Sharlotka 14.08.2012 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2012 Beata,witam się - fajnie u Ciebie i piękny dom się zapowiada!cudne, ogromne okna!!!! Chyba jesteśmy na podobnym etapie - robimy instalacje, za chwilę podłogówka i wylewki.Podoba mi się plan podłóg olejowanych - ja też będę mieć deski olejowane na podłogówce, na parterze - za wyjątkiem kuchni i hallu, bo tak odważna nie jestem, przy naszych skłonnościach do rozlewania i upuszczania pokrywek itp:lol2: Wanna wolnostojąca - to też było moje marzenie, które jednak przegrywa w konfrontacji z praktycznością - po pierwsze, potrzeba znacznie więcej miejsca wokół takiej wanny, by dobrze się prezentowała, jest niebywale efektowna, ale gdzie miejsce na kosmetyki? Nie wyobrażam sobie męża radośnie taplającego się w niej, w otoczeniu świec np:lol2: No i te ceny..... Kwestie blatów granitowych mnie również interesują!!!U siebie zaplanowałam, w połączeniu ze zlewem podwieszanym, ale słyszę, że czarny granit jest niepraktyczny..... Będę zaglądać!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata Weronika 14.08.2012 11:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2012 Witaj Cieszę się bardzo i zapraszam Wlasnie do Twojego wątku weszłam ale jeszcze calego nie przeczytalam Super dom i tak jestesmy na podobnym etapie - Ty troszkę dalej mam wrażenie U nas własnie kładą się rurki do ogrzewania a w poniedzialek mam nadzieje ruszaja wylewki Strasznie się cieszę z tego i już nie mogę doczekać. Bedzie tak po domowemu juz. Powiedz na kiedy planujecie przeprowadzke?? Wanna wolnostojaca - dokladnie mam te same przemyslenia co Ty!!! Gdzie szampon? Gdzie ksiązke odłożyc?? Ale...mamy prysznic i ja zamierzam głównie z niego korzystac a wanna będzie pewnie od święta. Pewnie i tak nie bede miec czasu sie w niej moczyc! Ktos bedzie musial sprzatac ten wielki dom! Sharlotko I juz mam pytanie - gdzie taka piekna baterie do wanny zakupilas? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata Weronika 14.08.2012 11:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2012 (edytowane) Jak pisalam o Basi mamy kominek na tej samej scianie co TV. I sa takie opcje: TV na srodku I TV powyzej kominka Na jakiej wysokosci macie u siebie TV?? Druga opcja - TV chyba bedzie za wysoko?? Ponizej TV to jest miejsce na wzmacniacze, playstation i jakies tam inne duperele. Półka ma byc taka jak na inspiracji od Basi Edytowane 14 Sierpnia 2012 przez Beata Weronika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 14.08.2012 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2012 Beata, przeprowadzkę planujemy za rok - tynki i wylewki powinny schnąć co najmniej parę miesięcy, zwłaszcza pod drewno. oooo widzisz, jakie jesteśmy zgodne w sprawie wanny wolnostojącej! U nas też oczywiście będzie prysznic (w dolnej łazience), ale jednak raczej wygrają kwestie praktyczne dot. wanny. No i ostatnio bardzo podobają mi się aranżacje z wanną prostokątną + baterią podłogową. A piękne wanny wolnostojące to kosmos cenowy - od 6-8 tysięcy, chyba bałabym się kupić taką za 2-4 tysiące bez "pomacania" w realu, bo nie wiem, jak sprawdzają się te wszystkie konglomeraty/ marmury dolomitowe. Baterię sprowadzałam przez znajomych z zagranicy niestety! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 14.08.2012 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2012 Ja też mam mieć tv na tej samej ścianie, co kominek - nie skaczę z radości, ale nie ma innej opcji. Jeszcze nie przemyślałam, jak ma to dokładnie wyglądać - ale chyba najlepiej, jak radzi Pestka, zgrać poziomy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata Weronika 14.08.2012 11:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2012 Beata, przeprowadzkę planujemy za rok - tynki i wylewki powinny schnąć co najmniej parę miesięcy, zwłaszcza pod drewno. oooo widzisz, jakie jesteśmy zgodne w sprawie wanny wolnostojącej! U nas też oczywiście będzie prysznic (w dolnej łazience), ale jednak raczej wygrają kwestie praktyczne dot. wanny. No i ostatnio bardzo podobają mi się aranżacje z wanną prostokątną + baterią podłogową. A piękne wanny wolnostojące to kosmos cenowy - od 6-8 tysięcy, chyba bałabym się kupić taką za 2-4 tysiące bez "pomacania" w realu, bo nie wiem, jak sprawdzają się te wszystkie konglomeraty/ marmury dolomitowe. Baterię sprowadzałam przez znajomych z zagranicy niestety! Masz racje - ceny sa straszne czego zupelnie nie rozumiem, zawsze jak cos jest nowe to musi 3 razy wiecej kosztowac?? My wolnostojacej jeszcze nie mamy jak przyjdzie do placenia to bedzie bardzo bolalo pewnie. A moze zdecyduje sie na taka jak Ty. Kolo ma jedna ładną. Do przemyslenia jeszcze. Pewnie z Anglii? Na ebayu sa super ceny takich baterii. My bedziemy miec wylewke anhydrytowa wiec nie musimy czekac. I zaraz po wylaniu lecimy dalej.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata Weronika 14.08.2012 11:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2012 (edytowane) Znaczy TV i kominek dokladnie w jednej linij? To TV bedzie za nisko mysle... Cos takiego tez odpada bo szyja bedzie bolec od zadzierania glowy. To jest tez realizacja Kraszewskiej: I jeszcze jedno zdjecie: Edytowane 14 Sierpnia 2012 przez Beata Weronika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 14.08.2012 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2012 Znaczy TV i kominek dokladnie w jednej linij? To TV bedzie za nisko mysle...[ATTACH=CONFIG]131130[/ATTACH] Cos takiego tez odpada bo szyja bedzie bolec od zadzierania glowy. To jest tez realizacja Kraszewskiej: [ATTACH=CONFIG]131131[/ATTACH] I jeszcze jedno zdjecie: [ATTACH=CONFIG]131132[/ATTACH] Polukałam sobie na te Kraszewskie i wpadł mi do głowy pomysł. Środkowe zdjęcie z taką jakby wnęką. jakby tak u Ciebie zrobić coś takiego. Cały pas od półki do sufitu drewniany z poziomo ułożonych tych samych desek co podłoga i panel zsuwany z góry, który zakryje wnękę z tym meblem-tv i, gdy nie będziecie chcieli go wszem i wobec pokazywać. Kombinuję, bo TV to okropny ozdobnik. A tym sposobem moglibyście go umieścić dokładnie na wysokości wzroku i tylko odsłaniać do oglądania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata Weronika 14.08.2012 13:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2012 Polukałam sobie na te Kraszewskie i wpadł mi do głowy pomysł. Środkowe zdjęcie z taką jakby wnęką. jakby tak u Ciebie zrobić coś takiego. Cały pas od półki do sufitu drewniany z poziomo ułożonych tych samych desek co podłoga i panel zsuwany z góry, który zakryje wnękę z tym meblem-tv i, gdy nie będziecie chcieli go wszem i wobec pokazywać. Kombinuję, bo TV to okropny ozdobnik. A tym sposobem moglibyście go umieścić dokładnie na wysokości wzroku i tylko odsłaniać do oglądania. Hmm, chyba nie. Nie chce chyba jeszcze czegos wprowadzac na tej scianie. Chyba drewno srednio mi sie widzi. Jak pokazalam mezowi ta realizacje Kraszewskiej z czarna sciana chcial zrobic to samo u nas ale pozniej stwierdzilismy ze zdecydowanie za ciezko to by u nas wygladalo. Ja chce lekki salon o ile to jeszcze mozliwe - mamy schody w salonie ktore sa bardzo dominujace. Mamy miec tez cegle na dluuuugiej scianie i jeszcze komin do obudowy kuchenny. Drewna nie chce juz wprowadzac. Czemu nie widzi Ci sie Pestko tv na jednej scianie z kominkiem? Na przyklad z tego trzeciego zdjecia ktore wkleilam? Dla mnie to nie wyglada zle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 14.08.2012 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2012 Tv konkuruje z kominkiem, który jest na dodatek mniejszy. A może opraw go jak obraz http://www.wnetrza.webzine.pl/telewizor-jak-obraz/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata Weronika 14.08.2012 19:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2012 Tak to wyglada obecnie Obrazu z TV tez niebardzo chce robic. Nie chce udawac ze TV to nie TV. Niech sobie wisi a co tam, tylko na jakiej wysokosci. Oto jest pytanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 14.08.2012 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2012 Wiesz co, jak będzie kominek na miejscu, wytnij stosownej wielkości karton i suwaj nim po ścianie. Ustalisz i będziesz zadowolona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 14.08.2012 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2012 (edytowane) A ja mam takie propozycje po pierwsze 1.jeżeli chciałabyś taki kominek jak ode mnie z inspiracji z tą szarą półką-też mi się ten kominek podoba to daj TV tak,że dolna linia TV zaczyna się na środku wkładu.2.Możesz zrobić tak jak u Anuli .Ona dała TV na ściance ,a za ścianką schody http://forum.muratordom.pl/showthread.php?163255-Dziennik-Anuli/page11 wtedy nie masz TV przy kominku. Edytowane 15 Sierpnia 2012 przez Barbara74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata Weronika 16.08.2012 05:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 (edytowane) A ja mam takie propozycje po pierwsze 1.jeżeli chciałabyś taki kominek jak ode mnie z inspiracji z tą szarą półką-też mi się ten kominek podoba to daj TV tak,że dolna linia TV zaczyna się na środku wkładu. 2.Możesz zrobić tak jak u Anuli .Ona dała TV na ściance ,a za ścianką schody http://forum.muratordom.pl/showthread.php?163255-Dziennik-Anuli/page11 wtedy nie masz TV przy kominku. Dom Anuli znam bardzo dobrze Mieszka w sumie niedaleko nas No na pomysl TV pod schodami patrz nie wpadlam! Ale to juz niestety nie do naprawienia, kable sa w scianie z kominkiem pod tv to raz a dwa ze pod schodami sie chyba nie da bo jak pojdzie wylewka czyli jeszcze 7 cm do gory to trzeba by tv powiesic prawie przy samej scianie z kominkiem. Poza tym nie mialabym przejscia juz chyba do jadalnio-biblioteki. No i na przeciwko tv bylyby okna.. TV zostanie na scianie z kominkiem. Idealnie byloby miec dwie strefy tak jak u Ciebie Basiu ale sie nie da Edytowane 16 Sierpnia 2012 przez Beata Weronika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 16.08.2012 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 Słuchaj u mnie kominek ma kable na TV nie tak jak Pestka pokazała ,tylko od tej strony patrzącego na te wizualki.Fajny pomysł Pestki,ale własnie tam mamy okna i też boję się tego światła,aczkolwiek tego nie wykluczam.W każdym razie kominek i TV wstępnie zaplanowane na ścianie prostopadłej.Jadę na budowę i porobię zdjęcia salonu.Kombinuj póki możesz ,bo jeszcze się da.Zrób tak jak ci będzie wygodniej.Jedź na budowę i usłysz Wasze głosy i wyobraź sobie jak mieszkasz,to jest do zrealizowania jak dziecko śpii i nikt Ci nie przeszkadza.Masz jakiegoś doradcę w sensie mama,siostra lub koleżanka?Warto też wysłuchać pomysłów innych i je przeanalizować.Ale widzę,że mąż jest doradcą ,głowa do góry.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 16.08.2012 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 Beata,dom ma być przede wszystkim wygodny i praktyczny, a dopiero potem piękny - więc jeśli tak dobraliście umiejscowienie tv + kominka, to znaczy, że tak dla Was jest najlepiej.U mnie będzie dokładnie tak samo - na środku kominek, z boku tv.i jakoś to przeżyję, choć wzbraniałam się rękami i nogami, ale po przeanalizowaniu wszelkich opcji wyszło nam, że jedynie ta.i wiesz co, gdy dojdą meble - kanapy, stolik, lampy, jakieś dekoracje - wtedy wszystko nabierze ostatecznego kształtu. Zobacz setki możliwości przy takim układzie - może coś wybierzesz - wpisz w google po prostu: TV AND FIREPLACE ON SAME WALL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata Weronika 16.08.2012 13:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 Beata, dom ma być przede wszystkim wygodny i praktyczny, a dopiero potem piękny - więc jeśli tak dobraliście umiejscowienie tv + kominka, to znaczy, że tak dla Was jest najlepiej. U mnie będzie dokładnie tak samo - na środku kominek, z boku tv. i jakoś to przeżyję, choć wzbraniałam się rękami i nogami, ale po przeanalizowaniu wszelkich opcji wyszło nam, że jedynie ta. i wiesz co, gdy dojdą meble - kanapy, stolik, lampy, jakieś dekoracje - wtedy wszystko nabierze ostatecznego kształtu. Zobacz setki możliwości przy takim układzie - może coś wybierzesz - wpisz w google po prostu: TV AND FIREPLACE ON SAME WALL Masz rację jak dojda kanapy bedzie super Zrobilsmy gniazdo w podlodze i bedziemy miec za kanapa lampe stojaca Ale taki kominek mi sie bardzo podoba, i to okno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 17.08.2012 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2012 Ja też planuję lampy stojące, jedną lub dwie!Tyle, że nie zrobiliśmy gniazd w podłodze, z uwagi na podłogówkę - ale niziutko nad listwami przypodłogowymi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata Weronika 17.08.2012 11:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2012 Sharlotka, my wszedzie mamy podlogowke i gniazdo jest rowno ze styropianem pod wylewka. Rurki "otoczyły" to gniazdo. Wlasnie wrocilam z budowy. Jaka tam cudna cisza W Warszawie pracuje i mysle ze tymbardziej ta roznica hałasu bedzie odczuwalna. Tam gdzie bedziemy mieszkac jest zielono i cicho Tylko te dojazdy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 17.08.2012 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2012 Weronika, spokojnie 2 lata jeździłam 2 stacje za Zalesiem do W-wy - 48 minut koleją i jestem pod Pałacem. Ty masz też autobusy. Całkiem przyjemnie i książkę można poczytać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts