Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Beata i Kris dziennik budowy

Recommended Posts

ja miałam dać szary wpadający w niebieski,ale ponieważ fuga w cegłach będzie szara zdecydowałam się na szary,który ` cegłą wygląda fajnie.Szary to baza a dodatki potem z roku na rok zrobią swoje.

Męczy mnie też sypialnia,bo tam chciałąbym kolory ziemi ,mam zasłony,któ®e chcę tam dać i muszę połączyć w całość.

Pokaz zasłony :)

A moze beż na ściany?

Albo niebieski?

Albo szary?

9cfcbdf2bfb3246c.jpgLS001.jpg4949740160_c4603542a9.jpg

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Beata zasłony kupiłam kiedyś w LM.Są w kolorze kawy z mlekiem ,ale głównie uwielbiam u nich to ,że są w nich powycinane dziurki i tworzą chyba regularne kwaiatki.W każdym razie światło w ciągu dnia fantastycznie przebija i jest bardzo ciekawy efekt.Natomiast nocą super wyglądają od zewnatrz bo światło przebija ,ja wcześniej nad sypialnia się nie zastanawiałam,bo wiadomo drzwi,kuchnia ,łązienki ważniejsze a sypialnią można się zawsze zająć.

Ale skoro kupuję drogą farbę to wolałabym nie kombinować .No poza tym w końcu i na sypialnie musi przyjść pora.

Ogólnie moja kolorystyka to kolory ziemi ,bądż właśnie błękit,beż ,szary ,krem.

Dzisiaj poszukam sobie czegoś na houzzie ,a w swoich inspiracjach mam kilka:4.jpgObrazek%25209.pnggaslpaintpalette08januf5.jpgta trzecia chyba za zimna

bia%25C5%2582a%2520sypialnia%2520metalowy%2520sto%25C5%2582ek%2520deski%2520pod%25C5%2582ogowe%2520dobre%2520projekty-blog.jpgta za biała ale piękna

W sumie nie wiem .Mam dębową podłogę ,białe drzwi ,

Beata witam się u Ciebie i cieszę się, że tu trafiłam :) będę podglądać :yes:

Moorello witam :) Ja Ciebie podczytuję już długo :) ale się nie ujawniałam. Masz super domek. Zazdroszcze dachu. Tez taki chcialam miec ale architekt przekonywal ze to jest nowosc i radzi zrobic dach po staremu czyli nie do sciany domu tylko pociągnać dłuzej. Architekt generalnie baaardzo zachowawczy a my wtedy kompletnie dziecięco zieloni byliśmy... Szkoda. Wielka. Teraz po ptakach juz jest.

Zaluje ze nie mam oddzielnie komentarzy i dzienniki ale teraz tez na to juz za pozno. Zle sie czyta tak wszystko jednym ciagiem.

Hej Beata!!

jak wybory, zakupy, decyzje wnętrzarskie?

U mnie pomalutku się wszystko klaruje:) - nie miotam się jak dziki lew w klatce, tylko raczej już wiem, czego chcę:)

Czytałam u Bami o wannie za 11 tysięcy - to też nie mój przedział cenowy - już taką za 3-4 tysiące uważam za drogą i "wymyślną", kusi mnie Marmite, ale muszę zobaczyć je na żywo.

Dzięki Beata :) nie zaluj dachu, bo my mieliśmy z nim same problemy i nie wiem, jak dalej pójdzie ;) u Ciebie zapowiadaja się ładne wnętrza, już kilka rzeczy mnie zainspirowało :yes: i zazdroszczę tempa i jasności co do koncepcji, bo jak to Sharlotka ladnie powiedziała, ja miotam się jak lew w klatce...

Bylismy dzis w Zielonce zobaczyc Rite. I bierzemy ją. Pewnie lepsza byłaby z wysokim zagłówkiem ale ta jest delikatniejsza niz inne wolnostojące i jest stosunkowo niska a mi sie taka podoba. Nie jest bynajmniej dominujaca. Kolor ceramiki tez jest ok. Ta o ktorej pisalam wczesniej z LM jest zdecydowanie kremowa.

Do tego bedzie subway 2.0 tez tam zamowimy - korzystnie cenowo wychodzi. Brakuje dwóch umywalek nablatowych. V&B odpada, za drogi a catalano tez nie wychodzi mniej niz 800 zl za umywalke niestety :(

Lece szukac czegos.

Sharlotko - pisalam ze mamy juz cegle na scianie ale fuga byla za zolta, udalo sie ja wymienic i teraz bedzie sie z nia maz albo tesc meczyc.

Wybieralismy tez AGD do kuchni dzis. Z piekarnikiem mam zagwozdke. Ide szperac w internecie :)

Maz zrobil tez ledy w korytarzu i wyszlo super :)

Bylismy dzis w Zielonce zobaczyc Rite. I bierzemy ją. Pewnie lepsza byłaby z wysokim zagłówkiem ale ta jest delikatniejsza niz inne wolnostojące i jest stosunkowo niska a mi sie taka podoba. Nie jest bynajmniej dominujaca. Kolor ceramiki tez jest ok. Ta o ktorej pisalam wczesniej z LM jest zdecydowanie kremowa.

Do tego bedzie subway 2.0 tez tam zamowimy - korzystnie cenowo wychodzi. Brakuje dwóch umywalek nablatowych. V&B odpada, za drogi a catalano tez nie wychodzi mniej niz 800 zl za umywalke niestety :(

Lece szukac czegos.

Sharlotko - pisalam ze mamy juz cegle na scianie ale fuga byla za zolta, udalo sie ja wymienic i teraz bedzie sie z nia maz albo tesc meczyc.

Wybieralismy tez AGD do kuchni dzis. Z piekarnikiem mam zagwozdke. Ide szperac w internecie :)

Maz zrobil tez ledy w korytarzu i wyszlo super :)

Beata, czekałem na Twoją relację z Zielonki - chyba odgryzę sobie ucho, że jej w porę nie namierzyłam. Chociaż... Nie jest jeszcze chyba za późno. Nurtuje mnie grubość rantu -na zdjęciu wydaje się być bardzo cienki. Ile ma cm? Napisz coś jeszcze o tej Ricie, jaki ma odpływ?

Beata, czekałem na Twoją relację z Zielonki - chyba odgryzę sobie ucho, że jej w porę nie namierzyłam. Chociaż... Nie jest jeszcze chyba za późno. Nurtuje mnie grubość rantu -na zdjęciu wydaje się być bardzo cienki. Ile ma cm? Napisz coś jeszcze o tej Ricie, jaki ma odpływ?

Jest cienki ale weszlam do niej i moze dlatego ze jest gleboka bo nisko przy podlodze ma dno to glowa opiera sie o sciane wanny a ja jestem dosc wysoka. Wanna nie jest duza tak jak inne wolnostojace. Najmniejsza z tych ktore widzialam a jednoczesnie cale nogi moglam wyprostowac.

Odplyw ma w wezszej czesci.

Beata,

to super, że jesteś zadowolona z wyboru wanny, chociaż......ja pytałam o Marmite na wnętrzach i wg Gumiśki te wanny nie są dobrej jakości:( -ale może to subiektywna opinia?:(

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?208456-Wanny-Marmite-jakie-opinie

Ja nie widziałam jeszcze "na żywo" żadnej wanny z konglomeratu.

Widziałam za to kilka umywalek z tego materiału - np. firmy ELITA MEBLE - już w sklepach były porysowane i zmatowione:(

Może Marmite używa innego jednak nieco surowca?

W końcu dają 6 lat gwarancji, prawda?

I nie piszę oczywiście tego, by Cię zdenerwować/ podważyć Twoje wybory, wiesz o tym.

Po prostu - spotkałam się z taką opinią, to się nią dzieję, bo obie jesteśmy zainteresowane wannami wolnostojącymi.

Ja nie widziałam jeszcze "na żywo" żadnej wanny z konglomeratu.

Widziałam za to kilka umywalek z tego materiału - np. firmy ELITA MEBLE - już w sklepach były porysowane i zmatowione:(

Może Marmite używa innego jednak nieco surowca?

W końcu dają 6 lat gwarancji, prawda?

I nie piszę oczywiście tego, by Cię zdenerwować/ podważyć Twoje wybory, wiesz o tym.

Po prostu - spotkałam się z taką opinią, to się nią dzieję, bo obie jesteśmy zainteresowane wannami wolnostojącymi.

Sharlotko, dzieki ze przesłałaś mi linka. Widziałam go juz ale nikt nie odpowiadal a widze ze wreszcie udalo sie zdobyc toche informacji.

Wiec tak, w sklepie byla umywalka z konglomeratu i rzeczywiscie licho wygladala a na dodatek podczas transportu ulegla uszkodzeniu - ulamala sie. Pan w sklepie nie polecal umywalek, za to wanna wygladala nie gorzej niz ta ktora ogladalam w LM. Rzeczywiscie nie jest jakos szczegolnie gruba ale ... zastanawiam sie jak moglibysmy ja uszkodzic. Jesli dotrze cala to jakos nie widze mozliwosci uszkodzenia wanny, znaczy ukruszenia jej.

A przebarwien nie boje sie, bedziemy ja czyscic tym co jest zalecone.

Ladna jest naprawde ładna.

Beata,

to super, że jesteś zadowolona z wyboru wanny, chociaż......ja pytałam o Marmite na wnętrzach i wg Gumiśki te wanny nie są dobrej jakości:( -ale może to subiektywna opinia?:(

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?208456-Wanny-Marmite-jakie-opinie

gumisiowej super wyszła ta wanna z mozaiką :-) ciekawe, jakiej wanny "użyła".

Teraz przypomniało mi się, ze fajną wannę wolnostojącą miała też Balbina - ale ona ostatnio nie zagląda na forum