Moorela 05.01.2013 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2013 Beata, Obie wersje są świetne. Ja bym w tym układzie wybrała wersję bardziej ekonomiczną myślałaś o przyciemnianym szkle? Np. Mocca? Grafit? jak czytam o mężach, którzy np. Sami robią barierkę (zakładam, ze nie jest szklarzem - wtedy to oczywisty mus), to sie zastanawiam, czy ja nie popełniłam jakiegoś błędu Hahaha!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata Weronika 05.01.2013 08:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2013 Beata, Obie wersje są świetne. Ja bym w tym układzie wybrała wersję bardziej ekonomiczną myślałaś o przyciemnianym szkle? Np. Mocca? Grafit? jak czytam o mężach, którzy np. Sami robią barierkę (zakładam, ze nie jest szklarzem - wtedy to oczywisty mus), to sie zastanawiam, czy ja nie popełniłam jakiegoś błędu Aj tam świetne. Gdzie jest krytyka? Ekonomiczna bedzie z dwoma szybami chyba bo nie trzeba bedzie wiecej mocowan ale nie wiem czy taka duza szyba moze byc zamocowana jedynie na dwoch mechanizmach. Przyciemniane chyba nie. Ja bym chciala zeby w ogole nie bylo barierki ale tak sie nie da. Najmniej inwazyjne wydaje mi sie bedzie wlasnie to szklo. Daj spokoj, maz ma poprostu zaciecie, majsterkowanie, projektowanie to jego pasja. A Twoj maz pewnie ma inne zalety ktorych moj nie posiada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata Weronika 05.01.2013 08:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2013 Beatko, uściski noworoczne choć spóźnione [ATTACH=CONFIG]158359[/ATTACH] W sprawie barierki do schodów podpytaj Malkul. Oni też sami robili. Pestko, Malkul ma zupelnie cos innego. Nasza ma byc montowana do sufitu. Ja nie wiem tylko czy dac dwie czy trzy szyby. Ktora wersja wyglada wg Was lepiej? Jak zamontowac to maz juz wie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucka6 05.01.2013 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2013 Ja głosuję za 2 szybami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 05.01.2013 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2013 Beata, takie rozwiązanie - z 2 szybami - przynajmniej ja się dopatrzyłam dwóch, nie trzech, na poniższych zdjęciach - zastosowała Katarzyna Arsenowicz: http://www.arsenowicz-design.pl/projekty.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata Weronika 05.01.2013 09:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2013 Sharlotko - o kurde! Zaje...e projekty!! Szkoda ze nasze schody tak nie beda wygladac Zaraz mezowi pokaze. Ale super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 05.01.2013 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2013 Przecież Wasze będą jeszcze ładniejsze, bo dywanowe!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata Weronika 05.01.2013 09:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2013 Przecież Wasze będą jeszcze ładniejsze, bo dywanowe!!! Nie my nie mamy dywanowych. Nasze wygladaja teraz tak I szyby beda wisiec dokladnie na takich uchwytach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 05.01.2013 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2013 (edytowane) Daj spokoj, maz ma poprostu zaciecie, majsterkowanie, projektowanie to jego pasja. A Twoj maz pewnie ma inne zalety ktorych moj nie posiada. no dobra, pocieszyłaś mnie przypomniałam sobie, ze jest bardzo inteligentny i dowcipny i świetnie jeździ na nartach... I jest podobny do Daniela Craiga Ale barierki nie zrobi... A wracając do barierki, nadal sie upieram, że będzie świetna i nie wymaga krytyki Edytowane 5 Stycznia 2013 przez bami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 05.01.2013 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2013 Beatko, pisząc o Malkul myślałam, że możecie uzyskać poradę jaką szybę zastosować. W sensie grubość i rodzaj.Co do ilości płaszczyzn ja bym podzieliła długość widocznych z salonu schodów na proporcjonalne części i wtedy stwierdziła jak to jest pod względem efektu wizualnego. Macie 16 stopni, które trzeba brać pod uwagę jeśli szyba miałaby zaczynać się od 1-szego stopnia. 17-ty jako mało widoczny olewamy. Zresztą pewnie i tak podwieszany sufit go przykryje. Na moich schodach poręcz ma się zaczynać od 4-go stopnia ze względu na lekkość wyglądu. Może Wasze schodki obudować szybą też dopiero od 4-go. Wtedy zostałoby 13 stopni do podziału na 2 płaszczyzny szyb. Będą lżejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata Weronika 05.01.2013 18:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2013 no dobra, pocieszyłaś mnie przypomniałam sobie, ze jest bardzo inteligentny i dowcipny i świetnie jeździ na nartach... I jest podobny do Daniela Craiga Ale barierki nie zrobi... A wracając do barierki, nadal sie upieram, że będzie świetna i nie wymaga krytyki No widzisz! A moj nie jezdzi na nartach wcale Daniela Craiga rowniez nie przypomina ale ja zakochałam się w jego talencie i pasji do tworzenia a że Danielem ani Bradem nie jest to zupelnie mi to nie przeszkadza :) Dzis zamarkował dwie syby sznurkami i ta druga bylaby potezna. Boimy sie ze jakby sie spierniczyla to bylaby katastrofa a na dwoch uchwytach mogloby sie tak stac wiec beda chyba trzy. PESTKO - mamy 19 stopni ale racja ze chyba trzech nie widac wiec zostaje tak jak pisalas 16. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 05.01.2013 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2013 Beatko, zajrzyj do wątku schodowego. Coś tam dla Ciebie zostawiłam do przemyślenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 06.01.2013 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 Ewa maz zachwycony tym kibelkiem. Musze go zobaczyc. Czy on jest wygodny? Beato, ja niestety nie wiem czy jest wygodny, bo go nie posiadam . Jedynie do Twojej wanny wydał mi się bardziej adekwatny wizualnie (chodzi o cienki rant wanny i cienką deskę do niego nawiązującą. Podobnie szłabym w brzegach umywalki). Bami z pewnością podzieli się swoimi wrażeniami . Wkład piękny. Od razu zrobiło się cieplej, a schody świetne. Nie zarejestrowałam wcześniej, że Twoje będą takie "lewitujące" . Wyglądają super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 06.01.2013 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 Beata, przenoszę ze schodowego wątku.Bardzo mnie niepokoi, że chcecie montować szybę przy takiej amplitudzie drgań schodów. Nawet szyba typu opisanego przez KAISERa w poście #2614 może tego nie wytrzymać. Uważam, że po bliżej nieokreślonym czasie trzaśnie jak nic. 0,5 cm bujania się w górę i w dół + rezonans = duże ryzyko. W Toronto jest kapitalne muzeum techniki. Jest tam m.in. most wiszący, na którym sprawdziłam jak działa rezonans przy zwyczajnym chodzeniu. Jak prędko nawet idąc ostrożnie można go rozbujać. Już po 3 krokach czuło się huśtawkę. A kiedy szły na przeciw siebie dwie osoby, było jak na pokładzie statku. Wiem, że ten most celowo reagował trochę mocniej niż to się dzieje w praktyce. Jednak zadziałało na moją wyobraźnię i do dziś pamiętam wrażenie miękkich kolan. Biegać po nim nie mogłam zupełnie. Wyobraź sobie jakie naprężenia zadziałają na szybę przymocowaną do 2 stopni (2 pomiędzy nimi zaznaczyłaś jako wolne od mocowania), gdy 2 osoby będą korzystać ze schodów równocześnie – jedna stanie na górny, a zaraz po tym druga stanie na dolny stopień. Górny stopień zwolniony z nacisku już odbije do góry, a dolny będzie wtedy akurat naginany w dół. To daje razem amplitudę 1 cm, a może nawet więcej. Dodaj drgania przy powrocie do stanu spoczynku. Macie małe dziecko. Co będzie jak podrośnie i zacznie biegać po schodach. Jak przyjdą koledzy i poszaleją. Wy także obawiam się, że nie będziecie zawiadamiać „Uwaga, idę po schodach”. Myślę, że szyba jest bardziej niebezpieczna niż inne rodzaje balustrady.Ja bym dała sobie spokój z szybą i zastosowała pręty z postu #2606 One dodatkowo wzmocnią schody, a rozbrykany maluch na pewno pomiędzy nimi się nie zmieści i nie spadnie. Piękną cegłę i schody będzie doskonale widać. Powiem nawet, że takie pręty bardziej pasują do nich niż szyba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 08.01.2013 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 Beatko popatrz jakie grubasy świetne. Nie mów mi, że Twoich schodków nie da się tak obudować. Prześwit na pewno będzie dostateczny. Co tam słychać, jakieś nowe decyzje ? Coś się schodowo wyjaśniło ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata Weronika 08.01.2013 17:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 [ATTACH=CONFIG]159183[/ATTACH] Beatko popatrz jakie grubasy świetne. Nie mów mi, że Twoich schodków nie da się tak obudować. Prześwit na pewno będzie dostateczny. Co tam słychać, jakieś nowe decyzje ? Coś się schodowo wyjaśniło ? Pokaze mezowi, piekne sa a takie jak my mielibysmy miec w porownaniu do tych duzo gorzej wygladaja. Maz zamowil uchwyty i juz zamontowal na trzy szyby. Od Kaisera wyceny nie bralam bo 15 tys na balustrade nie mozemy wydac. W ogole to jakiej irracjonalne mi sie wydaje takie kwoty. W koncu miedzy Bogiem a prawda to to ma byc porecz uzytkowa a nie dzielo sztuki. Oczywiscie ze sa piekne, oczywiscie ze bym chciala takie miec, oczywiscie ze cieszyly by moje oko ale moze w kolejnym zyciu, moze jak wygram w totolotka. Dziewczyny - wrocilam do pracy. MASAKRA Jest okropnie. Mam doła jak stad do Nowego Jorku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 08.01.2013 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 Heloł Beata,przyszłam Cię pocieszyć - pierwszy dzień po powrocie do pracy jest zazwyczaj straszny, może jutro już będzie lepiej???OBY - TEGO CI ŻYCZĘ!!!! Balustrady szklane są koszmarne drogie - ja też wiem, że w naszym przypadku byłoby to co najmniej 10 tysięcy - dla mnie to lekki absurd, bo za tyle można mieć piękne dębowe schody! (no nie dywanowe ani lewitujące, ale policzkowe czy na jednej belce). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 08.01.2013 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 Heloł Beata, przyszłam Cię pocieszyć - pierwszy dzień po powrocie do pracy jest zazwyczaj straszny, może jutro już będzie lepiej??? OBY - TEGO CI ŻYCZĘ!!!! Balustrady szklane są koszmarne drogie - ja też wiem, że w naszym przypadku byłoby to co najmniej 10 tysięcy - dla mnie to lekki absurd, bo za tyle można mieć piękne dębowe schody! (no nie dywanowe ani lewitujące, ale policzkowe czy na jednej belce). Kaiser nie jest tani. Nawet powiedziałaby, że ma ceny wyższe niż z górnej części średnich. Malkul na swoje balustrady dostała wycenę 30 tys. Jak się jej mąż zabrał do tego, to mają śliczne balustrady ze szkłem za 1/6 tej ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 08.01.2013 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 Pokaze mezowi, piekne sa a takie jak my mielibysmy miec w porownaniu do tych duzo gorzej wygladaja. Maz zamowil uchwyty i juz zamontowal na trzy szyby. Od Kaisera wyceny nie bralam bo 15 tys na balustrade nie mozemy wydac. W ogole to jakiej irracjonalne mi sie wydaje takie kwoty. W koncu miedzy Bogiem a prawda to to ma byc porecz uzytkowa a nie dzielo sztuki. Oczywiscie ze sa piekne, oczywiscie ze bym chciala takie miec, oczywiscie ze cieszyly by moje oko ale moze w kolejnym zyciu, moze jak wygram w totolotka. Dziewczyny - wrocilam do pracy. MASAKRA Jest okropnie. Mam doła jak stad do Nowego Jorku. Pokażesz zdjęcia, jak to wygląda na dole i u góry. Beata, przyszedł mi pomysł do głowy na oklejenie Twoich schodów. Zara pokarzę takie na szybko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 08.01.2013 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 Dziewczyny - wrocilam do pracy. MASAKRA Jest okropnie. Mam doła jak stad do Nowego Jorku. Beatko, . Pomyśl sobie, ile mam i dzieci przez to przeszło... z dnia na dzień będzie lepiej. Jak zobaczysz, że Mały jest bezpieczny i zadowolony, będzie Ci łatwiej Potrzebujecie czasu, to dopiero jeden dzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts