Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Beata i Kris dziennik budowy

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

O jakim kolorze mysle do lazienki?

Jedna chce w kolorze trawertynu a druga biala z czarnymi zylkami. Jakos tak.

Beatko,

"nasza" firma kamieniarska ma płytki trawertynowe 30x60 (prawdziwy trawertyn :-) w dosyć rozsądnej (jak na kamień naturalny oczywiście) cenie 149 zł...

Za ładny gres też trzeba tyle zapłacić... Jeżeli mieści się w założonym budżecie, to obejrzyj koniecznie.

Beatko,

"nasza" firma kamieniarska ma płytki trawertynowe 30x60 (prawdziwy trawertyn :-) w dosyć rozsądnej (jak na kamień naturalny oczywiście) cenie 149 zł...

Za ładny gres też trzeba tyle zapłacić... Jeżeli mieści się w założonym budżecie, to obejrzyj koniecznie.

Co on tak tanio nieprzyzwoicie ten trawertyn? Ja za swój niewypełniany 30x30 płaciłam w LM coś koło 180 :( Wypełniany był wtedy po 240.

Co on tak tanio nieprzyzwoicie ten trawertyn? Ja za swój niewypełniany 30x30 płaciłam w LM coś koło 180 :( Wypełniany był wtedy po 240.

Wydaje mi się, ze sprowadzili większą ilość i teraz się pozbywają... To trawertyn z Armenii, jest dosyć ciemny taki trochę ugier. Bardzo oryginalny. Są wypełniane i nie, w szczotce i w polerze - różniaste. Teraz trochę żałuję, ze nie zrobiłam z niego dolnej łazienki ...

Beatko,

Bami a czy mogę poprosić o namiary na tego "waszego" kamieniarza, moze bym coś znalazl do dwojej drugiej łazienki w miarę rozsądnej cenie...

Wydaje mi się, ze sprowadzili większą ilość i teraz się pozbywają... To trawertyn z Armenii, jest dosyć ciemny taki trochę ugier. Bardzo oryginalny. Są wypełniane i nie, w szczotce i w polerze - różniaste. Teraz trochę żałuję, ze nie zrobiłam z niego dolnej łazienki ...

Bami, no to jade tam w sobote.

A bylas w tej hurtowni beltrami? Z kamieniem?

Plakac mi sie chcialo, biegalam miedzy slabami i przytulalam sie do nich. Moglabym tam zamieszkac. W tej zimniej hali.

Cudownosci.

Ale..........wczoraj robilismy podsumowanie co i ile bedzie jeszcze nas kosztowac. MASAKRA. !! I tyle rzeczy maz sam zrobil!

cześć:) witam sie bo mnie tu jeszcze chyba nie było:)

A bylas w tej hurtowni beltrami? Z kamieniem?

Plakac mi sie chcialo, biegalam miedzy slabami i przytulalam sie do nich. Moglabym tam zamieszkac. W tej zimniej hali.

doskonale Cie rozumiem:) też tam byłam i gdybym mogła to wziełabym ze sobą wiekszość slabów-nieważne gdzie bym je dała- jakieś miejsce by się znalazło:)

blat z łupa na pewno będzie fajny- ja akurat zamówiłam parapet z łupka- jedynie co to tez zastanawiałam się nad nim do kuchni ale zrezygnowałam- nie mogłabym patrzeć na te wszystkie rysy za tą kasę.

cześć:) witam sie bo mnie tu jeszcze chyba nie było:)

doskonale Cie rozumiem:) też tam byłam i gdybym mogła to wziełabym ze sobą wiekszość slabów-nieważne gdzie bym je dała- jakieś miejsce by się znalazło:)

blat z łupa na pewno będzie fajny- ja akurat zamówiłam parapet z łupka- jedynie co to tez zastanawiałam się nad nim do kuchni ale zrezygnowałam- nie mogłabym patrzeć na te wszystkie rysy za tą kasę.

Koktajl - powiem szczerze - boje sie tego blatu jak cholera. Ale granit to jakies 3 tys wiecej kasy.

No i widzialam przeciez realizacje na zdjeciu kuchni z takim blatem i sie zakochalam. Ale oby to sie nie okazalo niewypalem!

Bo sie chyba zalamie. Tyle mamy juz w tym domu fuckupow.

Wczoraj bylam na dzialce i zniszczylam sobie buty. Poprostu wszystko płynie!!! Cala dzialka no i najwazniejsze ze ulica na ktorej mieszkamy wyglada jak jedna wielka brudna Wisla.

Gdzie ja mialam oczy jak kupowalam ta dzialke? Jezu jaka teraz bylabym madra!

Wiec boje sie łupka ale ryzykuje :( Obym nie ryczala...

To ja się chyba jeszcze zastanowię nad wycieczką do Beltrami :rolleyes: Dwa lata temu trafiłam do ich punktu na Bartyckiej i zakochałam się w bianco thassos. Moja miłość trwa do dziś, niestety nie jest wzajemna :D

To jesteśmy juz dwie... Naprawdę nie chcesz łazienki z bianco thassos ;) ?

Niemożliwe!!! Kto by chciał taką łazienkę! Chyba tylko Ty!

Ten bianco to z takimi zylkami szarymi jest? A to ja tez sie zakochalam! Chcialam zabrac odrazu dwa slaby ale maz sie patrzy na mnie i pyta i co z tym zrobisz jak to obrobisz wiesz ile to kosztuje????

Dlaczego to musi byc takie skomplikowane sie pytam??

Mamy juz podloge u malego w pokoju. IMG_20130301_154018.jpgIMG_20130301_154023.jpgIMG_20130301_154032.jpg Nie widzialam jej jeszcze, maz zrobil zdjecia. Zachwycona nie jestem. Kolor okna przy podlodze wydaje sie byc mega zolty. Ale to moze zludzenie. To sa surowe deski, beda olejowane pozniej. Ale kolor nie bedzie odbiegal od tego, ma byc lekko bielony dab, praktycznie to samo co jest. Zrezygnowalam z czekolady ciemnej.