ivy17 21.01.2013 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 Tak wyglada sciana z kominkiem[ATTACH=CONFIG]163217[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]163218[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]163219[/ATTACH] a gdzie wy macie komin, znaczy gdzie jest podłaczona ta rura od kominka ?? a co bedzie za tą ścianą ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 21.01.2013 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 Za ścianą mają jadalnio-bibliotekę. Komin – to problem, o który też miałam zapytać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 21.01.2013 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 Za ścianą mają jadalnio-bibliotekę. Komin – to problem, o który też miałam zapytać. dzięki bo ja własnie w moim salonie gdzie nie miało być kominka zastanawiam się po cichu nad nim...tylko własnie tam gdzie mam komin to nie bardzo mi pasuje a ze sie ni znam na kominkach to podpytuje tu, bo widze ze gdzies ta rura idzie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata Weronika 21.01.2013 13:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 (edytowane) dzięki bo ja własnie w moim salonie gdzie nie miało być kominka zastanawiam się po cichu nad nim...tylko własnie tam gdzie mam komin to nie bardzo mi pasuje a ze sie ni znam na kominkach to podpytuje tu, bo widze ze gdzies ta rura idzie.... Ta rura idzie do komina, w stropie jest dziura na rure a dalej to juz komin. Za sciana bedzie stol i kiedys regal na ksiazki. Edytowane 12 Maja 2013 przez Beata Weronika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 21.01.2013 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 Beata, widzę jedno lekarstwo na problem wygody korzystania z salonu, kominka, TV i funkcjonalności pomieszczenia. Muszę to na planie nanieść, ale ten, który zamieściłaś na początku wątku jest w małej rozdzielczości i nie widzę wymiarów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 21.01.2013 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 dzięki bo ja własnie w moim salonie gdzie nie miało być kominka zastanawiam się po cichu nad nim...tylko własnie tam gdzie mam komin to nie bardzo mi pasuje a ze sie ni znam na kominkach to podpytuje tu, bo widze ze gdzies ta rura idzie.... Ivy, takie rzeczy jak brak komina w odpowiednim miejscu można rozwiązać. Pokaż gdzie byś go chciała i gdzie jest najbliższy komin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 21.01.2013 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 (edytowane) Ivy, takie rzeczy jak brak komina w odpowiednim miejscu można rozwiązać. Pokaż gdzie byś go chciała i gdzie jest najbliższy komin. Beatko przepraszam za zaśmiecanie, wrzucę na chwile dla Pestki :hug: potem usunę :rolleyes: tu był planik na czerwono sa zaznaczone kominy a na żółto "strefa" kominkowomożliwa w drugiej cześci był by TV i kanapa Edytowane 21 Stycznia 2013 przez ivy17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 21.01.2013 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 Niiiii..., puść mailem największy plik jaki masz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata Weronika 21.01.2013 14:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 Pestko, a przeslesz mi swojego maila? Iwonko, nie musisz kasowac posta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 21.01.2013 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata Weronika 23.01.2013 11:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 Projekt kuchni bedzie za tydzien a sama kuchnia w polowie marca...To mam miesiac na wyobry kolorystyczne i lazienkowe Pestko, zapomnialas pewnie o mnie? Strasznie ciekawa jestem co tam wymyslilas... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 23.01.2013 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 A gdzie tam nie zapomniałam. Wczoraj cały wieczór buszowałam, bo necie i moich zasobach, żeby znaleźć jakąś pomoc, raczej cos innego niż wymyśliłam i pudło. Wszystko potwierdza to co wymyśliłam. Naniosę na plan i podeślę Ci kilka fotek na poparcie, ale to wieczorkiem. Bo teraz muszę do sklepu, a żeby do sklepu to odśnieżyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 23.01.2013 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 Fajnie, że to tuż tuż!!! Pochwal się wykonawcą kuchni - tu lub na pw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata Weronika 23.01.2013 15:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 Fajnie, że to tuż tuż!!! Pochwal się wykonawcą kuchni - tu lub na pw. Pochwale sie jesli wszystko bedzie ok. OK? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata Weronika 23.01.2013 16:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 A gdzie tam nie zapomniałam. Wczoraj cały wieczór buszowałam, bo necie i moich zasobach, żeby znaleźć jakąś pomoc, raczej cos innego niż wymyśliłam i pudło. Wszystko potwierdza to co wymyśliłam. Naniosę na plan i podeślę Ci kilka fotek na poparcie, ale to wieczorkiem. Bo teraz muszę do sklepu, a żeby do sklepu to odśnieżyć Matko i Córko no umieram z ciekawości. Pestko opisz chociaz juz nie pokazuj prosze bo moze czasu nie masz...Co tam wymyslilas? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 23.01.2013 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 Pochwale sie jesli wszystko bedzie ok. OK? OK:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 23.01.2013 23:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 Beata jTy będziesz cegły przemalowywać,czy tylko z fugami robisz porządek?Bo ja w łązience muszę cegły pomalować i zastanawiam siękiedy ,ale chyba przed fugami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 24.01.2013 01:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 (edytowane) Beata, byłoby wcześniej, ale coś się porobiło na fm i nie wpuszczało mnie na niektóre wątki Przepraszam, że będę pisać prosto z mostu, ale tak mi łatwiej. Kominek wg. mnie macie po złej stronie. Trzeba go przestawić blisko okna. POWODY: jeśli zostanie jak jest, to nic nie da się rozsądnie postawić w salonie; kominek będzie jak zawalidroga przy schodach; zasłoni przejście w znacznym stopniu i będzie to wyglądało jak pomyłka; przestawiony, znajdzie się bardziej centralnie w pomieszczeniu i ciepło będzie bardziej równomiernie rozchodzić się; TV w pobliżu okna będzie łapać odbicia od szkła. Jeśli przestawicie kominek, co jest nadal możliwe, bo wymaga tylko poprowadzenia dłuższej rury do komina i może lekkiej zabudowy pod sufitem, salon zyska. Komfort oglądania tv też będzie znacznie większy, bo bryła kominka zasłoni ekran od strony okna. Większość projektów, które w necie oglądałam, przy ustawieniu kominek + tv na tej samej ścianie prostopadłej do okna, ma kominek bliżej okna. Wklejam te 2 obrazki, bo przy okazji podobają mi się te czarne bryły w jasnym wnętrzu. Ten pierwszy jest prawie jak wymarzony do twojego salonu. Edytowane 24 Stycznia 2013 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata Weronika 24.01.2013 07:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 Beata jTy będziesz cegły przemalowywać,czy tylko z fugami robisz porządek?Bo ja w łązience muszę cegły pomalować i zastanawiam siękiedy ,ale chyba przed fugami Z fugami robie porzadek Cos Ty Basia mase kasy zaplacilam za ta cegle zeby byla wlasnie w TYM kolorze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata Weronika 24.01.2013 07:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 Pestko baardzo dziekuje A czy to nie jest tak ze TV bylaby schowana gdzies pod schodami i ze nie bedzie wygodnie z niej korzystac? A z lewej strony mamy bryle ktora ingeruje mocno w salon. niestety nasza sciana nie jest prostopadla do sciany z cegla, ona jest prostopadla do okien ktore sa pod sporym kontem. Widac to na projekcie. Wtedy bryla z lewej bardzo by byla wysunieta na salon a TV zupelnie nie do korzystania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts