Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Beata i Kris dziennik budowy

Recommended Posts

Tu widać grubość forniru P1010005(w).jpg

P1010007(w).jpgP1010008(w).jpg

Te sfotografowałam jakieś 2 metry od okna leżące poziomo P1010014(w).jpg

Ten fornir wytrzymuje temperaturę 150 stopni i jest lekki. Dlatego nie grozi mu odpadnięcie z ciepłej obudowy kominka. Chcę docelowo obłożyć tym czarnym River Black cały komin i 2 kolumny. Ta szara próbka to chyba Steel Grey. Oba to łupki filitowe - one są trwalsze od Kwarcytowych.

Ciągle zapominam, że Ty przecież jesteś mazowiecka. Do StonArtu jest dość trudno trafić. Adres jest wprawdzie Krasińskiego, ale wejście jest od Burakowskiej, w którą można wjechać od Krasińskiego, albo od Rydygiera.

Mają na miejscu sporą wystawę kamieni i magazyn też, więc niektóre można kupić od ręki.

Jeśli chodzi o blaty to mają slaby 240 x 130 cm grubości 3 cm, ale jak pytałam, to sprzedawca powiedział, że inne rozmiary też są możliwe bez problemu.

Edytowane przez pestka56

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Super ! a czy maja tam dużą ekspozycję ?

Ivy, mają w przekroju cały swój asortyment plus jeszcze to, czego w magazynie nie ma, ale mogą sprowadzić dość szybko. Poza tym oni nie tylko sprzedają, ale też wykonują prace kamieniarskie.

Pestko a blaty tez tam maja? czekaj wejde na ich stone....na żoliborzu sa...trzba tam koniecznie jechac

6,5 metra odleglosci ale Pestko blat i do wysokosci okna ma byc lupek, potem kominek wiec jeszcze komin kuchenny to moze byc too much

I nie zapominaj ze mam cegle na scianie 6 metrowej. To moze byc odrobine za duzo kamienia na jednym poziomie.

6,5 metra to dużo – patrzę na moją ścianę w salonie 8m długości x 3m wysokości całą wypełnioną książkami.

Poszukam jakichś fotek żeby zobaczyć jak takie powtórzenie dominującego koloru wychodzi we wnętrzu.

Cegła tu raczej nic do tego nie ma. Jest na ścianie lekko przytłumiona schodami :)

Cegła wyszła wspaniale :yes:

a jaj mam inne pytanie - zamierzacie ją czymś zagruntować czy zostawiacie jak jest? Bo my się wahamy czy naszych czymś nie zabezpieczyć, z tym że my nie mamy klinkieru, tylko zwykłe cięte cegły....

Lucka, zostawiamy jak jest. To sa tez ciete cegly a nie pełna cegła.

Znaczy TV i kominek dokladnie w jednej linij? To TV bedzie za nisko mysle...[ATTACH=CONFIG]131130[/ATTACH]

Cos takiego tez odpada bo szyja bedzie bolec od zadzierania glowy.

To jest tez realizacja Kraszewskiej:

[ATTACH=CONFIG]131131[/ATTACH]

Witam prawie po sąsiedzku :)

Zaczęłam czytać dziennik i czuję się w obowiązku napisać sprostowanie: autorem pokazanych przez Ciebie projektów jest Tamizo architects group, a nie Kraszewska.

Pozdrawiam :)