Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Beata i Kris dziennik budowy

Recommended Posts

... No ależ Ty jesteś przygotowana ;)

:)

Hmm, sporo czytałam jak mnie ciąża przybiła do łóżka ale nie az tak znowu duzo. Pomysl budowy domu powstal dwa i pol roku temu. Zaraz po zakupieniu dzialki pobieglismy do architekta a nasza wiedza na temat co chcemy miec byla zerowa. A kurde to droga impreza wiec szkoda ze tak rachu ciachu wszystko u nas przebieglo. Teraz juz zrobilabym inaczej. Wczesniej juz pisalam ze na etapie planowania domu powinnam byla zaplanowac wszystko. Wnetrza tez.

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

:)

Hmm, sporo czytałam jak mnie ciąża przybiła do łóżka ale nie az tak znowu duzo. Pomysl budowy domu powstal dwa i pol roku temu. Zaraz po zakupieniu dzialki pobieglismy do architekta a nasza wiedza na temat co chcemy miec byla zerowa. A kurde to droga impreza wiec szkoda ze tak rachu ciachu wszystko u nas przebieglo. Teraz juz zrobilabym inaczej. Wczesniej juz pisalam ze na etapie planowania domu powinnam byla zaplanowac wszystko. Wnetrza tez.

U nas było podobnie niestety. Hurraimprowizacja, budujemy dom. Teraz to ja bym.... I tu powinna nastąpić długa lista.

ale z drugiej strony myślę, ze zrobiłam wszystko, co mogłam, by plan się udał. To jest mój max. Dotyczy rownież wyboru sprzętów (vide owa wanna). Po prostu wyżej nerek nie podskoczę pracując, budując, prowadząc dom, wychowując małe dzieci ... Dlatego sobie odpuszczam. Ty tez sobie odpuść. Będziesz miała super dom :-)

zawsze można teoretycznie zrobić coś lepiej - i nie ma co się zamartwiać.

Gumisiowa Koło a Balbna cos duuzo drozszego od marmite.

Beata Weronika-faktycznie jestes przygotowana:lol2:

Z okazji nadchodzacego Nowego Roku-zycze Tobie i wszystkim milym paniom tutaj zagladajacym-duuuuuzo zdrowia,spokoju,radosci z dnia codziennego,samych szczerych i zyczliwych ludzi i takich czasem madrzejszych co bys my sie mogly od nich jeszcze czegos nauczyc,trafionych wyborow budowlano-wnetrzarskich i wooooora pieniedzy!!!!!!

Beata Weronika-faktycznie jestes przygotowana:lol2:

Z okazji nadchodzacego Nowego Roku-zycze Tobie i wszystkim milym paniom tutaj zagladajacym-duuuuuzo zdrowia,spokoju,radosci z dnia codziennego,samych szczerych i zyczliwych ludzi i takich czasem madrzejszych co bys my sie mogly od nich jeszcze czegos nauczyc,trafionych wyborow budowlano-wnetrzarskich i wooooora pieniedzy!!!!!!

Jesu Gumisiowa, Ty jakaś wrózka jesteś! Skad wiedziałaś ze tego właśnie potrzebuję najbardziej??? Od poniedziałku przyszłego wracam do roboty. Jeszcze życzcie mi żebym do tego przywykła i nie płakała za dzieckiem.

Dziękuję za życzenia!!!!!!!!!!!!!!

Beatko :)

Zatem...

Życzę Ci szybkiej aklimatyzacji na nowo w pracy i byś nie tęskniła za mocno za Maluszkiem :). Z każdym dniem będzie lepiej :hug:

Życzę Ci w Nowym Roku duuużo pozytywnych wzmocnień byś z większą ufnością patrzyła w przyszłość :). Życzę Ci szczęścia, zdrowia, radości i miłości, bo to zestaw gwarantujący pomyślność :D. BĘDZIE DOBRZE :hug:

http://img507.imageshack.us/img507/3654/happyom.jpg

Beatko :)

Zatem...

Życzę Ci szybkiej aklimatyzacji na nowo w pracy i byś nie tęskniła za mocno za Maluszkiem :). Z każdym dniem będzie lepiej :hug:

Życzę Ci w Nowym Roku duuużo pozytywnych wzmocnień byś z większą ufnością patrzyła w przyszłość :). Życzę Ci szczęścia, zdrowia, radości i miłości, bo to zestaw gwarantujący pomyślność :D. BĘDZIE DOBRZE :hug:

http://img507.imageshack.us/img507/3654/happyom.jpg

No poryczałam się normalnie!! Serio mówie!

Wygląda na to że się tu odkryłam za bardzo bo mnie kurde znacie!

Z większą ufnościa...tak, to życzenia specjalnie dla mnie..

Dziękuję Ci Ewo.

Jesu Gumisiowa, Ty jakaś wrózka jesteś! Skad wiedziałaś ze tego właśnie potrzebuję najbardziej??? Od poniedziałku przyszłego wracam do roboty. Jeszcze życzcie mi żebym do tego przywykła i nie płakała za dzieckiem.

Dziękuję za życzenia!!!!!!!!!!!!!!

Nooooo to tez Ci TEGO ZYCZE;)

Ja na etapie powolnego rozgladania sie za praca-za punkt honoru postawilam sobie powrot do zycia;)w nadchodzacym roku;)

BUZIALKI:hug:

Beato :),

Nie ma niczego złego w tym, że lepiej się poznajemy :). Dzięki temu możemy sobie lepiej pomagać :hug:

Przyszłam zapytać czy kupiłaś już subway'a? Tak sobie myślę, że przy Ricie i tych umywalkach (jeśli faktycznie się na nie zdecydujesz) może przydałoby się coś z delikatniejszą deską?

Może catalano sfera?

http://img03.allegroimg.pl/photos/oryginal/29/12/60/16/2912601613

Źródło

Beato :),

Nie ma niczego złego w tym, że lepiej się poznajemy :). Dzięki temu możemy sobie lepiej pomagać :hug:

Przyszłam zapytać czy kupiłaś już subway'a? Tak sobie myślę, że przy Ricie i tych umywalkach (jeśli faktycznie się na nie zdecydujesz) może przydałoby się coś z delikatniejszą deską?

Może catalano sfera?

http://img03.allegroimg.pl/photos/oryginal/29/12/60/16/2912601613

Źródło

Widzę, że nie tylko mnie się podoba... zwłaszcza ta cienka deska mnie ujęła :-) już nie mogę się doczekać, kiedy przyjdzie (czekam już 2 tyg :-( )

cześć,

witam się nieśmiało i ja w Twoim dzienniku, od jakiegoś czasu podczytuję i bardzo mi się podoba :yes:

Kominek (zwłaszcza zapalony) chyba każdego cieszy :)

pozdrawiam serdecznie!!

Ojej jak miło! Ja Twoj dziennik tez przeczytałam od deski do deski. I tez chcialam przeniesc komentarze z dziennika ale kurde, to duzo roboty.

Witam i czekam na komentarze i opinie i głosy :)

Schody teraz na tapecie. Maz zrobil dwie koncepcje szyby. Jedna zaklada ze mamy dwie szyby zamontowane przy suficie a druga ze jest ich trzy sztuki. O ile wersja z dwoma wydaje sie byc lepsza wizualnie to nie wiem czy nie bedzie za potezna, za ciezka to oczywiscie tez. Wersja z dwoma szybami oznaczalaby ze duza szyba wazy ponad 90 kg.

Umieszcze te rysunki na watku ze schodami tez. schody 1.jpgschody 2.jpgschody.jpg

Edytowane przez Beata Weronika

Beata,

cudny wkład!!!!!!!

Podaj proszę model/ firmę - no jest tak obłędny, że chętnie go od Ciebie skopiuję!!!!

Co do schodów - wiesz, obie wersje są fajne, tak naprawdę nie ma ogromnych różnic. A co fachowcy mówią???

Wkład jest z firmy kratki - 90x45 cm o ile pamietam.

Fachowcy - nie ma takowych. Maz sam bedzie sie z tym zmagal ale nie wiemy ktora wersja bedzie lepsza.

Beata,

Obie wersje są świetne. Ja bym w tym układzie wybrała wersję bardziej ekonomiczną :-) myślałaś o przyciemnianym szkle? Np. Mocca? Grafit?

jak czytam o mężach, którzy np. Sami robią barierkę (zakładam, ze nie jest szklarzem - wtedy to oczywisty mus), to sie zastanawiam, czy ja nie popełniłam jakiegoś błędu ;)