Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Beata i Kris dziennik budowy

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Beatko, nie rób tej mozaiki na ścianie PLEASE

A jeśli już chcesz ją czymś obłożyć, to daj białą strukturalną mozaikę, cienie utworzą delikatny wzór. Ta jest zbyt agresywna.

A jaka to jest na przykład ta biała strukturalna? Ja do tej nie jestem przekonana. Przekonana natomiast jestem ze tam musi cos byc.

ja bym nie dawała też nic na ścianie wannowej ,tylko właśnie biało szarny obraz i tym obrazem co jakiś czas bym łązienkę przeobrażała.

Beata dobra farba ,obraz albo jakiś drewniany napis,mozaika nie ,poza tym mozaikę zawsze możesz przykleić,spróbuj najpierw bez

patrzyłam na Tą Twoją lazienkę śliczną w watku lazienkowym...i tak się zastanawiam nad tym lustrem...bo ok pieknie wygląda ale...jak ono się znajdzie w tej łazience ??? jak je tam wniesiecie ??

No to łatwe to nie bedzie. Ale da rade. Drzwi moze zauwazylas nie ma w łazience standardowych tylko pełne przeszklenie do sufitu.

Skłaniam sie do obniżenialustra zeby bylo panoramiczne. Szkoda ze Agnieszka tego juz nie pokaze na wizce. Nie chce jej meczyc.

Halo, halo, BEATA!!!

Jak tam leci???

Wannę oglądała? Kupuje???

Piszże, jak się sprawy mają!!!!

Z wanna to jest tak ze czekalam az ja sciagna do tej Zielonki (BTW - to dla mnie koniec swiata) i jak juz ja sciagneli to sprzedali :) I znow sciagaja wiec jak sciagna to pojedziemy sie w niej na probe przekąpać całą trzyosobową załogą w składzie ja, moj maz i synek :)

Normalnie chyba zaczne tymi wannami handlowac - nigdzie ich nie mozna zobaczyc!

trzeba by ustalic jakie musza byc proporcje lustra zeby wyszło panoramiczne w odbiorze i zobaczyc jak obnizyc sufit bo i tak coś bedzie obniżane bo widze "nad kibelkiem" wnekę świetlną...

chyba najbardziej panoramiczne wyglądało jak kibelkowa sciana była gładka, bez półki...

Iwona ale nie sadzisz ze bez polki to lazienka jest nudna? Cala dluga sciana gladka. Troche kiepsko to by wygladalo wg mnie.

Dostalam druga wycene szafki-nie jest zle.

Iwona ale nie sadzisz ze bez polki to lazienka jest nudna? Cala dluga sciana gladka. Troche kiepsko to by wygladalo wg mnie.

Dostalam druga wycene szafki-nie jest zle.

bez połki chyba bylo łatwiej uzyskac to panoramiczne lustro... z polką jest ok . Tylko jakie proporcje musi mieć to lustro aby bylo wrażenie panoramicznego ?

A kiedy ty ta łazienkę bedziesz robiła ?? może Agnieszka znajdzie chwilę na przerobienie tego jednego wymiaru ??

To jeszcze ja namieszam:lol2:-mnie sie bardzo podoba mozaika przy wannie ale bez zadnych obrazow,jestem za owalnymi nablatowymi i jestem calkowita przeciwniczka poleczek-chyba ze jak u mnie hydraulikowi zapomni sie wmontowac geberit i podlacza w sciane i poleczki musisz zrobic:bash: i lampy dla mnie niekrysztalkowe;)

PIEKNA BEDZIESZ MIEC LAZIENKE

To jeszcze ja namieszam:lol2:-mnie sie bardzo podoba mozaika przy wannie ale bez zadnych obrazow,jestem za owalnymi nablatowymi i jestem calkowita przeciwniczka poleczek-chyba ze jak u mnie hydraulikowi zapomni sie wmontowac geberit i podlacza w sciane i poleczki musisz zrobic:bash: i lampy dla mnie niekrysztalkowe;)

PIEKNA BEDZIESZ MIEC LAZIENKE

No wlasnie maz moj wykul specjalnie w scianie miejsce na geberit zeby nie bylo polki! Malo tego specjalnie sciana jest grubsza! A teraz ja z polka wyjezdzam. Maz nerwa dostal na maksa ale bez polki to golo mi sie wydaje okropnie. Lampy z cala pewnoscia beda niekrysztalowe.

A macie jakies faworyty umywalek nablatowych? Biegne do Ciebie Gumisiowa bo Ty masz takowe :)

bez połki chyba bylo łatwiej uzyskac to panoramiczne lustro... z polką jest ok . Tylko jakie proporcje musi mieć to lustro aby bylo wrażenie panoramicznego ?

A kiedy ty ta łazienkę bedziesz robiła ?? może Agnieszka znajdzie chwilę na przerobienie tego jednego wymiaru ??

Znacznie nizsze powinno byc.

Moze jeszcze Agnieszke poprosze ale wiesz najpierw niech stolarz przyjedzie, zobaczy bo moze jeszcze cos wpadnie nam do glowy bo znow jakas zmiana bedzie.

Łazienka bedzie robiona po Nowym Roku. A kiedy to nie wiem. Pytajcie mojego meza :)

on bedzie kładł płytki itd ??

No tak, twierdzi ze to najlepsze w budowaniu domu wiec nie ma zamiaru najlepszej roboty komus oddawac...Ja mam wrazenie ze jak on wychodzi z domu bedac w nim cale 5 min po powrocie z pracy to sie cieszy i juz mysli ze zaraz na budowie to bedzie cos znow kombinowal, skladal, budowal itd itd. To sprawia mu satysfakcje ale dla mnie oznacza ze jestem calutki dzien sama z małym, kąpie, go karmie, usypiam, przewijam no wszystko sama. Znaczy mam na szczescie znajomych, chodze z nim na zajecia, spacery, jezdze z nim do rodzicow ale maz to maz. Jestesmy dwa i pol roku po slubie a od roku z kawałkiem jest budowa...Znamy sie 4 lata :) Długo na niego czekałam a teraz go nie ma .. Zazdroszcze mu tej pasji, bo budowanie, tworzenie czegos to jego pasja tez chcialabym miec cos takiego.

No wlasnie maz moj wykul specjalnie w scianie miejsce na geberit zeby nie bylo polki! Malo tego specjalnie sciana jest grubsza! A teraz ja z polka wyjezdzam. Maz nerwa dostal na maksa ale bez polki to golo mi sie wydaje okropnie. Lampy z cala pewnoscia beda niekrysztalowe.

A macie jakies faworyty umywalek nablatowych? Biegne do Ciebie Gumisiowa bo Ty masz takowe :)

No wlasnie-ja prosilam,ja blagalam,ja rysowalam hydraulikowi i tak zapomnial i zrobil po swojemu...Pozniej bylo juz za pozno.Ja jestem zwolennikiem minimalizmu i mnie poleczki nie kreca co oczywiscie nie oznacza ze innych nie moga...;)

Uwazam ze ta piekna mozaika kolo wanny tak przykuje oko ze nie potrzeba poleczek.Nie uwazam ze pod prysznicem jest potrzebna-mialam takowa w pierwszym mieszkaniu i oprocz wiecznego sciagania butelek szmponow i tym podobnych bzdetow zeby ja moc wyszorowac;) do niczego wiecej nie byla potrzbna-krotko mowiac swietnie zbieral sie na niej brod,teraz mam wszystko na podlodze i poprostu moge sobie oplukac to woda a nie musze polek szorowac.Oczywiscie wszystko zalezy od upodoban potencjalnego mieszkanca;)

Co do umuwalek nablatowych-widzialam piekna LA FONTANA(NIE ZNAM CENY)I OCZYWISCIE LUBIE MOJE:lol2:-gorna lazienka KOLO ,dolna Vileroy&Bach;).Wszystko zalezy ile chcesz wydac;)

No wlasnie-ja prosilam,ja blagalam,ja rysowalam hydraulikowi i tak zapomnial i zrobil po swojemu...Pozniej bylo juz za pozno.Ja jestem zwolennikiem minimalizmu i mnie poleczki nie kreca co oczywiscie nie oznacza ze innych nie moga...;)

Uwazam ze ta piekna mozaika kolo wanny tak przykuje oko ze nie potrzeba poleczek.Nie uwazam ze pod prysznicem jest potrzebna-mialam takowa w pierwszym mieszkaniu i oprocz wiecznego sciagania butelek szmponow i tym podobnych bzdetow zeby ja moc wyszorowac;) do niczego wiecej nie byla potrzbna-krotko mowiac swietnie zbieral sie na niej brod,teraz mam wszystko na podlodze i poprostu moge sobie oplukac to woda a nie musze polek szorowac.Oczywiscie wszystko zalezy od upodoban potencjalnego mieszkanca;)

Co do umuwalek nablatowych-widzialam piekna LA FONTANA(NIE ZNAM CENY)I OCZYWISCIE LUBIE MOJE:lol2:-gorna lazienka KOLO ,dolna Vileroy&Bach;).Wszystko zalezy ile chcesz wydac;)

No oczywiscie nieduzo :( Na vileroya mnie nie stac. Malenka umywalka ktora mi sie podoba to 1100 zl :(

Masakra

Beata,

czytałam o wannie - teraz musisz dopilnować, żeby jej nie sprzedali przed Twoim przyjazdem:)

A co do umywalek, wc itp - ja wychodzę z założenia, że to tylko ceramika, więc ma być dobrej jakości, wytrzymała, praktyczna, ładna, ale niekoniecznie w kosmicznych cenach - głowa do góry, na pewno znajdziesz coś ładnego!

Znasz?

http://www.superceramika.pl/

fajne modele, niskie ceny.

No oczywiscie nieduzo :( Na vileroya mnie nie stac. Malenka umywalka ktora mi sie podoba to 1100 zl :(

Masakra

"Pomagam" teraz robic lazienke-zrobilam projekt i zalozenie budzetowe bylo-ma byc ladnie w miare solidnie-na luksusy klienta nie stac.Kupilysmy piekny gres w moim zaprzyjaznionym sklepie-pan roi mi dobre ceny,porzadny stelarz podtynkowy bo tego nie da sie wymienic bez demolki lazienki a przesliczna umywalke nablatowa(notabene podrobka Vileroy-a)kupilysmy w Castoramie za 320 zlotych-jeszcze nie zamontowana bo glazurnik zaczyna prace w poniedzialek ,ale kazdy kto widzial umywalke mysli ze kosztowala kosmos.

Klientka wyszla z zalozenia sciany beda piekne i bardziej "ekskluzywne" a jak bedzie miala na prawdziwego Vileroya i bedzie ja to krecic to latwo wymieni.Ja w kazdym razie uwazam ,ze nie ma takiej potzrby bo jak widac mozna kupic piekna rzezc i taniej;)Trzeba tylko dobrze poszukac i myslec aby ewentualna wymiana nie byla zwiazana z demolka;)

Mysle ,ze napewno cos znajdziesz;)

Ja bede podgladac i kibicowac bo Twoja lazienka bedzie piekna-tego jestem pewna bo pomysl znakomity i nietuzinkowy