Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Beata i Kris dziennik budowy

Recommended Posts

Salon - Pestko, maz markowal wczoraj miejsce, jest ok, nie bedzie sie zawadzac glowa.

Architekt zaplanowal nam ta sciane taki salon.jpgtylko....ze kanapa po prawej nie zmiscilaby sie tam! Bylaby praktycznie na srodku salonu, jej ramie bylob na wysokosci kominka, bez sensu! Taki architekt....

Ewo bedziemy prostowac sciane dokladnie tak jak powiedzialas a krzywizna okien nie bede sie przejmowac. Kanapy beda stac do sciany z cegla i do sciany z TV i kominkiem natomiast ten ukos z oknami potraktujemy jako poszerzenie salonu i juz. Kanapy zawsze chcialam dwie na przeciwko siebie. Niestety...nie w tym domu :( Ale wiecie co, ja juz sie wkurzalam jakis rok temu na to. Jak w ciazy bylam i na budowe jezdzilam to mnie to tak wkurzalo ze za kazdym razem bylam bliska porodu. A teraz juz mi jest wszystko jedno. Chce zeby sie to juz skonczylo i zebysmy mogli tam zamieszkac.

Bedziemy miec Pestko tak kanape ustawiona jak narysowalas.

Edytowane przez Beata Weronika

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Beata czyli Kraszewska rzeczywiście jest dobra ,bo dobrała kolory tak jak ja:lol2:,gdybym wcześniej wiedziała,że dała RAL 9010 mniej bym się stresowała tym kolorem przed zobaczeniem.

Mnie pełno rzeczy wkurza w moim domu,dzieci chcą mieć piętrowe łóżka ,żeby biurko było pod spodem i nie mogą mieć,nie cierpię schodó∑ zabiegowych,mało miejsca na szafę w przedpokoju,poziom kuchni ,jadalni i salonu mógłby być ten sam,wszystko wyłoby bardziej ustawne i bardziej salon wydawałby się większy,garderoba powinna być z łazienką,a nie najpierw garderoba ,a potem łązienka,salon za wąski,ale ...Wspaniali sąsiedzi i piękne widoki,pięknie dookoła,chcemy mieszkać....bez listew przypodłogowych,bez...pełno rzeczy

kocham odśnieżać podjazd,schody...

Salon - Pestko, maz markowal wczoraj miejsce, jest ok, nie bedzie sie zawadzac glowa.

Architekt zaplanowal nam ta sciane tak[ATTACH=CONFIG]165149[/ATTACH] tylko....ze kanapa po prawej nie zmiscilaby sie tam! Bylaby praktycznie na srodku salonu, jej ramie bylob na wysokosci kominka, bez sensu! Taki architekt....

Ewo bedziemy prostowac sciane dokladnie tak jak powiedzialas a krzywizna okien nie bede sie przejmowac. Kanapy beda stac do sciany z cegla i do sciany z TV i kominkiem natomiast ten ukos z oknami potraktujemy jako poszerzenie salonu i juz. Kanapy zawsze chcialam dwie na przeciwko siebie. Niestety...nie w tym domu :( Ale wiecie co, ja juz sie wkurzalam jakis rok temu na to. Jak w ciazy bylam i na budowe jezdzilam to mnie to tak wkurzalo ze za kazdym razem bylam bliska porodu. A teraz juz mi jest wszystko jedno. Chce zeby sie to juz skonczylo i zebysmy mogli tam zamieszkac.

Bedziemy miec Pestko tak kanape ustawiona jak narysowalas.

Beatko, nie widzę tego załącznika.

Cieszę się, że ciut pomogłam znaleźć rozwiązanie.

Kanapy wcale nie muszą stać grzecznie równolegle i prostopadle do ścian. jest nawet taki trend, żeby stawiać skosami.

Spece od Roche Bobois – jednych z najpiękniejszych kanap – proponują m.in. takie ustawienia

roche-bobois-12.jpg Screen shot 2012-11-06 at 9.16.09 PM.jpg Screen shot 2012-11-06 at 9.16.35 PM.jpg Screen shot 2012-11-06 at 9.18.51 PM.jpg

Ja też nie widzę tego załącznika :no:

Czyli kanapa będzie jedna?

Nie wkurzaj się - ślicznie wszystko urządzisz i będziesz zadowolona :).

Powiem Ci, że... te frezy w kuchni strasznie ładne są. Im dłużej patrzę, tym ładniejsze :D.

Ja też nie widzę tego załącznika :no:

Czyli kanapa będzie jedna?

Nie wkurzaj się - ślicznie wszystko urządzisz i będziesz zadowolona :).

Powiem Ci, że... te frezy w kuchni strasznie ładne są. Im dłużej patrzę, tym ładniejsze :D.

Wkeilam zdjecie raz jeszcze i teraz powinno byc juz ok.

Kanapy beda nadal dwie, jedna na przeciwko sciany z tv a druga na przeciwko schodow. Chyba ze jedna tylko na przeciwko tv i fotel. Ale raczej dwie kanapy.

Dzis wybieralismy sprzet AGD. Ciezka sprawa. Chce koniecznie piekarnik z roznem. A takich jest tylko dwa! Whirpool chyba wybierzemy. Zmywarke jednak z polka a nie koszyczkiem na sztućce. A lodowke to chyba Liebherr.

Witaj Beato!!!!:p trafiłam do ciebie od Basi. będziesz mieć piękny domek. Bardzo mi sie podoba i będę podglądać/

już wiem ,że cegła i schody są piękne:p

Jej! Jak miło Moniko :) Witam!! Ja też Cię "znam" :) Fajne jest to forum :)

No co Ty podoba się? A my dziś z mężem rozmawialiśmy za jaką kwotę opłacałoby się nam sprzedać ten dom... Ale robimy dalej. Może za jakiś czas coś wymyślimy. A może nie.

Narazie AGD! :)

Ivy, moj elektryk jest chyba OK (jescze do końca nie testowaliśmy, ale robi dobre wrażenie :) ), jak chcesz to dam Ci namiar

Beata, oglądam sobie Twoje frony i coraz bardziej mi się podobają :yes: zaczynam powoli żałować że nasze takie zwyczajne proste...ale cóż, trudno, moja kuchnia będzie za TYDZIEŃ!!!

W sprawie kominka i TV nie doradzę niestety, bo nie mam takiej wyobrażni ale pestka i julianna super doradzają :)

Iwonko, cała elektryke robił mój mąż w domu więc nie polece Ci nikogo :(

własnie mam tez kogoś kto by mógł mi to zrobic, ale nie wiem jak ugryźć temat potem papierów do elektrowni :sick:

Ivy, moj elektryk jest chyba OK (jescze do końca nie testowaliśmy, ale robi dobre wrażenie :) ), jak chcesz to dam Ci namiar

bardzo proszę :-)

własnie mam tez kogoś kto by mógł mi to zrobic, ale nie wiem jak ugryźć temat potem papierów do elektrowni :sick:

bardzo proszę :-)

Maz ma papiery tez, zrobil sobie specjalnie do tego żeby moc u nas samemu wszystko zrobic ale...okazalo sie ze brakuje mu jednej pieczatki :( Na szczescie mamy już swój prąd i to normalna taryfe! Nie budowlaną!

Beata, oglądam sobie Twoje frony i coraz bardziej mi się podobają :yes: zaczynam powoli żałować że nasze takie zwyczajne proste...ale cóż, trudno, moja kuchnia będzie za TYDZIEŃ!!!

W sprawie kominka i TV nie doradzę niestety, bo nie mam takiej wyobrażni ale pestka i julianna super doradzają :)

O mamo za tydzien! Ale super! Czyli poradziłas sobie z blatem :)

Lece do Ciebie zeby zobaczyc jakie masz AGD :)

Dobrze to wygląda :). Masz tam dużo miejsca na przejście. A Ty jak czujesz - lepiej?

Gratuluję sufitów :).

Ewo, tak, jakoś to musi w koncu byc. Ale dzis naprawde mysle o tym żeby za jakis krótki czas moze sprzedac ten dom i zaczac budowe nowa. To zalezy jeszcze od wielu innych czynnikow ale moze...