Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Beata i Kris dziennik budowy

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

beato kiedy kuchnia będzie????

Polowa marca dopiero. Teraz maz bedzie dalej kominek zabudowywal. Zliczyl gniazdka ale chce podobierac je do koloru scian chyba. Nie wszystkie chce takie same. Strasznie u Mytki mi sie podobaly ale znow pewnie pierunsko drogie wiec zobaczymy..

Podlogi najpierw za jakies dwa tygodnie beda kladzone. Nadal nie wybrane do pokoju synka i do pokoju jego ewentualnego rodzenstwa ewentualnie goscinego... :)

Beata, czyli wiszący, bez podparcia? I taki gruby?

To OK, bo wtedy te nóżki od krzesełek by nie przeszkadzały :D

Nie no taki w powietrzu to nie :) Bedzie gruby to mialam na mysli, ze pogrubiony. No i ma byc ta plyta pod nim tak zeby nie widac bylo nozek. Nie wiem czy bedzie to dobrze wygladac. Bede miec inny projekt od tego naszego wykonawcy juz taki "ładny" to zobaczymy...

biały blat jednak??

A to niespodzianka, bo miał być czarny granit, prawda?

Z czego robicie?

Z jednej strony tam gdzie bedziemy jesc bedzie bialy, kamienny za zimny, to bedzie mdf ale sadzac po cenie jakis niezwykly mdf

beato ja bym podłogi robiła albo drewniane, albo wykładzinka w dziennych pokojach.:) dzieciaki cally czas na podłodze urzęduj

ą;););)

Tak racja, jest ogrzewanie podlogowe wiec nie bedzie mu zimno ale Monika nie wiem jaki kolor desek. Jasny czy ciemny? Kojarzysz kolor moich okien? Sa takie miodowe. W salonie na dole mam bad bielony a na gorze...moze ciemne?

Beata a ile ta kuchnia Cię kosztuje?dzwoniłaś do mojego stolarza,teraz dobra droga do Warszawy ,to może by przyjechał

A dlaczego nie chcesz takie samego drewna na gó®ze co na dole?

Basiu, jest drozsza od Twojej a z Twoim stolarzem rozmawialam. Nie chce podjac sie kuchni pod Warszawa...

Ta moja jest z blatem tym jedzeniowym, tym gdzie jest plyta. To troche tez podrozylo.

Na dole za drogie zeby dac na gore. Na gorze w dwoch pokojach dam takie lamelowe. A u nas w sypialni wykladzina. Ale nie wiem wlasnie czy nie dac takich czekoladowych w tych dwoch pokojach. Cos takiego zeby wyszlodziecinny_klasyczny_bialy_niebieski_1712374.jpg

To chyba zreszta bylo u Ciebie. To zdjecie.

Kochane moje, ostrożnie z takim ciemnym kolorem. Jest zobowiązujący jeśli chodzi o resztę wnętrza. Poza tym na jasnym widać każdą plamkę, a na ciemnym, każdą drobinkę kurzu. Sama mam ciemne orzechowe brązy, ale trochę je przyszarzyłam. Nie odwodzę nikogo od ciemnych podłóg, bo są po prostu piękne, ale pamiętajcie o tym, że każde uszkodzenie powierzchni widać jak cholera. U mnie nie problem wyciągam puszkę oleju plus, jeśli potrzeba bejce i pędzelek, wiórki ścierne, szmatkę lnianą i naprawiam. Ale jeśli ktoś ma lakier, to nie zazdroszczę.

Pestko,

my weźmiemy deski olejowane, fazowane z 4 stron, matowe, nie do końca tak ciemne, jak na zdjęciu, które pokazała Beata; mam próbkę i wygląda pięknie, bardzo szlachetnie i naturalnie; odcień jest zimno brązowy.

Więc mam nadzieję, że nie będą bardzo trudne w użytkowaniu....

Lakieru jak piszesz sobie nie wyobrażam!

A może pokażesz tu u Beaty swoje deski????

Edytowane przez Sharlotka

Kochane moje, ostrożnie z takim ciemnym kolorem. Jest zobowiązujący jeśli chodzi o resztę wnętrza. Poza tym na jasnym widać każdą plamkę, a na ciemnym, każdą drobinkę kurzu. Sama mam ciemne orzechowe brązy, ale trochę je przyszarzyłam. Nie odwodzę nikogo od ciemnych podłóg, bo są po prostu piękne, ale pamiętajcie o tym, że każde uszkodzenie powierzchni widać jak cholera. U mnie nie problem wyciągam puszkę oleju plus, jeśli potrzeba bejce i pędzelek, wiórki ścierne, szmatkę lnianą i naprawiam. Ale jeśli ktoś ma lakier, to nie zazdroszczę.
przyznaję Pestce rację...ciemna podłoga jest bardzo niepraktyczna. Beato pomyśli, w dziecięcych pokojach to masakra. ja bym wybrała zwykłą deową , matową:)ma odcień miodowy

Mam następną zagwozdkę.... Pestka u Szkocika pisala ze przejadly sie juz jej domy szaro-bialo-czarne. No wlasnie! Mi tez, ja od poczatku samego nie chcialam szarosci na scianach ale...mam miec przeciez fronty w kuchni szare a kuchnia otwarta na salon a salon otwarty na jadalnie i hol.

Jak uciec od tej szarosci? Mam cegle na scianie w kolorze jasno bezowym i marzy mi sie kolor taki kawowy albo oliwkowy. Do tego granatowe kanapy i granatowe zasłony. Ale jak to wszystko zgrac z kolorem w kuchni? Fronty jeszcze nie pomalowane na szaro wiec teoretycznie moge zmienic na przyklad na biel ale jednak chyba chcialabym utrzymac szarosc.

Takie zdjecie bylo kiedys u Basi i strasznie mi sie podoba i reszta ktora tez mi sie baardzo podoba flamant_foto.jpgotwarta_przestrzen_dzienna.jpgsalon-szary-21-300x300.jpgshowphoto.jpg

beato vcześc.

ale u Pestki są raczej ciemnoszare kanapy:) nie granatowe. granat jest zoobowiązujący. Ja bym go do salonu nie dawała:yes:

A ściany najlepiej zrob złamane białe, albo delikatny jaśniutenki bęzowy

GRANATOWE, Moniko, GRANATOWE :rotfl: Monitor przekłamuje :lol2:

Granatowy ma masę odcieni i doskonale komponuje się z innymi kolorami, tak samo jak szary.

Jak patrzę na fm wnętrza, to mam wrażenie, że wszystkie trochę się boicie zdecydowanych ciemnych kolorów. A ja w mojej kremowo jasnobrązowej łazience chcę walnąć ciemnobrązową ścianę vis a vis wejścia. W sypialni, chociaż ma tylko 16m2, marzy mi się ciemno granatowa wzorzysta tapeta.

GRANATOWE inspiracje, oczywiście z kolorem dla kontrastu:

living-room-with-dark-blue-sofa-and-wood-table.jpg Exotic-Living-Room-with-Dark-Blue-Wall.jpg Gray-Blue-Sofa-Strict-Outlines-Softened-by-an-Armful-of-Pillows.jpg blue-room.jpg grant gibson3.jpg

CD nastąpi