Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Beata i Kris dziennik budowy

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dawno mnie nie było u Ciebie Beato, ale mam instynkt wyczuwania wizualek :D. Łazienka, elegancka i ciepła :yes:

Wanna jest chyba jednak inna, bo rita ma cieńszy brzeg - chyba, że perspektywa tak przekłamuje. Nie planujesz tam bidetu?

Odpowiadając troszkę na wątpliwości Ani - Sharlotki - na wannę można położyć drewnianą półkę. Poproś Agę to ją zrobi (ja mam taką na wizkach). Można też postawić w pobliżu mały, pasujący do reszty stołek na na nim utensylia kąpielowe :).

Dawno mnie nie było u Ciebie Beato, ale mam instynkt wyczuwania wizualek :D. Łazienka, elegancka i ciepła :yes:

Wanna jest chyba jednak inna, bo rita ma cieńszy brzeg - chyba, że perspektywa tak przekłamuje. Nie planujesz tam bidetu?

Odpowiadając troszkę na wątpliwości Ani - Sharlotki - na wannę można położyć drewnianą półkę. Poproś Agę to ją zrobi (ja mam taką na wizkach). Można też postawić w pobliżu mały, pasujący do reszty stołek na na nim utensylia kąpielowe :).

Dziewczyny czyli zadnych uwag??? O mamo. A co z rama? Moze na dole jej nie robic? I zamiast tego mozaike? Bedzie bardziej funkconalnie. A czy sciana z lustrem nie wydaje sie Wam za duza? W sensie ze moze ja skrocic na wysokosci wc?

Ewo, tak mial byc bidet swego czasu ale byloby za ciasno z przysznicem walk - in. Jutro bede miec wizke tej sciany to same zobaczycie.

A sciana z wanna nie wydaje sie Wam nudna? A moze ja na brazowo tak jak u hazel? I jakis napis?

Powiedzcie gdzie jest zle prosze. Nie moze byc wszystko dobrze :)

No, a ja chciałam jeszcze powiedzieć, że będziesz miała najszykowniejszą pralnię w całej PL - z takimi płytkami????!!!!!:o

Gdzie masz w ogóle pralnię? Na górze?

A te szklane drzwi odbijające się w lustrze to prysznic, czy sauna???

:hug: za obiecanego priva ze zdjęciami - szukam intensywnie inspiracji!

Beata,świetnie określiła to Pestka łazienka z rozmachem,no powiem Ci ,że taka "Kraszewska łazienka"-Agnieszka czyta i wie co lubisz.

Sciana z wanną dla mnie absolutnie nie nudna tylko elegancka.Gdybym nie miała okna też bym dała jakiś obraz.

Piękna ,spokojna,elegancka i ponadczasowa łazienka.

Co do lustra,powiem szczerze,że jak pierwszy raz spojrzałam to też pomyślałam ,że ogromne to lustro.Jeżeli lampki dasz niżej (te zmienione,ale ciekawa jestem jakie ,bo mam ten sam problem)to może wizualnie się to zrównoważy.W zasadzie po to Agnieszka robi wizki,aby pokazać te drobne różnice,

Czy umywalki masz wybrane,bądź kupione?Bo jak dasz umywalki podblatowe ,lub trochę niższe to możesz dźwignąć blat wyżej.i będzie mniej lustra. Jesteś wysoka?

Jaką masz wysokość łazienki i szerokość tego blatu z łazienkami.

Beata dla mnie ogólnie pięknie,lustra dużo tu bym spróbowała coś pokombinować i zobaczyć co wyjdzie.Ide jeszcze raz się przyjrzeć,a patrzyłaś jak to Kraszewska rozwiązywała?

Beata dałaś Agnieszce dobre wskazówki,ja bym mozaiki nie dawała .

Uwielbiam takie proste ,eleganckie łazienki,biały i drewno -ta łązienka za 10 lat też będzie zachwycała.

Chyba bym nie dawała lustra do sufitu.Agnieszka musi coś pokombinować z lustrem,wtedy zobaczysz różnice i będziesz wiedziała więcej.

Zajrzałam raz jeszcze do wizualek i widzę, że tam już jest półka na wannie :D. Nie wiem dlaczego jej nie widziałam. Może zasugerowałam się wątpliwościami Ani o braku miejsca na kosmetyki i dlatego o niej napisałam :).

Wracając do Twoich wątpliwości. Wizualizacja jest obrazem, który Agnieszka najczęściej buduje na podstawie sugestii i preferencji osoby zamawiającej. Nie wiemy jakie były Twoje, więc trudno się czepiać, bo może akurat tak właśnie sama chciałaś :). Dobrze zatem, że piszesz o tym co u Ciebie samej budzi wątpliwości.

Zgadzam się z Basią - nad wanną jest i d e a l n i e!

Lustro w ramie na całą ścianę też mi się podoba. Ale jeśli sama się obawiasz, to możesz poprosić Agnieszkę o zrównanie go z zabudową geberita i ewentualnie skrócenie od góry. Podobnie jak Basia nie dawałabym mozaiki :no:

Już jestem....

łazienka jest boska:jawdrop::jawdrop::jawdrop: i cięzko sie do czegoś przyczepić...

Lustro jest rewelacyjen, własnie takie duże bez pomniejszania..."robi łazienkę" - nie mówie tutaj o kwestiach praktycznych bo jest co pucowć :rolleyes:

wydaję mi sie ze mniejsze lustro bedzie tak śmiesznie wyglądąc...

lampy do wymiany bo tez nie moim guście

wanna i sciana przy niej mi sie bardzo podoba taka...ale myśle że jest to miejsce gdzie można pokombinować..i nawet jesli teraz nie zrobisz to za jakis czas bedzie można "odmienić" wnetrze :p kwestia tej praktyczności przy wannie wolnostojącej..ja nigdy z takiej nie korzystałam ale dobrze by było miec pod reką szamponiki i inne przydasie :p

czekam jeszcze na tą ściankę z prysznicem i drzwiami bo pozwoli to już całościowo zobaczyc wnętrze

Ale naprawde jest super, okno ładnie doświetla wnętrze :rolleyes:

:bye:

P.S a elewację poproszę na prv jesli można

A czegóż Wy się tego lustra Paskudy czepiacie. Ono tu za creme de la creme robi :yes: Ja bym nic nie ruszała. TYLKO TE LAMPY, ale ja takich nie lubię i już

Przy wannie można postawić prostopadłościenny klocek drewniany. Będzie i do postawienia czegoś i można na takim przysiąść.

hmmm

musze sprawdzic z Agnieszka jakiej szerokosci jest rama, szklarz max moze zrobic 7 cm. Na wizce Agi pojecia nie mam ile moze miec. Ale moze z ciut szersza byloby lepiej. Obnizyc chce grzejnik ale wtedy duze reczniki beda zwisa dziwnie na polke. Do bani troche. Male reczniki tez tak troche dziwnie wygladaja.

No i na scanie z wanna musi byc polka. Nie wiem jaka ale musi byc bo musze miec miejsce na szampon i inne gadzety.

Te szuflady beda super, bede mogla tam wszystko chowac, suszarke do wlosow, waciki, kosmetyki a moze nawet zmieszcza sie reczniki :)

Aniu, drzwi wejsciowe przeszklone prowadza do sypialni :) Obok sypialni jest garderoba i tam zsyp na brudna bielizne ktora wpada do pralni dlatego nie bede miec kosza na brudna bielizne w łazience :)

Pralnia na dole wiec - odpowiadajac na Twoje pytanie - a ze ja duzo rzeczy piore w reku i nie wiem dlaczego ale CODZIENNIE mam cos do prasowania to to miejsce bede musiala czesto odwiedzac :( Dlatego ma nie byc rupieciarnia tylko ma byc w miare przyjemnym miejscem... :)

Beata,świetnie określiła to Pestka łazienka z rozmachem,no powiem Ci ,że taka "Kraszewska łazienka"-Agnieszka czyta i wie co lubisz.

Sciana z wanną dla mnie absolutnie nie nudna tylko elegancka.Gdybym nie miała okna też bym dała jakiś obraz.

Piękna ,spokojna,elegancka i ponadczasowa łazienka.

Co do lustra,powiem szczerze,że jak pierwszy raz spojrzałam to też pomyślałam ,że ogromne to lustro.Jeżeli lampki dasz niżej (te zmienione,ale ciekawa jestem jakie ,bo mam ten sam problem)to może wizualnie się to zrównoważy.W zasadzie po to Agnieszka robi wizki,aby pokazać te drobne różnice,

Czy umywalki masz wybrane,bądź kupione?Bo jak dasz umywalki podblatowe ,lub trochę niższe to możesz dźwignąć blat wyżej.i będzie mniej lustra. Jesteś wysoka?

Jaką masz wysokość łazienki i szerokość tego blatu z łazienkami.

Beata dla mnie ogólnie pięknie,lustra dużo tu bym spróbowała coś pokombinować i zobaczyć co wyjdzie.Ide jeszcze raz się przyjrzeć,a patrzyłaś jak to Kraszewska rozwiązywała?

O kurcze, Basiu masz racje, wyzej umywalki i moze proporcje sie zmienia. Tak jestem wysoka, umywalek nie mam ale chce nablatowe. Szerokosc blatu to nie wiem jaka Agnieszka dala.

U Kraszewskiej lusto jest na 3/4 ściany i jedna umywalka. A ja chce dwie. Widze siebie i meza jak razem myjemy zęby. Jak w amerykanskich filmach :)

Ciekawe tylko kto bedzie to wszystko szorowal :o

Beata, to Ty jeszcze nie używasz magicznych ściereczek :confused: Tylko mocno ciepła woda i pięć minut czasu i całe to lustro jak kryształ błyszczy:rotfl:

I nie rób żadnych półeczek na ścianie nad wanną :no:. Popsujesz efekt wanny. Lepiej zamów mocną szafeczkę w kształcie sześcianu na ukrytych kółeczkach, z dwustronnymi półkami urytymi za drzwiczkami. Można przesunąć bliżej wanny, albo prysznica, usiąść, coś postawić na wierzchu, a w środku kolekcja płynów i szamponów.

Edytowane przez pestka56

Beata, to Ty jeszcze nie używasz magicznych ściereczek :confused: Tylko mocno ciepła woda i pięć minut czasu i całe to lustro jak kryształ błyszczy:rotfl:

I nie rób żadnych półeczek na ścianie nad wanną :no:. Popsujesz efekt wanny. Lepiej zamów mocną szafeczkę w kształcie sześcianu na ukrytych kółeczkach, z dwustronnymi półkami urytymi za drzwiczkami. Można przesunąć bliżej wanny, albo prysznica, usiąść, coś postawić na wierzchu, a w środku kolekcja płynów i szamponów.

Ta sa te Jana Niezbędnego czy jakos tak? :)

Pestka, no wiem wlasnie ze taka polka to nienajszczesliwsza ale..szescian powiadasz. A masz jakis obrazek jak to mialoby wygladac?

A ja bym sześciana nie dawała,u nas w TKMaxx widziałam takie metalowe stoliczki ,a w zasadzie tacka na 3 nóżkach,wiecie te nóżki były razem takie krzywe(ale opis:lol2:)i półki też bym nie robiła,tylko nie półka to ma być elegancka łazienka z rozmachem.:p

Przejrzyj jeszcze inspiracje u naszej Pani K. bo jak chcesz umywalkę nablatową np.15 cm to szafka standartowo powinna być na 70 cm,do tego na dół masz szuflady i zostaje mało do podłogi .Czy to nie będzie wyglądało jak osoba z niskim zawieszeniem????No i wtedy lustro jest go więcej ,a widzę ,że trochę Cię to niepokoi.Te częściowo wpuszczane w blat co masz na wizkach nie maja 15 cm ,a wiesz ile?poobliczaj sobie to.

Ja myślę,że jak Aga zmieni lampy( i jestem ciekawa na jakie ) to wtedy zobaczymy.Ja w szarej łązience mam mieć lustro od blatu.Mam z sufitu wypuszczone kable na zwisy po dwóch stronach umywalki,chodzę szukam i nic nie mogę znależć.A chodzi o to aby oprócz ozdoby dobrze oświetlały twarz jak makijaż robię.No za cholerę nie wiem co tam dać.

Wkleję za chwilę zdjęcia kostki :)zapraszam do mnie...

Beata,

Twój projekt mnie zachwyca, jest jak pisze Basia ponadczasowy, będzie modny dziś, jutro, za 5 i 10 lat.

Ale jedna rzecz przyszła mi do głowy - wizualizacyjnie bosko, a jak z kwestią praktyczną: wanna przy ścianie pomalowanej farbą, bez płytek?

Nie boisz się, że się będzie chlapać?

Beata,

Twój projekt mnie zachwyca, jest jak pisze Basia ponadczasowy, będzie modny dziś, jutro, za 5 i 10 lat.

Ale jedna rzecz przyszła mi do głowy - wizualizacyjnie bosko, a jak z kwestią praktyczną: wanna przy ścianie pomalowanej farbą, bez płytek?

Nie boisz się, że się będzie chlapać?

ja tak będę miała, też miałam obawy więc zapytałam kiedyś forumowicza z Katowic -nie pamiętam ,ma piękny dom ,znajdę to dam link,w każdym razie on mówi ,że nic się nie chlapie