pestka56 09.02.2013 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2013 Granatów i kolorów część 2ga: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 09.02.2013 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2013 Część 3 granatów: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 09.02.2013 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2013 Część 4. Może troszkę przekonam kogoś do innego niż szary koloru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata Weronika 09.02.2013 14:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2013 Pestko piekne inspiracje. Kanapa w ostatniej seri ta turkusowa marzenie!Napewno chce miec granat na ktorejs ze scian. A kanapy to na 100%.Ale Pestko jak to zgrac z szarymi frontami w kuchni? Myslisz ze dobrze bedzie to wygladac? Bylismy dzis w stonart tam gdzie polecalas. Chcemy wziac fornir łupkowy na komienk a raczej półke. Pan dal nam jeden arkusz i po przyjezdzie do domu pomyslalam ze wiem co mi to przypomina. Troche podloge w przedszkolu z pcv....Kurde. No ale moze to tylko moje wrazenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 09.02.2013 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2013 (edytowane) A jaki wzięłaś? Masz pewnie takie wrażenie, bo te arkusze urody nabierają dopiero po położeniu i wykończeniu. A w moich przedszkolach była klepka w jodełkę http://forum.muratordom.pl/images/smilies/jumpy.gif Ta turkusowa kanapa to Rolf Benz, więc nawet się na nią nie nastawiaj, bo cena z górnej półki.Ja też ją kocham. Próbowałam podobną wstawić w wizualki salonu i kominka Basi (Guthouse). Edytowane 9 Lutego 2013 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 09.02.2013 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2013 GRANATOWE, Moniko, GRANATOWE Monitor przekłamuje Granatowy ma masę odcieni i doskonale komponuje się z innymi kolorami, tak samo jak szary. Pestko, Twoje słowa utwierdzają mnie w wyborach zaplanowałam sobie w moich wielkich oknach granatowe, aksamitne zasłony - i teraz na pewno z nich nie zrezygnuję. Do tego kanapy granatowa i może gołębi kolor? Beato, może razem rozpoczniemy (przynajmniej na forum) erę granatu - mój ulubiony to taki w wersji indygo Pestka nas wesprze prawda Pestuś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 09.02.2013 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2013 Oj, tak Bami. Indygo to też mój faworyt. Drugi w kolejce to specyficzny morski granat jak na tej kanapie Rolfa Benza. Do tego dodajmy coś by oko przykuło i gotowe. Granatowy aksamit - piękne, choć ja wolałabym delikatniejszy welur. Pewnie sporo droższy niestety:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 09.02.2013 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2013 Pestko, czyli sam tytuł mojego wątku Cię odrzuca pewnie kolorystycznie??? Świat jest pełen pięknych barw, odcieni, tonacji; zgadzam się - sama uwielbiam turkus, indygo, wszelkie zimne i intrygujące odcienie błękitu, morskiej toni, fioletu, oberżyny - tylko........... myślę, że są bardzo bezpieczne w dodatkach (zasłony, poduchy, dekoracje) - zakup kanapy, foteli, wszelkich "dużych" mebli to potężny wydatek, często na co najmniej 10 lat. I co, jeśli po 2-3 latach zapragniemy odmiany, a się nie da, bo sofa jest w dominującym kolorze? Dodatki zmieniać łatwiej. Chociaż, widziałam ostatnio cudowny turkusowy materiał obiciowy - pierwsze wrażenie: TEN!TEN!TYLKO TEN!!!! A moment później otrzeźwienie: ale pomyśl, jak dominujący i wymagający to będzie kolor....... No i wiecie - życie, tzn. real life- uprzedzam, to będzie śmieszny argument, ale my........musimy dostosowywać kolorystykę tkanin obiciowych do..........kotów:lol2: Tak, tak - mamy 2 sztuki, jedna cudna biało-srebrno-szara, i jak pięknie włos gubi!!!! Przy niej - przetestowane - sprawdzają się tylko obicia w leciutkiej szarości. Inaczej - dramat - odkurzanie sofy i krzeseł dwa razy dziennie nie pomaga! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 09.02.2013 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2013 Ale jeszcze dodam ciekawostkę: od wielu lat (grubo ponad 10) mamy w pokoju dziennym ns. miks kolorystyczny, wybrany intuicyjnie i bez zważania na obowiązujące wówczas trendy (bo były modne wenge, ciepłe beże i brązy): biel, szarość, turkus w dwóch tonacjach, i granat:)To może dlatego teraz chciałabym ciut inaczej, ale jak widzę, jednak ciągnie wilka do lasu, tfu, do turkusu:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 09.02.2013 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2013 Sharlot, nie jest tak źle. Ja też lubię szary. Tylko, że zaglądając w wątki poczułam przesyt. KOTY też mam dwa. Kocur z awatarka i kotka pręgowana z rudym podszerstkiem. O, sorry, zapomniałam o ostatnim wizytującym – cały czarny w białych stringach. ROZUMIEM Cię jak mało kto. U mnie wszystko poprzykrywane. Tylko dla gości ściągam narzuty z kanap i foteli. Z tego powodu kupiłam amerykańskiego potwora do prania Na pranie chybabym nie zarobiła. Wracając do szarego. Zawsze jakaś ściana może być w kolorze, poduchy, obrazy, albo tkaniny na ścianach. I już odszarzone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 09.02.2013 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2013 Bardzo Wam zazdroszczę tych kotów ja jestem straszną kociarą, ale mój mąż i starszy syn mają alergię ... Więc mogę sobie o kocie pomarzyć Pestko nspisz proszę wiecej o potworze do prania, może u mnie, by Beacie nie zagadywać wątku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 09.02.2013 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2013 Bardzo Wam zazdroszczę tych kotów ja jestem straszną kociarą, ale mój mąż i starszy syn mają alergię ... Więc mogę sobie o kocie pomarzyć Pestko nspisz proszę wiecej o potworze do prania, może u mnie, by Beacie nie zagadywać wątku? chyba ,że wezmiesz sfinksa 9 bez sierści),, lub te co ma Mirelka( cornishe chyba) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 09.02.2013 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2013 Monika, dzięki za podpowiedź ale ja już temat zgłębiałam dawno. Wbrew powszechnym mniemaniom to nie sierść uczula, ale wydaliny i wydzieliny zwierzęcia oraz elementy naskórka. Więc to nie jest tak, ze te łyse (albo np. Yorki, bo mają włosy a nie sierść nie powodują reakcji u alergików. Powodują, tylko mniejsze bo mniej alergenow na sobie noszą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata Weronika 09.02.2013 20:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2013 Ciesze się bardzo że u mnie gościcie! Ja mialam beżową kanapę i wymieniłam na obicie bordo i zdecydowanie lepiej mi sie podoba i mieszka z takim zdecydowanym kolorem. Jedna sciane bordo mam w sypialni obecnie! Uwilbiam zdecydowane, mocne akcent no a granatowy to juz uwielbiam namiętnie. Większość ubran mamy w tym kolorze Kanapy i zaslony wiec beda najpewniej w tym kolorze. Ta szarosc kuchenna tylko nie wiem jak sie bedzie miec do tego wlasnie ... Pestko ten fornir łupkowy nie przeszedl dzis tez testu ogniowego. Maz testowal i stwierdzil ze gdyby z kominka cos spadlo zostalby slad....Chyba bedziemy myslec o jakiejs struktorze jednak na polce kominkowej No i dostalam wycene na blat 3,6 metra dlugi z łupka - 5800 PLN Zalamka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucka6 09.02.2013 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2013 kurcze, jak Was czytam to zastanawiam się jaki akcent kolorystyczny mogę wprowadzić do domu Na razie tylko lullaby mi każe na biało cegły malować, ale to sobie na razie jeszcze odpuszczę, zresztą biały to kolor nie kolor U nas kanapy na razie będą musiały być beżowe, bo takie przytargamy z mieszkania, ale za jakiś czas jak Wasze granaty pooglądam to kto wie Beata, z blatami masakra faktycznie, widzisz jeszcze trochę Ci wycena urośnie i na granit wystarczy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 09.02.2013 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2013 Beata, mnie dziś kominkarze sprowadzili ciut na ziemię w sprawie forniru. On jest na podlepce z żywicy epoksydowej. Nie pomyślałam o tym, że to przecież choć trudno podpalić, to przy nagrzewaniu będzie woniało. Postanowiłam moje próbki spróbować skonfrontować z ogniem i ciepłem. Ale wreszcie udało mi się ze zdunów wyciągnąć kilka ciekawych i budzących nadzieję informacjo na temat możliwości okładania kamieniem ciepłych kominków. Beata, granatowy lubi różne kolory. Szarość jest neutralna, więc nie masz się co bać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 09.02.2013 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2013 To ja o granatach u Anity a tutaj takie inspiracje,piękne!!!!!Pestko masz rację,ja się bałam ,ale najładniejszy kolor u mnie to szaroniebieski u młodego ,jest najciemniejszy w całym domu i wybierany na szybko ,uwielbiam ten kolor.Na jednej focie jest szary z ciemno granatową ścianą -bomba.Ja daję teraz neutralne kolory ,ale ponieważ ja uwielbiamcały czas coś zmieniać, to jak poczuję dom i isiebie w nim będę działać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 09.02.2013 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2013 To ja o granatach u Anity a tutaj takie inspiracje,piękne!!!!! Pestko masz rację,ja się bałam ,ale najładniejszy kolor u mnie to szaroniebieski u młodego ,jest najciemniejszy w całym domu i wybierany na szybko ,uwielbiam ten kolor.Na jednej focie jest szary z ciemno granatową ścianą -bomba. Ja daję teraz neutralne kolory ,ale ponieważ ja uwielbiamcały czas coś zmieniać, to jak poczuję dom i isiebie w nim będę działać. Basia, kobieta zmienną jest więc i kolory które lubi też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 11.02.2013 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 Beata, czy znasz materiał pt. spieki kwarcowe? Myślę, że mógłby się nadać zarówno na Twój kominek, jak i na blat. Ja bardzo poważnie rozważam blat z takiego spieku. Niestety usunęłam fotkę, bo wyglądała zniechęcająco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 11.02.2013 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 Robiłam wywiad na wątku kominkowym. Jeśli jesteście zainteresowane, przekopiuję odpowiedzi. Część jest u Basi (Guthouse). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts