tam to chyba wykładzina przy podłogowce odpada Jesion jest śliczny...i chyba od strony praktycznej lepszy i łatwiejszy w utrzymaniu niż cieman podłoga W sypialni ma byc wykladzina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 19.10.2012 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2012 W sypialni ma byc wykladzina zawsze myślałam ze wykładzina na ogrzewanie podłogowe to nie za bardzo...chyba tłumi mocno ciepło z podłogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 20.10.2012 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2012 Beato, ja wanny z Marmite widziałam w salonach Sanimexu. U nas mają kilka salonów, ale nie jestem pewna czy są w całej Polsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata Weronika 21.10.2012 07:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2012 Mamy drzwi zewnętrzne! Sa w kolorze okien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata Weronika 21.10.2012 07:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2012 Beato, ja wanny z Marmite widziałam w salonach Sanimexu. U nas mają kilka salonów, ale nie jestem pewna czy są w całej Polsce. Są tylko na południu A ja z Warszawy jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts