Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Beata i Kris dziennik budowy

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Sharlotko, oj rozczaruje :(

Dzis zamiast wanny zamówiliśmy kominek. Wym. 90x45 z podnoszeniem do gory. No i sprzatalismy po ociepleniarzach. Caly konterner sie uzbieral. I troszkę łopatą pomachałam. Dzialka wyglada juz zupelnie inaczej :)

Wanna w tygodniu bedzie ogladana. Ale bez meza.

Czyli taki szeroki = panoramiczny, tak?

A jaki masz pomysł na obudowę/ wykończenie kominka?

Pokazywałaś jakieś inspiracje?

A wanna nie ucieknie:)

Tak, panoramiczny bedzie.

Inspiracje:11-1-1[1].jpg1390.jpgczarny kominek1.jpgkomin.jpgkominek!!!!.jpg

U nas będzie półka na calej dlugosci sciany a w niej dziura na sprzet pod TV cos takiego jak na jednej z inspiracji.

Półka poki co bedzie z betonu a potem jak juz bedzie kominek zdecudujemy czym go oblozyc. Chcialam cos czarnego ale teraz jakos tego nie widze. Mamy sciane z dosc jasnej cegly i jasna podloge i chyba chce obudowe kominka tez jasna.

Beata a jaki wkłąd kupiłaś i jaką wannę ogladać masz?

A cegła wybrana?jaka?to co do cegły ,drewna nie pasuje czarny?no bo ja mam mieć taki kominek?

Wkład - 45 x 90 cm, wanna - marmitte rita

Cegla juz dawno jest ale duzo jasniejsza niz Twoja na inspiracjach. Twoj kominek w obudowie jak na wizkach jest zupelnie inny niz ma byc nasz. Twoj jest sliczny. Niestandardowy i nieoczywisty. Baardzo mi sie podoba. I tez bym chciala taki miec ale maz absolutnie sie nie zgodzi :(( On chce nowoczesny, taki jak na inspiracjach ktore zamiescilam.

Wiecie co usiluje domknac kuchnie i gosc ktory ma ja robic napisal do mnie tak:

Kolejność działań jest następująca - zanim rozpoczniemy współpracę zapraszam do mojego biura celem podpisania umowy współpracy oraz omówienia szczegółów Państwa zabudowy.Jednakże jakiekolwiek prace (w tym projektowe) mogę rozpocząć nad nią dopiero w styczniu.

Mam podpisac umowe a do wykonania jej zabierze sie w polowie lutego. Chyba najpierw trzeba dograc projekt w kazdym szczegole a potem umowa. No a z doswiadczenia juz wiem ze nie da sie dopiac projektu w jedno popoludnie.

Kurde.

Tynk zewnętrzny już jest :) Fajnie wyszlo :)

Mam wizki od Agnieszki łazienki :)

I zaraz je wrzuce tylko porzebuje informacji - gdzies pamietam na forum czytalam dziennik gdzie była łazienka z wanna wolonstojącą a za nia ściana brązowa z napisem LOVE. Czy ktoś pamięta czyj to dziennik budowy byl????

Oto wstepny projekt zrobiony przez Agnieszke.

01.jpg02.jpg03.jpg

Sciana z prysznicem - grzejnik musi isc nizej i byc węższy - dwa schodki.

Sciana z wanna - mialabyc brązowa z jakimś moze napisem albo grafika.

Sciana z umywalkami - budzi najwięcej kontrowersji :) Te lampy koniecznie do zamiany na cos bardziej prostego. Ale pytanie najwazniejsze - czy ta ściana z umywalkami nie wydaje sie byc za duza, zbyt dominujaca? I czy nie dodac gdzies mozaiki ktora dodalaby uroku w sumie prostej łazience?

Dziewczyny HELP. Wszelkie uwagi beda mile widziane. Jak to widzicie??

Wklejałam u Basi ścianę z zielonej mozaiki z imionami właścicieli. Ja nie znajdziesz to odszukam. Można na tej ścianie zrobić coś nie koniecznie napis z brązowej mozaiki.

Łazienka mi się podoba. Ma rozmach i klimat. Lustrzana ściana boska. Tylko nie lubię takich lamp

Wklejałam u Basi ścianę z zielonej mozaiki z imionami właścicieli. Ja nie znajdziesz to odszukam. Można na tej ścianie zrobić coś nie koniecznie napis z brązowej mozaiki.

Łazienka mi się podoba. Ma rozmach i klimat. Lustrzana ściana boska. Tylko nie lubię takich lamp

Lampy straszne :) Juz poprosilam Agnieszke o zamiane :) Hmmm, z mozaiki, ale jak, co? Pestko masz pomysl?

Ja wlasnie chcialam miec taki blat zeby z rozmaczem moc rzucic recznik :)

Nie chce tez tej polki na wannie, wolalabym cos na scianie za wanna miec, jakas mala poleczke. A nie dawac mozaiki miedzy lustro a blat??

Mówisz o łazience Hazel:

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?187479-Od-wizualizacji-do-realizacji-czyli-pogaduchy-u-hazel

Bardzo ładny projekt - łazienka nowoczesna, jasna, skromna, ale taka mocno na czasie i nieszablonowa.

Ściana z ogromnym lustrem i 2 umywalkami - BOMBA!!!!!

Wanna wolnostojąca prezentuje się przepięknie, ALE, sądzę, że to rozwiązanie średnio praktyczne - bo faktycznie gdzie podziać szampon, żel pod prysznic itp???

Ale w starciu: piękno kontra funkcjonalność - pewnie wygra piękno:)