Beata Weronika 24.01.2013 08:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 To sa rysunki meza. Pestko - nie wyglada to dobrze w zadnym przypadku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 24.01.2013 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 Jaką długośc ma ta ściana z kominkiem/ TV ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata Weronika 24.01.2013 09:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 Jaką długośc ma ta ściana z kominkiem/ TV ?? 316 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata Weronika 24.01.2013 22:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 Hop hop Pestko jakies pomysly moze? W sprawie sciany z kominkiem? Tymczasem mam rysunki kuchni. Nie widac na nich frezów wiec bedzie do poprawki. Druga poprawka to blat przy ktorym sa krzesla. Powinien byc szerszy. Ale czy widzicie cos co Wam zgrzyta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 24.01.2013 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 Beata pokaż mi gdzie kraszewska ma mój biały z tym szarym ?w poniedziałek będę kupować farby na ściany to muszę być pewno co chcę,aha montaż kuchni mam w czwartek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 24.01.2013 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 Z fugami robie porzadek Cos Ty Basia mase kasy zaplacilam za ta cegle zeby byla wlasnie w TYM kolorze a jaki to kolor?ecru? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata Weronika 25.01.2013 07:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 Beata pokaż mi gdzie kraszewska ma mój biały z tym szarym ?w poniedziałek będę kupować farby na ściany to muszę być pewno co chcę,aha montaż kuchni mam w czwartek Jest u mnie dwie strony wczesniej. Bami cytowala ta kuchnie. a jaki to kolor?ecru? Ecru tak Ladne sa. jak beda fugi i oswietlenie to tez bedzie inaczej. Basiu - jak widzisz moja kuchnie? Oprocz tego ze jest banalnie prosta i kuzwa droga jak nie wiem co Drozsza od Twojej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 25.01.2013 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 Beata,ta biała zabudowa na wprost to co?Normalnie szafki kuchenne, czy jakieś przejście do innego pomieszczenia? Jaki wybrałaś materiał na fronty?MDF malowany na mat?Szuflady mają system BLUMA? Jak chcesz, podeślę Ci info o mojej wycenie z projektem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 25.01.2013 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 a jaki to kolor?ecru? Ecru, to jak kość słoniowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 25.01.2013 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 Hop hop Pestko jakies pomysly moze? W sprawie sciany z kominkiem? Tymczasem mam rysunki kuchni. Nie widac na nich frezów wiec bedzie do poprawki. Druga poprawka to blat przy ktorym sa krzesla. Powinien byc szerszy. Ale czy widzicie cos co Wam zgrzyta?[ATTACH=CONFIG]164599[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]164600[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]164601[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]164602[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]164603[/ATTACH] Beatko byłam wczoraj u Ciebie patrzyłam. Kombinuję jak Ci pomóc w kwestii kominek-schody-tv. W Twojej kuchni przeszkadza mi prześwit pod barkiem. Wstawiłabym tam przegrodę – może byłaby dobra półka widoczna od strony kuchni. Takie miejsce na kolekcję książek kucharskich, które nie zawsze są w dobrym stanie do pokazywania, a są potrzebne i fajnie jak taka „biblioteczka” w kuchni jest, ożywia i świadczy, że kuchnia jest miłym i lubianym przez domowników miejscem. Obawiam się, że ten prześwit, gdy będzie się w stronę kuchni patrzyło z dalszej odległości, stworzy wrażenie bałaganu. Bałagan w sensie, że widać gąszcz nóg hookerów a za nimi poziome podziały szuflad. Poza tym ta dziura pod spodem wywołuje u mnie skojarzenie z dostawionym stołem. Jakoś tak pomyślałam wygląda przypadkowo, jakby zabrakło pomysłu, nie jest całością z resztą kuchni. I... daj jedną długą półkę nad oknem. A... i jeszcze ściana od strony salonu powinna być w tym samym kolorze co kominkowa – optuję za antracytowym, albo czarnym jak granit. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata Weronika 25.01.2013 15:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 O kurcze Pestko chyba prawde mowisz...Czekaj to poprosze tego goscia zeby zrobil zamiast stolu taka wyspe jak ma Basia moze? Ale musi miec wciecie zeby moc przy niej siedziec po obu stronach i to dosc glebokie. TO nie bedzie glupio wygladac? Bo to nie ma byc miejsce na takie od czasu do czasu posiedzenie tylko my pewnie tam sniadania jesc bedziemy i obiady. Jadalnia to pewnie w weekendy bedzie uzywana.Polka nad oknem tak, bedzie, nie wiem tylko do ktorego momentu. Fornirowana debowa. Widzialam taka u tego stolarza. Przepiekny ma fornir. Nie zalany tak na gladko tylko widac rzeczywiscie strukture drewna.Komin ten przy kuchni tak, bedzie pomalowany ale antracyt? Nie za ciezko taki czarny słup? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 25.01.2013 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 Pod stołem po środku wystarczy zainstalować 30 cm szerokości półkę plecami do salonu. Jak będziesz miała kuchnię zainstalowaną, zrób fotkę stojąc przy kominku i pokaż. Poprzymierzamy kolory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata Weronika 25.01.2013 16:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 Pod stołem po środku wystarczy zainstalować 30 cm szerokości półkę plecami do salonu. Jak będziesz miała kuchnię zainstalowaną, zrób fotkę stojąc przy kominku i pokaż. Poprzymierzamy kolory Dobrze Pestko my nie bedziemy miec hokerow tylko krzesla podwyzszone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 25.01.2013 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 (edytowane) Dobrze Pestko my nie bedziemy miec hokerow tylko krzesla podwyzszone. No, to tym bardziej 16 nóg A wybrałaś już te krzesełka ? Zajrzyj tutaj http://www.pagedmeble.pl/Galeria-produktow-Taborety Można u nich krzesła i takie podwyższone krzesła-hookery skompletować Edytowane 25 Stycznia 2013 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 25.01.2013 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 dziewczyny muszę jechać ,będę wieczorkiem,ale tak na szybko.Ja też prześwitów po półwyspami nie lubię,poza tym tam gdzie jest płyta każdy pogłębia blat ,a Ty masz grubą ścianę ,ona pełni jakąś funkcję z drugiej strony?Ja gdybym mogła to bym dała blat ,tam gdzie płyta na min.70 cm.A ty ile tam masz?Jest 60cm? + poszerzenie na krzesła?Czy wiesz co dasz na ścianę nad płytę i jaki okap? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata Weronika 26.01.2013 09:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2013 Ale super zaslony i rolety do salonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 26.01.2013 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2013 Beato, Nie było mnie znowu kilka dni, więc muszę troszkę nadrobić. Nie wiem czy to kwestia techniki wykonania wizki, ale jakoś jej nie czuję. Czytałam uwagi Pesteczki i Basi - zgadzam się z nimi odnośnie miejsca do siedzenia, choć nie robiłabym tam półek otwartych. Będą trudne do utrzymania czystości - szybciej będą się kurzyć, bo będą nisko, a jednocześnie będą gorzej dostępne do sprzątania. Może dać tam tylko fornirowaną płytę, albo kontynuację koloru ściany? Będzie zasłaniała, a jednoczenie zostawi swobodę dla nóg po obu stronach. Nad oknem koniecznie bym coś zamontowała, więc z ulgą przeczytałam, że coś tam planujesz . Płyta troszkę "na wygnaniu" , ale w sumie masz blat roboczy zaraz obok i możesz wygodnie serwować z garnka/patelni na talerze. Jest też schowana, więc nie będzie się rzucała w oczy. Tam chyba planowałaś łupek? Przepraszam, ale wątki mi się mieszają i nie jestem pewna Co do kominka, to faktycznie ciężko... Najbardziej sprawdziłby się u Was kominek dwustronny - wtedy w miejscu proponowanym przez Pestkę byłby idealny i nie zabrałby miejsca w salonie. Nie miałam pojęcia, że takie - ciekawe skądinąd - pomysły na urozmaicenie bryły i przestrzeni tak komplikują potem urządzanie . Pomysł Pestki uważam za bardzo dobry, jeśli jednak nie jesteś przekonana, to może spróbować "wyprostować" tę ściankę choć od strony salonu. Mam tu na myśli taką obudowę k-g, która uczyni ją prostopadłą do schodów. Za kominkiem będziesz mogła zrobić wtedy miejsce na drewno. Coś w tym stylu. Nie ma na tym skali (prawdopodobnie za wielkie wymalowałam), ale jest główna myśl . Od jadalni ściana zostałaby skośna. http://img38.imageshack.us/img38/3167/problemkominkowyk.jpg Tak czy siak gdzieś ten skos wylezie, bo teraz kanapy dostosujesz do prostej ścianki, ale względem okien będą nie teges Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 27.01.2013 00:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 Julianna, ty jak zawsze potrafisz wyciągnąć z naszych pomysłów to co najlepsze i pokazać błędy, których nie zauważamy. Z półką pod blatem masz rację i świetny pomysł, żeby tak postawić ściankę, która będzie kontynuacją koloru ze słupa. Jednak z kominkiem sprawa jest bardzo skomplikowana. Wszystko byłoby dobrze, gdyby ścianka nie kończyła się tak blisko schodów. Można byłoby wtedy zastosować ten pomysł z prostowaniem. Jednak tu efekt będzie taki, że kominek przysunie się jeszcze bardziej do schodów. W sumie uzyskamy efekt mocniejszego „wciśnięcia go pod schody”, a przejście zmniejszy się jeszcze bardziej. Na rysunku ustawiłam – starałam się – kominek jak proponuje Julianna. Czerwony pasek pokazuje jak wąski zrobi się przesmyk.Żółta linia zaznacza gdzie schody i ściana kominkowa będą już tak blisko siebie, że trzeba będzie uważać, żeby nie zaczepić głową. To są moje przypuszczenia tylko. Trzeba sytuację zaaranżować przy pomocy pudeł, lub plyt styropianowych i sprawdzić Dwie propozycje. Nie prostować ściany, ale przenieść kominek w stronę okna. Mam nadzieję, że widać o co chodzi. TV można zamontować tak, żeby dawał się odchylać kątowo od ściany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata Weronika 27.01.2013 07:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 dziewczyny muszę jechać ,będę wieczorkiem,ale tak na szybko.Ja też prześwitów po półwyspami nie lubię, poza tym tam gdzie jest płyta każdy pogłębia blat ,a Ty masz grubą ścianę ,ona pełni jakąś funkcję z drugiej strony? Ja gdybym mogła to bym dała blat ,tam gdzie płyta na min.70 cm.A ty ile tam masz?Jest 60cm? + poszerzenie na krzesła? Czy wiesz co dasz na ścianę nad płytę i jaki okap? Blat z plyta ma 90 cm szerokosci. W ogole to plyta ma byc obudowana tak jak kiedys zalaczalam zdjecia. A co damy nad plyte to nie wiem Cos delikatnego. Moze poprostu tylko szybe? Teraz mam w kuchni szybe a za nia zdjecia robione przeze mnie z Majorki i strasznie ja lubie. Kurcze z tymi przeswitami macie racje.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata Weronika 27.01.2013 08:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 PestkoEwo baaardzo Wam dziekuje! Najpierw kwestia kuchni - czyli uwazacie ze takie rozwiazanie bedzie lepsze. Moze macie racje. Kuchnia z oknem jak nasza bez niczego nad nim. Malo to widac z tej perspektywy ale mi sie podoba... Tak czy inaczej polke zrobimy debowa. Basia jeszcze raz dla Ciebie kolory - szary i RAL9010 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts