ivy17 27.01.2013 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 Maz ma papiery tez, zrobil sobie specjalnie do tego żeby moc u nas samemu wszystko zrobic ale...okazalo sie ze brakuje mu jednej pieczatki Na szczescie mamy już swój prąd i to normalna taryfe! Nie budowlaną! super ja mam kogoś kto mi może zrobic,a le nie ma papierów:sick: muszę kogoś poszukac tylko już boje sie wycen za elektrykę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucka6 27.01.2013 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 O mamo za tydzien! Ale super! Czyli poradziłas sobie z blatem Lece do Ciebie zeby zobaczyc jakie masz AGD no z blatem...slabo sobie poradziłam...tzn czekam wciąż na to, ze mój wykonawca kuchni dokona cudu i dostarczy mi go za darmo czekam na jeszcze jedną wycenę od jego kamieniarza...na razie będzie pewnie bez blatuc, tylko nie do konca wiem jak rozwiążemy kwestię pogrubienia.. Nie jestem pewna czy wypisałam ostateczne AGD w dzienniku, ale typy masz Piekarnik, mikrofalę i zmywarkę w końcu wzięłam Samsunga, płytę Electrolux, lodówkę mam Liebherr, a okap, zlew i baterię Franke...czyli niezły miszmasz Wciąż dumam co z młynkiem, bo jeszcze męża do końca nie przekonałam, a siebie do końca nie zniechęciłam Na razie kombinuję żeby sprowadzić ze Stanów fajny model Insinkerator w cenie zwykłego modelu w Polsce... I mam kłopot z drewnem, może poradzisz ? pozdrawiam serdecznie!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata Weronika 27.01.2013 20:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 super ja mam kogoś kto mi może zrobic,a le nie ma papierów:sick: muszę kogoś poszukac tylko już boje sie wycen za elektrykę 10 tys lekko z materiałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucka6 27.01.2013 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 10 tys lekko z materiałem my chyba płacilismy 35zl za punkt, tylko tych punktów jakoś dużo wyszło.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 27.01.2013 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 U nas też Mój ma papiery i robił wsio sam, ale doprowadzenie do domu zrobił facet z elektrowni. Też nie wiedzieliśmy skąd wziąć takiego speca żeby przystawił pieczątkę i Mój zapytał o rekomendacje w elektrowni. Okazało się, że zgłosił się do nas kierownik robót energetycznych i... zapłaciliśmy za tę przyjemność 3k. Cała jego praca polegała na staniu i patrzeniu jak wzięty do pracy fizycznej Rosjanin kopał 28 metrów rowka, kładł w niego kabel i zasypywał. Potem poszedł do pom. gospodarczego i popatrzył jak tam wszystko wygląda. Koniec Za punkt elektryczny niektórzy biorą nawet 50 zł. pod W-wą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 27.01.2013 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 Salon - Pestko, maz markowal wczoraj miejsce, jest ok, nie bedzie sie zawadzac glowa. Architekt zaplanowal nam ta sciane taki [ATTACH=CONFIG]165317[/ATTACH]tylko....ze kanapa po prawej nie zmiscilaby sie tam! Bylaby praktycznie na srodku salonu, jej ramie bylob na wysokosci kominka, bez sensu! Taki architekt.... Ewo bedziemy prostowac sciane dokladnie tak jak powiedzialas a krzywizna okien nie bede sie przejmowac. Kanapy beda stac do sciany z cegla i do sciany z TV i kominkiem natomiast ten ukos z oknami potraktujemy jako poszerzenie salonu i juz. Kanapy zawsze chcialam dwie na przeciwko siebie. Niestety...nie w tym domu Ale wiecie co, ja juz sie wkurzalam jakis rok temu na to. Jak w ciazy bylam i na budowe jezdzilam to mnie to tak wkurzalo ze za kazdym razem bylam bliska porodu. A teraz juz mi jest wszystko jedno. Chce zeby sie to juz skonczylo i zebysmy mogli tam zamieszkac. Bedziemy miec Pestko tak kanape ustawiona jak narysowalas. Świetnie, że jest dość miejsca. Plecami do schodów zamiast kanapy postawiłabym jakiś odjazdowy fotel, taki jedyny w całym domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata Weronika 27.01.2013 21:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 (edytowane) Pestko masakra 3k! Za nic!Znaczy za kopanie. A rozdzielnie Twój M tez sam zrobil? Edytowane 27 Stycznia 2013 przez Beata Weronika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 27.01.2013 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 Sam, bestia, wsio zrobił. Ja z tego bardzo zadowolona jestem, bo u nas sporo kombinacji. Np. światło mogę i prztyczkiem i pilotem prawie w całym domu zapalać. W łazience, kuchni i wiatrołapie-przedpokoju gaśnie samo po 5 minutach od wyjścia. W kuchni wszystko podzielone na sekcje. Jakby cóś padło, to inne cósie działają dalej. No i komputery – te mają osobną instalację. J. ciągle coś wymyśla, teraz będzie robił w niektórych pomieszczeniach dodatkową instalację na światło diodowe zasilane opcjonalnie z akumulatora. U nas jak są burze, albo mokry śnieg spadnie często są wyłączenia. Kilka razy zdarzyło się 24 godziny – herbatę i wodę do mycia zębów dzięki kominkowi mieliśmy gorącą Dzięki temu, że sam robił, to może przeciągnąć dodatkowe kable w tych rurkach, które już są. Mądrala przewidział i dał większą średnicę Te 3k zabolały, ale ile by kosztowało, gdyby ktoś kładł te kabelki u nas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 28.01.2013 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 Jej! Jak miło Moniko Witam!! Ja też Cię "znam" Fajne jest to forum No co Ty podoba się? A my dziś z mężem rozmawialiśmy za jaką kwotę opłacałoby się nam sprzedać ten dom... Ale robimy dalej. Może za jakiś czas coś wymyślimy. A może nie. Narazie AGD! o co wy dziewczyny z tymi sprzedazami.... bedzie dobrze. Kończ i wprowadzajcie się szybko!!! masz takie fajne pomysły:p Dziewczyny czy takie oświetlenie do salonu nie jest za małe? [ATTACH=CONFIG]165423[/ATTACH] Cienki słupek światła, na przykład 6 sztuk w salonie? Dwie linie po 3 lampki? A to układ podobny do naszego [ATTACH=CONFIG]165424[/ATTACH] wydaje mi się ,że musisz mieć jeszcze do tych tubek lampę stojącą. bo one będą dawać takie nie przytulne światło cześć z rana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata Weronika 28.01.2013 08:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 o co wy dziewczyny z tymi sprzedazami.... bedzie dobrze. Kończ i wprowadzajcie się szybko!!! masz takie fajne pomysły:p wydaje mi się ,że musisz mieć jeszcze do tych tubek lampę stojącą. bo one będą dawać takie nie przytulne światło cześć z rana Hej Monika wczoraj mi sie przypomnialo ze to Ty bez kropek pisalas u Anuli :) Tak dlugo tu juz jestem Probowalam znalesc Twoj salon w dzienniku wczoraj wieczorem bo pamietam dobrze tylko kuchnie ale usnelam Lampa napewno bedzie stojaca ale nie wiem czy takie tubki i tak wystarcza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 28.01.2013 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 beato i ja juz długo jestem . I nadal się utrzymuję na fm:p nie mam zdjęc w komentarzach. usunęlam je tak na wszelki wypadek;) Moje stałe kuleżanki z Fm raczej pamietaja moje wnętrza:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 28.01.2013 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 Beata, a te lampki to jakie mają żarówki i o jakiej sile?Jeśli chodzi o przytulne światło lub nie, to możesz kupować zimne lub ciepłe. Myślę, że bardziej chodzi o moc świecenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata Weronika 28.01.2013 19:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 Sam, bestia, wsio zrobił. Ja z tego bardzo zadowolona jestem, bo u nas sporo kombinacji. Np. światło mogę i prztyczkiem i pilotem prawie w całym domu zapalać. W łazience, kuchni i wiatrołapie-przedpokoju gaśnie samo po 5 minutach od wyjścia. W kuchni wszystko podzielone na sekcje. Jakby cóś padło, to inne cósie działają dalej. No i komputery – te mają osobną instalację. J. ciągle coś wymyśla, teraz będzie robił w niektórych pomieszczeniach dodatkową instalację na światło diodowe zasilane opcjonalnie z akumulatora. U nas jak są burze, albo mokry śnieg spadnie często są wyłączenia. Kilka razy zdarzyło się 24 godziny – herbatę i wodę do mycia zębów dzięki kominkowi mieliśmy gorącą Dzięki temu, że sam robił, to może przeciągnąć dodatkowe kable w tych rurkach, które już są. Mądrala przewidział i dał większą średnicę Te 3k zabolały, ale ile by kosztowało, gdyby ktoś kładł te kabelki u nas Pestko, moj tez sam zrobil rozdzielnie Fajnie ze samo gasnie po 5 min. To wazne jak sa male dzieci w domu chyba tez. Nie wiem czy mojego tak wyszkole zeby gasil za soba swiatlo jak wychodzil z lazienki czy swojego pokoju. Co do swiatelek ktore pokazywalam - napiecie 230 V. To malo czy duzo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 28.01.2013 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 Napięcie normalne. Chodzi o rodzaj żarówek i ile WAT. Żarówki mogą być energooszczędne, halogenowe, diodowe, jarzeniowe.... Energooszczędne, halogeny i diody występują w wersjach światła zimnego i ciepłego. Zimne (niebieskawe) odbieramy jako jaśniejsze, a ciepłe naturalne (żółtawe) jako ciemniejsze. Jeśli do tych lamp można użyć najwyżej 40 WATowej żarówki, to jest to raczej z założenia ciemne ściatło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 28.01.2013 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 Beata ja myślałam aby dać podobne tubki massive nero 8 sztuk, mam salon 4x9.Też się obawiałam czy za mało, nie wiem ,dałam w końcu ,tzn.dam 8 sztuk na duże halogeny,ale najbardziej lubię w salonie oświetlenie niesufitowe.Beata nie mam pojęcia,nie pomogę Ci niestety.Jaką masz powierzchnię salonu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 28.01.2013 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 Trzeba z tymi lampami jak z roślinami.Sprawdzić jaki obszar oświetlają i rozmieścić tak, żeby coś z tego było, a nie tylko gwiazdki świetlne na suficie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata Weronika 29.01.2013 07:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 Dostałam dzis 2 wersje kuchni polki nad oknem brakuje jeszcze. Co sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 29.01.2013 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 Beato bardzo mnei absorbuje ta ściana koło plyty:p rozwiązanie fajne :p:p a nad oknem koniecznie chcesz półkę ???? ja bym jednak chyba nie dawała polki. jak coś to tylko szafki..... albo nic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata Weronika 29.01.2013 15:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 (edytowane) Beato bardzo mnei absorbuje ta ściana koło plyty:p rozwiązanie fajne :p:p a nad oknem koniecznie chcesz półkę ???? ja bym jednak chyba nie dawała polki. jak coś to tylko szafki..... albo nic Monika, to jest kurde komin. I w projekcie on jest pod takim samym kątem jak ta nieszczesna sciana z tv i kominkiem i ilekroc przyjezdzalam na budowe to zemscilam ta krzywizne az ostatnio maz zburzyl ten wystajacy kant i zabetonowal wylewke i mi odrazu lepiej sie zrobilo W ogole to tam bedzie taka budka...taka zabudowa plyty zeby jedzac nie siedziec w garach. Plyte wlasnie chyba wybralismy. Indukcja taka wieksza niz standardowe znaczy szersza. I czarna bo bialej takiej jak chcemy nie ma Z polka to sie jeszcze zobaczy ale ten gosc od kuchni ma exta forniry. Jak zobaczylam to sie zakochalam na zaboj. Moniko, a nie wydaje ci sie ze po tej drugiej stonie od przejscia krzesla beda nam przeszkadzaly? ja sie tego boje.. Edytowane 29 Stycznia 2013 przez Beata Weronika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 29.01.2013 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 Beato chodzi ci o te stolki na wizce??????one są ok. przeciez można bardziej wsunąc:p tą scianę kominowa fornirujesz???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts