Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Beata i Kris dziennik budowy

Recommended Posts

Beato chodzi ci o te stolki na wizce??????

one są ok. przeciez można bardziej wsunąc:p

tą scianę kominowa fornirujesz????

Nie forniruje. To ekstrawagancja na ktora mnie nie stac obecnie. Marze ze kiedys sie odbijemy ale... ja bym chciala miec jeszcze jedno dziecko. Wiec na fornir to pewnie ze 20 nastepnych lat nie bedzie..

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

;)

Nie forniruje. To ekstrawagancja na ktora mnie nie stac obecnie. Marze ze kiedys sie odbijemy ale... ja bym chciala miec jeszcze jedno dziecko. Wiec na fornir to pewnie ze 20 nastepnych lat nie bedzie..
;););););) cos ty!!!!!

przecież masz maluszka teraz/ile ma pol roczku??? i juz nastepne planujesz????

Beata :wiggle: kamyczek do mojego ogródka. Zupełnie jak Twoja ściana między jadalnią a salonem, tyle, że grubsza.

KOMINEK+TV-loftstudio.jpg

loftstudio.pl

To co tu jest ciemne drewniane, moglibyście zrobić w kolorze schodów. Byłoby PIĘKNIE

;);););););) cos ty!!!!!

przecież masz maluszka teraz/ile ma pol roczku??? i juz nastepne planujesz????

Moniko, tak, ja nie jestem najmlodsza juz i 20 lat to ja juz wieki temu skonczylam. Wiec jesli nie chce jako emerytka prowadzic dziecka do komunii to trzeba sie spieszyc..A synek ma 8 miesiecy i wlasnie wlazl w dziure 30 cm miedzy kanapa a sciana :)

Beata :wiggle: kamyczek do mojego ogródka. Zupełnie jak Twoja ściana między jadalnią a salonem, tyle, że grubsza.

[ATTACH=CONFIG]165790[/ATTACH]

loftstudio.pl

To co tu jest ciemne drewniane, moglibyście zrobić w kolorze schodów. Byłoby PIĘKNIE

O mamo PESTKO, ale Ty masz dar do wyszukiwania takich rodzynków.

Ale ta sciana robi wrazenie ciezkiej. I ten beton....chyba nie do nas. Ja zawsze chcialam miec taka polke11-1-1[1].jpg1390.jpgkominek!!!!.jpgthumbs_a1.jpg

A może i na słupie kominkowym i na tym kuchennym wykorzystacie szary łupkowy fornir kamienny http://www.stonart.pl/oferta-kamienny_fornir.php

Miałam to w rękach i mam nawet próbki szarego i czarnego, bo ja go chcę na kominek i cały komin. Gwarantuję, że jest super i można tym samodzielnie wylepić, więc koszt tylko materiału i kleju.

Teraz mają nawet obniżkę na czarny. Jest jeszcze ładniejszy. Chcesz fotki tych próbek?

Łupek filitowy River Black jest skałą dużo bardzej twardą i ścisłą niż popularne łupki kwarcytowe występujące na polskim rynku.

W promocjii oferujemy płytki o grubości 1 cm w poniższych wymiarach i cenach brutto:

30 x 30 cm szlifowany i szczotkowy w cenie 138 zł / m2

30 x 60 cm szlifowany i szczotkowany 150 zł / m2

60 x 60 cm szlifowany i szczotkowany 160 zł / m2

Ilość ograniczona. Promocja trwa do wyczerpania zapasów.

W ofercie posiadamy również płyty o wymiarach ok. 240 x 170 w promocyjnych cenach.

2 cm 180 zł netto / m2

3 cm 240 zł netto / m2

witaj,

podczytuję od dawna - wspaniale będziecie mieszkać; postanowiłem napisać, bo pięknie zapowiada się Twoja kuchnia. Moim zdaniem półka nad oknem jest zbędna. Na wizualizacji projektowej brak czegokolwiek na ścianie (poza oknem oczywiście), stwarza wrażenie przestronności. Także ja obstawiałbym brak półki. No ewentualnie szafki, ale najlepiej zostawić bez niczego.

P.S. idź w stronę pierwszej z kuchni z postu #561 na str. 29.

Edytowane przez greywolf

A może i na słupie kominkowym i na tym kuchennym wykorzystacie szary łupkowy fornir kamienny http://www.stonart.pl/oferta-kamienny_fornir.php

Miałam to w rękach i mam nawet próbki szarego i czarnego, bo ja go chcę na kominek i cały komin. Gwarantuję, że jest super i można tym samodzielnie wylepić, więc koszt tylko materiału i kleju.

Teraz mają nawet obniżkę na czarny. Jest jeszcze ładniejszy. Chcesz fotki tych próbek?

Łupek filitowy River Black jest skałą dużo bardzej twardą i ścisłą niż popularne łupki kwarcytowe występujące na polskim rynku.

W promocjii oferujemy płytki o grubości 1 cm w poniższych wymiarach i cenach brutto:

30 x 30 cm szlifowany i szczotkowy w cenie 138 zł / m2

30 x 60 cm szlifowany i szczotkowany 150 zł / m2

60 x 60 cm szlifowany i szczotkowany 160 zł / m2

Ilość ograniczona. Promocja trwa do wyczerpania zapasów.

W ofercie posiadamy również płyty o wymiarach ok. 240 x 170 w promocyjnych cenach.

2 cm 180 zł netto / m2

3 cm 240 zł netto / m2

OMG - Pestko Black - to wlasnie chce na blat. Wiesz prawda?

Ale myslisz ze nie bedzie to za ciezkie? Taki kamien na dwoch kominach?

Masz zdjecia czarnego?

witaj,

podczytuję od dawna - wspaniale będziecie mieszkać; postanowiłem napisać, bo pięknie zapowiada się Twoja kuchnia. Moim zdaniem półka nad oknem jest zbędna. Na wizualizacji projektowej brak czegokolwiek na ścianie (poza oknem oczywiście), stwarza wrażenie przestronności. Także ja obstawiałbym brak półki. No ewentualnie szafki, ale najlepiej zostawić bez niczego.

P.S. idź w stronę pierwszej z kuchni z postu #561 na str. 29.

greywolf - strasznie mile to co piszesz :)

Dziekuje, to sie okaze czy bedzie ładnie...Czyli ze bez półki. Hmm to zobaczymy jak juz wszystko bedzie.

OMG - Pestko Black - to wlasnie chce na blat. Wiesz prawda?

Ale myslisz ze nie bedzie to za ciezkie? Taki kamien na dwoch kominach?

Masz zdjecia czarnego?

Zdjęcia zrobię jutro przy świetle dziennym, bo z lampą wychodzą okropnie.

Na blaty weź płytki lub całe slaby łupkowe.

Na ścianach możesz położyć płytki albo cieniutkie fornir łupkowy (3 mm grubości).

Ile u ciebie jest między jednym a drugim kominem ?

Na ścianach możesz położyć płytki albo cieniutkie fornir łupkowy (3 mm grubości).

Pestko a blaty tez tam maja? czekaj wejde na ich stone....na żoliborzu sa...trzba tam koniecznie jechac

6,5 metra odleglosci ale Pestko blat i do wysokosci okna ma byc lupek, potem kominek wiec jeszcze komin kuchenny to moze byc too much

I nie zapominaj ze mam cegle na scianie 6 metrowej. To moze byc odrobine za duzo kamienia na jednym poziomie.

Beato to pozno za dzieci się wzięłaś;) ale pewnie jak chcesz więcej niż jedno , to roznica 1-2 lata jest super. dla dzieci..... dla mamy na początku nie:no:

ja juz mam dorosłe dziecko( matura). wcześniejj nie myslałam o drugim, a teraz sama rozumiesz... za duża rożnica wieku:p syn by wyglądał jak tata brata alvbo siostry:p

Monika, ja za pozno poznalam mojego meza :( On mlodszy jest ode mnie 3 lata wiec dla niego w sam raz byl wiek na slub a dla mnie to juz ostatni dzwonek :)

Szybko sie ogarnelismy, zareczyny smigiem, slub, dzialka, ta budowa cholerna, synek a teraz mysle o rodzenstwie dla niego. Wszystko w 4 lata od momentu poznania.

A powiedz nie smutno Twojemu synowi bylo tak w wieku 6-13 lat? Pozniej to mial juz pewnie bliskich kumpli a wczesniej to tak nie bardzo zawiazuje sie przyjaznie. Bo ja jak pomysle ze tak sam bidulek bedzie z nami w tym domu to mi sie przykro robi. Z drugiej strony rodzenstwo nie zawsze zapewnia super rozrywke..

Matura! O wow. To sie stresujesz pewnie. Ja bede!

Beata, ta druga wersja też fajna, może rzeczywiście lepiej z zamkniętym półwyspem. A siedzeń ile wtedy zostaje - 2 czy wciąż 4? Bo 2 wydają mi się mało, zakładając że tam będziecie jeść większość posiłków na codzień...

Ściana z oknem wygląda według mnie OK, półkę chyba zawsze możesz dorobić?

P.S. Ja mam 2 lata różnicy między dziećmi, teraz jest naprawdę OK (4 i 6 lat), na początku było słabo, ale wciąż miałam nianię więc jakoś daliśmy radę :D

Pestko, maz zachwycony fornirem łupkowym. Mowil ze widzial to ale takie ceny byly ale w €.

beato u nas od momnento poznania do urodzenia syna minęło 1, 5 roku. no nie myslelismy wtedy o domu itp:p:p:p

Moj syn jest bardzo towarzyski. jak był mały pełno kolegów , przedszkole, jezdziłam z nim do znajomych. raczej było ok. Ma kuzynow sporo młodszycch bo jeden ma 14, drugi 13 i z nimi jeżdzimy na wakacje. dogadują sie i on uwielbia z tymi małymi jeżdzić na wakacje.

rzeczywiściue w wieku 10-11 chciał brata( ale starszego:p czego sie zrobić nie dało;)). Minęło mu. ma nas , dziadkow, psa i kota.

-----------------

a z lodówką nie pomogę:p

Pestko, maz zachwycony fornirem łupkowym. Mowil ze widzial to ale takie ceny byly ale w €.

Wcale się nie dziwię, że zachwycony :wiggle: To piękny kamień i jeszcze te możliwości, że daje się ciąć, a raczej łupać w cieniutkie plasterki. Nie traci przy tym faktury. Można nim oklejać nawet meble i kolumny o średnicy 35 cm.

Masz fotki.

Zrobiłam 7 i jeszcze dodatkowo zeskanowałam obie próbki, bo łupek w różnym świetle wygląda różnie. Te próbki są surowe, bez żadnego zabezpieczenia. Facet przy mnie odciął z całego arkusza.

P1010001(w).jpgP1010002(w).jpgP1010004(w).jpg

Te fotki to skanylupek_czarny(w).jpglupek_szary(w).jpg