Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Beata i Kris dziennik budowy

Recommended Posts

Beata, mnie dziś kominkarze sprowadzili ciut na ziemię w sprawie forniru. On jest na podlepce z żywicy epoksydowej. Nie pomyślałam o tym, że to przecież choć trudno podpalić, to przy nagrzewaniu będzie woniało. Postanowiłam moje próbki spróbować skonfrontować z ogniem i ciepłem.

Ale wreszcie udało mi się ze zdunów wyciągnąć kilka ciekawych i budzących nadzieję informacjo na temat możliwości okładania kamieniem ciepłych kominków.

Beata, granatowy lubi różne kolory. Szarość jest neutralna, więc nie masz się co bać :)

Łoj te zduny! Łokadzić dziadów, bendom rozmowniejsze...:D

:bye:

.

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Beata,

czy znasz materiał pt. spieki kwarcowe? Myślę, że mógłby się nadać zarówno na Twój kominek, jak i na blat. Ja bardzo poważnie rozważam blat z takiego spieku. Niestety usunęłam fotkę, bo wyglądała zniechęcająco ;)

Bami, cos mi maz o tym dzis mowil. A jaka cena?

Ten fornir nie bedzie nadawal sie na kominek to raz.

Dwa dostalismy wycene od nastepnego goscia na łupek na blat. Nam jest potrzebny jeden slab i doslownie kawalek na obrobke parapetu. A poniewaz jest to material zupelnie niepopularny jesli chodzi o zastosowanie na blaty to nie maja kawalkow podobno nigdzie i musielibysmy kupic dwa slaby. Absolutnie bez sensu.

Kuzwa, zalamuje powoli rece a czas biegnie..Trace zapal powoli.

Dzis byl gosc u nas od desek. Przywiozl probki kolorow na gore i podoba mi sie taki kolor prawie czarny. No strasznie mi sie podoba ale rownie bardzo boje sie ze to niefajne wyjdzie. Choc przeciez widze na roznych zdjeciach i podoba mi sie. Bojaca jestem.
na tym prawie czarnym wszystko widac - kurz, brod , rysy...ja też bym się bała:yes:

Bami, cos mi maz o tym dzis mowil. A jaka cena?

Ten fornir nie bedzie nadawal sie na kominek to raz.

Dwa dostalismy wycene od nastepnego goscia na łupek na blat. Nam jest potrzebny jeden slab i doslownie kawalek na obrobke parapetu. A poniewaz jest to material zupelnie niepopularny jesli chodzi o zastosowanie na blaty to nie maja kawalkow podobno nigdzie i musielibysmy kupic dwa slaby. Absolutnie bez sensu.

Kuzwa, zalamuje powoli rece a czas biegnie..Trace zapal powoli.

Beatko jutro wyślę Ci maila z namiarami. Dziś juz padam ...

Beata, ten pan ma fajne oprawy halogenowe w rozsądnych cenach. To nie są Aquaformy (moze tez je ma, nie wiem) tylko Venezina lub Orlicki design (moim zdaniem fajniejszego niż Aquaformy). pan Jerzy jest bardzo wygodny, umawiałysmy sie z nim na budowie. Widać ze sie zna i potrafi doradzić.

Beata to jak jest z tym łupkiem na blat,ile Ci wycenili ,podaj namiary ,u nas zadupie ,jak blaty to tylko z granitu,a przeceiż nie bedę zamawiała ludzi z Warszawy ,bo mnie na to nie stać.Kurczę wkurzyłam się na łupek,że tylko tam u Was można

Basia, jeszcze nie zamowilam. W ubiegla sobote bylismy u jednego goscia, PESTKA polecala ale blat ktory mial z łupka BARDZO mi sie nie podobal. To indyjski i wygladal jak laminat tylko ze pierunsko ciezki. Jutro znow jedziemy ogladac slaby.

http://62.121.127.111/index.php?page=Photos&hash=cKA4ak2sJWEhubuAV6Rg

Podoba Ci sie? Bo mi nie.

Focus stone nam polecal slaby w Siestrzeniu pod Warszawa wiec jedziemy zobaczyc.

http://www.focus-stones.pl/galeria/kuchnie-48

Zobacz blat nr 20 - jest to granit ( absolut black lub jet black ) w obróbce satynowanej.

Podba mi sie nawet.

Cena - łupek kosztowałby nas jakis tysiac mniej niz granit. Wiec szału nie ma.